Fra bilkirkegården ved Töcksfors i Sverige.
Bildet inngår i albumet Bilvrak fra Töcksfors, Sverige -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-08 01:03:12
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-06-08 01:04:02
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 50-200 mm, 1:2.8-3.5
  • Brennvidde76mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeRAW, ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger1027
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_141978} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Stig Morten S.
volvosauna...?
Odd Tore S.
Dette var en smart måte å vri seg unna all diskusjon om hvor man skal kutte krattet, putt det inni bilen i stedet for å la det forstyrre utvendig. Du har sikkert jobbet hardt før du fikk til dette bildet!
Mer seriøst: Artig vri du har funnet her, mye tyder på at det er flere hull i denne enn det nokså tragisk utseende i frontruta.
Denne illustrasjonen av drivhuseffekten blir nok hovedbeholdningen for meg, selve bildet er rimelig rett på. Om det er like grønt overalt inni, kunne du gjerne spandert litt mer av frontruta i bredden.
Men denne har nok bare V-en til felles med Volvo, dette er en VW type 3, sannsynligivs en tidlig utgave fra begynnelsen av 60-årene.
Odd Tore
Avsluttet .
Utrolig hva folk gjør for å slippe unna trafikk-fotoboksene!

Fine strukturer og dempede duse farger. Får likevel lyst til å dra i spakene og få _litt_ mere smell i fargene. (Ser ikke bort fra at det er noe mer kraft i fargene i Adobe RGB enn her?).

Og så er jeg i tvil om det lyse feltet nede kanskje kunne kuttes til like under rustflekken...men det har du helt sikkert vurdert...

Forøvrig kunne det nok vært ønskelig med noe bedre blikk-kontakt med sjåføren.
Erik Kambestad V.
Enig med Bjarne her når det gjelder komposisjon og farger, men du verden for et fantastisk motiv!
Siri Elisabeth J.
Her var det ikke blod som spruta da kulen traff, men løv.....
Skulle likt å titte litt på det som daua gitt!

Liker utsnittet, men tror du kan dra mar i kontrast spaken i løvet?

Kunne du tatt med toppen på bilen? Ikke godt å si, det er vel en grunn til utsnittet ditt.

Me like bildet ditt.

Hilsen Siri:-)
Bjørn H.
Hallo line

Jøss...har nesten det samma sjæææl jo...merkelig ... hmm... !!!

Da bør jeg vel like det da :))

Liker bildet Caroline. Men noen synspunket har jeg davettu -

Litt tilfeldig kutting i toppen..Irriterer meg over de luftflikene på hver side som bryter stramheten.

Alternativet ville vært å kappe noen få milimeter til akkurat forbi det feltet, eller, rett og slett gjøre et frekkere utsnitt til akkurat nedenfor taket.

Bare rute og panser, og kline tæll å gi pynten mer farge & sprut ??

Hmm.... kan motivet være fra Töckfors tru ??? :))

god aften ..

Bjørn ;¤¤
Øyvind A.
Du også!
Det ble fint med kulehullet og grønt løv inni. Da jeg var der var det bare kvister og tørt løv.
Utsnittet virker vel bastant og trangt. Men jeg vet at bilene står tett der. Så tett at det ofte er vanskelig å finne et utsnitt der ikke for mye forstyrrende kommer med.
Ø.
Arne S.
Motivet innenfor ruten er veldig fint. Litt uryddig rundt, men noe av det må være med. Ikke lett.

Konklusjon: Slett ikke verst!

-)
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer og forslag. :-) Jeg har noen flere varianter av denne, bl a med mer sidene og mer tak, men da fikk jeg med noen biler i bakgrunnen. Kom ikke høyt nok opp (og stativet sank i den våte bakken). Hadde ikke lyst til å kutte av taket på denne - for da forsvinner jo rustflekkene også. :-( Kanskje jeg kan jukse til lit mer tak? Får se når jeg prøver Bjarnes forslag om mindre panser. :-)

Det m_å_ ikke være med noe rundt. Jeg har et bilde av bare hull og løv som jeg liker mye bedre enn dette. Ikke så lett å se at det er en bil da, men.... :-)

Og til dere som.... hrmf, hrmf.... kun må ha brukt Velvia 50 ISO før i tiden (*SS*) så skal jeg gjøre et nytt forsøk med mer kontrast. Prøvde før jeg la ut denne, men syntes fargene ble altfor unaturlige.

Volvo- eller boblesauna - he, he. :-) Odd Tore - hvordan klarer du å se at dette er en folkevogn? Jeg husker ikke hva det var - la bare merke til bladene innenfor ruten. Illustrasjon av drivhuseffekten - den var god. :-)

Takk for sist Bjørn. Skal bli kjekt å se ditt bilde av samme bilen. :-) Litt irriterende at du også fant den, men det skulle vel ikke akkurat så mye til.

Så du husker bilen Øyvind. :-) Hvis jeg ikke husker feil var det bra med plass rundt den (på sidene), men vanskeligere på toppen/bak.
Jan O Ø.
Hei. Har du også vært her? Nå i det siste, eller? Morsomt motiv dette, som så mange andre på samme plassen. Synes du har fått med det viktigste og morsomste med denne bilen. Det er ikke så ofte enn ser buskas som har fått vokse slik inne i en bil. Hvis jeg skal trekke frem noe negativt må det være hjørnene øverst. Kanskje en liten beskjæring i toppen hadde gjort seg.
Mvh Jan O.
Odd Tore S.
Caroline:
Dette er en VW type 3, IKKE en boble (type 1). Type 3 er den store VW'en som kom i 1961 som VW 1500, senere 1600 med mange etternavn.
De to-delte luftinntakene som igjen er todelte, kombinert med plasseringen av vinduspusserne, er typisk for denne. I tillegg den skarpe ryggen på panseret. Pyntelister med skjøter rundt vinduet er også typisk VW, og VW vindusspyler tidlig 60-tall.
Man siklet etter en slik på den tiden, skal si tidene forandrer seg.
Men det Bobler fortsatt hjemme hos oss bilde nr. 176571 !
Odd Tore
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Jan: Ja, var der sammen med Bjørn og minstebruttern mandag for en uke siden. Plassen var over all forventning - hadde ingen forestillinger om at det skulle være så mange biler der og i så forskjellig forfatning. :-)

Odd Tore: Holdt på le meg i hjel her. Jeg har så lite peil på biler at jeg ikke kom på at VW kan være annet enn bobler. ;-D Og jeg som kommer fra en familie som har drevet med biler i tre generasjoner fra slutten av 1920-tallet (eller kanskje nettopp derfor). Minstebruttern, som har greie på bil, sa forøvrig at ingen av dagens biler ville holde 30-40 år i skogen.

Har lagt ut to nye versjoner med beskjæringsforslag slik jeg forstod at Bjarne og Bjørn foreslo. Pluss flist opp fargene. Det gikk bedre når jeg brukt lasso og tryllestav og tok forskjellige deler av bildet hver for seg. :-)
Odd Tore S.
v2 ble friskere og et bedre utsnitt.
v3 synes jeg ble lite harmonisk, og tar vekk mye av drvihuseffekten. Nå kan bilen være en cabriolet, og de kan jo enkelt virke som ordinære blomsterpotter.
Og dagens biler har riktignok tynnere plater der styrkemessige forhold tillater det, men de er galvaniserte, og kan nok ble en lei nøtt for elementene på sikt.
Ser frem til mer fra kirkegården!
Odd Tore
Jan O Ø.
Hei igjen. Det ble bedre når du fikk beskjært i toppen. Synes versjon 2 er bedre enn versjon 3. Litt av taket bør være med synes jeg. Litt friskere farger hjalp også. Et riktig vakkert bilde ble det.
Mvh Jan O.
Avsluttet .
Ikke helt lett dette her. Syntes hverken v2 eller v3 er helt forløst, men kanskje v3 funker best - da i fullskjerm med sort ramme/bakgrunn. Likte mer fargemetning.

Men så oppdaget jeg nettopp bilde nr. 179125. Syntes
det var en veldig god løsning!
Caroline M. S.
Takk - så fint at dere har kommet tilbake og sett på de nye versjonene Odd Tore, Jan og Bjarne. :-) Jeg er enig med Odd Tore - synes ikke v3 fungerer særlig bra og ''drivhuseffekten'' forsvant (he, he - morsomt du - cabriolet og blomserpotte). :-D

Tror jeg ville likt v1 uten hjørnene på toppen og med fargene fra v2/v3 best.
Ann F.
Tror jeg velger meg V2 her, det gjør seg med det lille feltet over vinduet, og det var for mye av det under vinduet i V1.
Har ventet på bildene dine herfra . . . .

Alt i alt synes jeg du har kommet heldig fra denne, hullet bra plassert i bildeflaten og mange grønntoner kommer fint frem.

Mvh Ann
Jon-Petter T.
Utrolig flott motiv dette! Tror en litt større fargemetning og høyere kontrast hadde vært positivt. Jeg liker V1 best der har du mere med i toppen. Mere rust, og det balanserer fint med rusten nede under viskerne. Panseret mener jeg kan kuttes noe nede samt rette opp bildet noe. Men da mener jeg det blir bra altså...!

MVH
J-P
Caroline M. S.
Tusen takk for nye kommentarer og forslag Ann og Jon-Petter. Skal prøve forslaget ditt Jon-Petter, men må vente til det blir litt mindre sollys her. :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu