Skogdue
Som hulerugende art er det ikke lett for skogdua å finne hekkeplasser lenger. Norsk skogsdrift, som tar svært mye av gammelskog og gamle morkne trær, gir ikke denne arten mange muligheter. Resultatet er en art i kraftig tilbakegang.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-22 01:37:19
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger488
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_139810} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Bra dokumentasjon av Skogsduen.
Øyet er meget skarpt og fjærdrakten er detaljrik og fin. Ett greit artsbilde av en art som dessverre er i tilbakegang som du skriver. Artig positur!.

MvhJRH

Torbjørn K.

Ok artsdokumentasjon, men jeg synes greina ødelegger som skygger for kroppen samt den nede i venstre hjørne ødelegger litt. Posituren på dua, var derimot veldig spennende. Bra at den lager en diagonal i bildet. Lyset er litt hardt.

Torbjørn
Kjell G.

For oss fugleinteresserte er dette veldig flott:
Mye bedre dokumentasjon enn i noen fuglebok, samt at det alltid er interessant å se gode fuglebilder.

V1 gjengir fuglen best, med artig positur, flott glimt i øyet og fine detaljer. Lyset er en tanke hardt og omgivelsene dominerende.

Bra dette, Ketil!
Bjørn H.

Fin informativ tekst Kjetil, og en bra presantasjon og dokumentasjon av en skogdue ...

Omgivelsene er jo kanskje litt dominerende som nevnt over, men sånn er det vel ofte i naturlige omgivelser vel :)

Men helt ideelt sett kunne vel V1 (som viser fuglen i en artig positur) gjerne hatt en roligere bakgrunn -

Forresten, har dratt gjennom bildene i mappa di igjen, og der er virkelig mye fint å se på Mr Knudsen :)

Ha en flotters kveld ..

Bjørn :¤

Kjartan T.

Bra gjort å få tatt bildet av en art som jeg knapt har sett, det selv om jeg har kikket fugler i 30 år. Når bildet i tillegg er av denne kvaliteten blir jeg imponert!
Ketil K.

Takk for kommentarer. Regnet ut at dette var norsk fugleart ca. nummer 50 jeg har lagt ut på fdno. Skal forsøke å nå 100 norske i løpet av et års tid. Fint å ha litt prosjekter....
Tom A. T.

V1 syntes jeg er et flott artsbilde av dua. Fin skarphet og godt dokumentert miljø. For øvrig et imponerende og verdifult prosjekt du har satt i gang.
mvh Tom T
Svein B.

Fint artsbilde av en fugl jeg aldri har sett. Desverre minsker sjansene for å se denne fuglen etter hvert som utviklingen KK beskriver i underteksten til bildet fortsetter.

Mvh
Svein B
Jonas L.

Fint dokumentert. Den er ikke akkurat vanlig nei, men jeg har vært heldig og fått noen observasjoner av den, og har også noen få bilder i arkivet.

mvh JL
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu