Sjøliv
Utstyr
  • Canon EOS 1N DP
  • Canon EF 28-135 f/3,5-5,6 IS USM
  • Brennvidde100mm
  • Blender-
  • FilmtypeFuji Sensia 100 ISO
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger193
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_14226} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Erlend K.

Dette er et bilde som minner meg om de mange sjømenn som har omkommet gjennom tidene. Havet kan være vakkert og tiltalende, men samtidig lunefullt og kompromissløst.

Symbolikken i dette bildet tiltalte meg...
Avsluttet .

Huffda...for et ekkelt minne. Jeg føler at jeg her står sammen med kona etter en herlig romantisk middag og nyter flott natur.
Carsten A.

Beklager, men jeg ser ingen symbolikk i dette bildet, som ikke skiller seg noe særlig fra mange andre motlysbilder over havet med en OK himmel. Bl.a. viser vel bildet en lystbåt i maksvær?

Det er i og for seg ikke vesentlig at seilbåten er noe uskarp, men heller ikke positivt. Likevel, iflg. de tekniske opplysningene er det brukt en ''Canon EF 28-135 f/3,5-5,6 IS USM''. Jeg trodde ''IS'' sto for ''Image Stabilisation'' - eller er det feil? Forøvrig kan det uansett være at skarpheten er gått tapt ved scanning på en svak flatbedscanner.
MVH CA
Roger L. D.

Fint bilde, men synd at båten forsvinner i skogslinjen i horisonten. Men ærlig talt, jeg er litt lei av solnedganger. Er det noen som er med meg på den?
Avsluttet .

Sjø, hav og sol kan en vel ikke bli lei...
Roger L. D.

Jo!!!!! Det kan bli litt for mye av det gode av og til. ;) En helt ny vri, det hadde vært noe det!
Avsluttet .

Du får plassere en pen dameskikkelse i forgrunnen..;-)
Erlend K.

Dersom dere ser litt mer nøye på forgrunnen, så utgjør denne det mest sentrale i bildet.

Hensikten med bildet var ikke å vise en klisje av en solnedgang. Korset symboliserer mitt hovedbudskap !
Avsluttet .

Flott! Nå ser jeg det...
Carsten A.

Noe etter min første kommentar til dette bildet fikk jeg en direkte mail fra Erlend Krumsvik, der det bl.a. heter at jeg ''burde ta litt mer tid til å vurdere'' dette bildet, idet EK viser til øvrige kommentarer.

Ærlig talt vurderte jeg bildet ganske grundig da jeg kommenterte det første gang, bl.a. tok jeg det inn i PS for å se om det kunne ligge an til forbedringer (det er nokså gjengrodd i mørke partier, og uskarpheten kunne muligens oppfriskes med passende oppskarping).

Jeg kan imidlertid bare fastholde og utdype min opprinnelige kommentar. Som alt antydet, jeg kan overhodet ikke være enig i at dette bildet kan representere et minne om ''de mange sjømenn som har omkommet gjennom tidene''. Symbolikken er fraværende, eventuelt direkte anstrengt (de kryssende refleksene i forgrunnen gir i all fall ikke meg noen assosisasjoner til kors). Til det kommer så at hovedinntrykket er og blir et bilde av en lystbåt i maksvær, der bildet ikke skiller seg noe særlig fra mange andre motlys-godværsbilder over havet. Her er det hverken dramatikk,symbolikk eller for den saks skyld komposisjon. Det fototekniske er også ganske svakt her. Mine kommentarer bygger og må selvsagt bygge på min egen personlige oppfatning.
MVH CA
Erlend K.

CA: Min e-post til deg var i hovedsak for å understreke den symbolikken som du unngikk å kommentere innledningsvis. Jeg ser av din oppfølging at du tydeligvis har oppfattet denne.

Når det gjelder det fototekniske kan jeg bekrefte dine antagelser om scanning. Jeg har gjennomgående store problemer med å bringe frem kvaliteten fra dias til web. Jeg bruker CanoScan D660U og er ikke begeistret for produktet.

Takk uansett for din tilbakemelding.
Carsten A.

EK: Jeg unnlot jo aldeles ikke å kommentere symbolikk-aspektet i min første kommentar. Som du ser skrev jeg at ''jeg ser ingen symbolikk i dette bildet'', hvilket jeg forøvrig har fastholdt og utdypet i min kommentar nr. 2 kl. 16:40. Jeg har altså hele tiden vært oppmerksom på at du vil ha fram noe symbolsk her. Det har du etter min mening ikke greid.
MVH CA
Marius J.

Synes bildet var fint jeg uansett om det finnes mange slike bilder ! Symbolikk eller ikke, mye kommer jo an på øynene som ser ikke sant ?
Ville kankje beskjært det litt i høyre kant men.....
Arve k.

Dette er jeg enig med CA.

''Et ubestemmelig bilde som mangler sybolikk''

AK.
Erlend K.

Jeg har nå forsøkt å se bildet fra en annen datamaskin, og nå fremstår bildet for meg mye mørkere - spesielt i høyre nedre del av bildet. Jeg mener selv at skjermen på den første maskinen var godt kalibrert...

Litt overrasket er jeg på grunn av dette, men har en bedre forståelse for en del av kommentarene.

Er det noen som har lignende erfaringer - og som kan gi meg noen gode tips til forbedringer ???

Erik A.

Helt enig med CA, i alt han sier! Symbolikk? Hvor da?
For meg er den som sunket i havet...
Carsten A.

EK: Det er riktig at bildet er vist noe for mørkt. Med selv med en optimal presentasjon ville mine kommentarer hatt samme innhold.
MVH CA
Erlend K.

Det er litt synd med teknologien, men det ser ut som om jeg kommer til å sitte hjemme å oppleve bildet på den ''gamle'' analoge måten...

CA sine kommentarer er tatt til etterretning.

Når det gjelder CA sine kommentarer om IS systemet, kan jeg legge til at bildet er tatt fra båt. Den var ikke spesielt stor, og hadde derfor en del sjøgang ved opptaket. Jeg er ikke helt sikker på lukkertiden, men tror den var på 1/30 sek, kanskje så lang som 1/15 ?

Uten IS hadde nok ikke bildet blitt presentert for forsamlingen uansett... For de som ikke har prøvd optikk med IS, kan jeg anbefale dette på det varmeste.
Erik A.

Litt pirk til CA: IS står for ''Image Stabilizer'', ikke ''Image Stabilisation''.
Carsten A.

Jeg har da slett ikke kommentert ''IS systemet'', bare bildets manglende skarphet. Nå er det opplyst at opptaket er gjort fra båt i ''en del sjøgang'' og med en eksp. tid som er ''på 1/30 sek, kanskje så lang som 1/15''. Det forklarer jo atskillig, for egen del ville jeg ansett det for høyst usikkert med særlig lengre eksp. tid enn 1/250 sek. med håndholdt opptak fra en urolig plattform og 100mm brennvidde. Akkurat hva Canon sin Image Stabilizer kan utrette er ukjent for meg. Underverker er det neppe, og jeg tviler på om det er riktig å skylde på scanneren her.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu