Bildet inngår i albumet Forfall -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1093
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_140640} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Marius F.
Gamle biler i skogen er blitt skikkelig hott den siste tiden. Det er en litt farlig aktivitet å hive seg på sære motiver som noen har gjort kort tid før da det ikke er til å unngå at de blir satt opp mot hverandre. I dette tilfellet tenker jeg på Carsten Arnholms bilder av noenlunde lignende motiver. Interessante motiver dette, men jeg synes det her blir litt for rotete. Tror du ved å gå nærmere på og gjøre tettere utsnitt kunne fått frem mer interessante bilder. I dette bildet tror jeg fjerning av bartrærne til venstre hadde strammet kompen fint opp. Synes høyre del (nærmeste bilen) er det absolutt mest interessante området i bildeflaten.

Mvh, MF
Ketil M.
Likte dette! MULIG LITT KUTTING I VENSTRE SIDE?
Rune T.
hei!
Interessante farger. Blikket mitt fokuseres innover i bildet, jeg ønsker å se mer av bilrekken. Er derfor enig i at det må kuttes til venstre, ideelt sett skulle jeg ønsket at du hadde forflyttet kamerastandpunkt noe mot høyre.

R
Knut L.
Et utmerket metafor på en (ønsket) fremtidsvisjon; - ''bilismens sammenbrudd - naturen slår tilbake.''. :-) ?

Ellers - fine ''mustiga'' farger, synes jeg. Interessant bilde.

mvh
Knut

Sissel H.
Jøss! Det var et merkelig syn! Ser ut som bilene har stått lenge i kø på denne skogsveien. Godt observert. Fin dybde innover i bildet. Har du brukt diffuse glow? Er litt usikker på om jeg likte det i tilfelle..

Mvh Sissel
Odd Tore S.
Familiegravsted for VW 1200 med STOR bakrute, dvs. -58 og nyere. Den nærmeste ser ut til å være tidligst -60, og fargene på de to foran i køen tyder på -61 til -63.
Vått! Her har du fått til farger som jeg liker godt, mettede, blanke og fine. Det har jeg savnet på de fleste av kirkegårdsbildene. Væte gir nytt liv til mose og matt lakk, for ikke å snakke om overflaterust. Det var det lite av her, VW 1200 har større fiender i strukturen hvor mange plater var sveiset oppå hverandre.
De 2/3 av bildet som er til høyre er helt etter min smak, køen til evigheten. Den siste 1/3 med granskog er, vel, nettopp granskog.
Her burde det vært kuttet, helst i greinen som stikker ut ved den røde. Etter bekkebildene i fjor vår hører både liten grensaks og foldbar sag med i fotosekken min.
Rart å tenke på at den gamle sorte på bilde nr. 176571 allerede var gammel modell da alle de mosegrodde var nye.
Jeg tåler fortsatt mer fra kirkegården.
Odd Tore
Cristina B.
Herlig bilde! Får litt tanke om biler som ble forlatt i hippitiden bl.a pga av alle farger og mose som ligner på små blomster på avstand.
Gøy, at bilene står i kø på den nesten gjengrodde stien. Skulle nesten tro bilene ble forlatt sånn i all hast en gang for lenge siden.
Meget severdig bilde.
mvh Cristina
Chr. G.
Dette er et av de bedre bildene i kategorien 'gamle biler i skogen' etter min oppfatning. Hva du enn har gjort i PS synes jeg sluttresultatet framstår med en god, fuktig og rå mosegrodd stemning. Kunne tenke meg å kutte høyresiden slik at motorrumsåpningen blir borte og det blir mer jevn flyt over rekka innover i skauen.
Hans Jacob H.
Jeg synes utsnittet fungerer som det skal her, ville ikke kutte til venstre. Her er etter min mening skogen i seg selv en viktig del av bildet. Skogen som sluker bilene, en og en, og som hel rekke. Visuelt er det spennende fordi køen kan assosieres med en dagligdags situasjon med kjørbare biler. Fint også at den er fotografert bakfra, så kan jeg fabulere om at det har skjedd noe langt der inne i skogen en gang, slik at alle bilene stoppet opp og alle forlot bilene sine samtidig. Dette er nok et av de beste bilvrakbildene jeg har sett her så langt.
Øyvind A.
Takk for kommentarer.

Det er mange innspill angående utsnittet. Jeg tror jeg nøyer meg med å slå fast at vi ser ting forskjellig og oppfatter ting forskjellig. Og at det selfølgelig finnes andre mulige utsnitt enn det jeg har valgt.

Haarseth sine tanker om bildet stemmer for øvrig meget godt med hva jeg ønsket å formidle.

Ø.
Odd Tore S.
NB! Mitt forslag til kutt gikk på å kutte greiner, IKKE bildeflate.
Hensikten var å øke følelsen av dybde enda mer.
Odd Tore
Øyvind A.
Ok Odd Tore, tror jeg skjønte det.
Selv om jeg ikke klarer å se noe særlig behov for den slags inngrep her.
Ø.
Bjørn H.
Dette liker jeg godt.

Komposisjonen er finfin den.. bra dybde og sterk linjeføring innover.

Ville ikke gjort noe med venstre siden i det hele tatt.. skogen og naturen er en stor del av den naturlige settingen her -

Et av de bedre bilbildene Øyvind.

God ettermiddag -

Bjørn ;¤

Arne S.
Et bilde som virkelig bobler. Kødannelsen gjør motivet spesielt. Knallbra!
Lars-Anders M.
Meget bra. Liker alle disse gamle biler i skogen. Er det fra Småland i Sverige. Det er visst en slik plass der som er fredet. Er det slik?
Øyvind A.
Takk for nye kommentarer.
Lars, denne plassen er i Wärmland, et par mil sør for Töcksfors. Jeg tror den er fredet. Det er masse biler der (>1000), men på den plassen i Småland er det visst enda fler.
Ø.
Marit E.
Flott bilde av biler som har sett bedre tider. Fint at de står i kø.
Likte dette!

Marit
Carsten A.
Avgjort et av de beste jeg har sett fra denne plassen, vil vel holde det som et av de aller beste blant bildene fra dette stedet som er lagt ut på FOTOdotNO.

Skikkelig fin tone- og fargeskala, alt i orden med linjer og flateutnyttelse. Motiveringen til flere besøk på stedet blir bare sterkere!

MVH CA

Nina S.
Henger meg på rosen her. Spennende drag innover i bildet, fine linjer, en kirkegård jeg ikke ante eksistensen av.
Mvh Nina
Dag J.
Helmaks dette. En av de aller beste i ''serien'', kanskje det beste. Flott dybde og fargene er fantastiske. Big thumb up.
Lars-Anders M.
Takk for svar.
Jon-Petter T.
Bilene ser nesten organiske ut der de ligger overgrodd som en del av naturen.
Synes det er et nydelig fargespekter i bildet og en fin linje i kompet. For min del kunne du kanskje hatt et noe lavere kamera standpunkt, kommet litt nærmere bakken. Skulle gjerne vært der en tur ja...

MVH
J-P
Inger-Lise S.
Jeg trodde ikke det var mulig å få en rekke med bilvrak til å se dekorative ut! Men her ser jeg det . Fine farger, god komposisjon.'
Inger-Lise
Kjell G.
Jeg kom tilfeldigvis over dette bildet og slutter meg til lovordene ovenfor. Fuktigheten fremhever fargene på en spennende måte og fotografen lykkes veldig bra med å formidle budskap om forfall og forgagne tider.

mvh kjellg
Øyvind A.
Takk for det Kjell. Og takk til dere andre også, bedre seint enn aldri!
Ø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu