Samme Opel'n som Carsten: bilde nr. 169750

Fullskjermvisning anbefales








Bildet inngår i albumet Forfall -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger811
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_140262} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jan O Ø.
Hei. Her kommer første bildet ser jeg. Denne bilen har vel aldri hatt så fine farger som den har nå. Tett og fint utsnitt som fungerer vel så bra som det bildet du referer til. Skogen i bakgrunn blir for meg verken skarp eller uskarp. Kanskje den burde vært enten eller. Spennende og se hva andre mener om det.
Mvh Jan O.
Jan O Ø.
Hei igjen. Kanskje litt dumt beskrevet ang. bakgrunn, men det jeg mener er selvsagt om bakgrunnen burde vært mer uskarp. Å få den helt skarp blir selvsagt vanskelig å få til.
Mvh Jan O.
Odd Tore S.
Opel 58-60 var og er ekte rustebiler, ingen tvil om det. Her serveres både kledelig overflaterust og mer gjennomgripende saker.
Det mest spennende her synes jeg er kontrasten mellom rust og de områdene som har vært beskyttet av emblemer og bokstaver. Taket som stikker opp i bakgrunnen blir mer en biting som gjør artsbestemmelse mulig.
Jeg tror jeg ville utforsket mulighetene til redyrking av den kontrasten jeg nevnte, utelatt taket helt og konsentrert meg om forparten av panseret med opprustet avslutning. Om OPEL blir til PE i den prosessen har mindre betydning?
Odd Tore
Avsluttet .
opel ja, helt greit bilde av gammel bil. Liker fokuseffekten.

Ø
Øyvind A.
Takk for kommentarer.
Odd Tore, de fleste opptakene fra denne bilen er faktisk den PE-varianten du etterlyser. Vi får se hva som dukker opp etter hvert.
Ø.
Steinulf L.

Fint å¨se varianter av denne opelen. Det er noe med bakgrunnen, korning eller artifakter som forstyrrer litt her.
Arne S.
Det var dumt å vise til Carsten sitt bilde, for det var bedre! Først og fremt er linjene bedre i Carsten sitt, men også presentasjonen. Dette er uvanlig halvhjertet til deg å være. Men du er ærlig, det skal du ha!

;)

Dag J.
Enig med AS at det faller litt - men bare litt i mine øyne - gjennom sammeliknet med CA sin versjon.

Ellers så likte jeg veldig godt avslutningen nede, og syns at dette ble ganske så severdig.
Bjørn H.
Syns dette er helt greit Øyvind, men heller ikke mer, tror jeg !!

Finner ikke helt ut hvorfor, men kanskje man lett sammeligner med alle de andre av denne typen bilbilder som er lagt ut den siste tiden -

Bjørn ;¤





Øyvind A.
Jeg registrer at mottakelsen er temmelig lunken, og tar innvendingene til meg. Selv om jeg i utgangspunket var ganske fornøyd selv. Jeg føler ikke at bildet er halvhjertet, resutatet samsvarer med idéen, og jeg synes selv at det er gjennomarbeidet. Men hvis det oppleves som halvhjertet, så har jeg tapt uansett. Så det er greit.

Jeg ser ingen grunn til ikke å henvise til Carsten sitt bilde. Og har ingen innvendinger mot at de måles opp mot hverandre.

For øvrig skal dere ha mange takk for at dere gir ærlige og tydelige tilbakemeldinger. Det er så utrolig mye bedre enn å bare hoppe videre uten å si noe.

Til slutt: Jeg håper ikke folk begynner å bli trøtt av disse bilbildene allerede. Jeg har noen fler på lager som jeg hadde tenkt å vise dere. :-)

Ø.



Caroline M. S.
Jeg synes dette bildet er kult. For meg ser det ut som du har tatt bilde av vraket på samme måte som man tar tradisjonelle landskapsfotografier (en stripe vann - det sorte i bunn, et par fjell - panser og kupe), og det synes jeg passer godt siden den har blitt en del av landskapet etter år i skogen. OK - kanskje litt vel søkt, men det var nå den første tanken som ramlet inn her.

Nei, nei - jeg er i hvert fall ikke lei av bilder med disse bilene. Får bare mer og mer lyst til å reise dit selv jo flere jeg ser. :-)
Arne S.
Halvhjertet er kanskje å ta vel hardt i. I grunnen mistenker jeg deg ikke for å gjøre noe halvhjertet. Fint at du korrigerer kursen på egne vegne.

Som andre har pekt på er nedre linje veldig fin. Bakgrunn og mellomgrunn virker litt rotete på grunn av at uskarpheten er ''midt-i-mellom'', dvs verken skarp eller uskarp nok. Det lyse speilet, rattet og vinduet tar vel mye oppmerksomhet slik det nå er.

Ellers blir jeg aldri lei gode bilder. Jeg liker spesielt godt motiv som har patina, dvs motiv der der tiden har virket inn. Det gir motivene en ''dybde'' som nøytraliserer dagens heseblesende tempo - noe også fotografiet som medium kan være en eksponent for.

Konklusjon: Du kan trygt presentere flere bilvrakbilder med god samvittighet.

;)
Øyvind A.
Caroline, det er ikke søkt i det hele tatt. Snarer tvert om, du er ved kjernen når det gjelder hvordan jeg tenkte da jeg komponerte bildet. ikke dårlig!

I ettertid ser jeg at det utenfor fokus kan virke forstyrrende og at (enda) større lysåpning kunne vært et bedre valg.

Takk for nye kommentarer.

Ø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu