Bildet inngår i albumet Insekter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-19 13:06:17
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 60mm F/2.8
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/7.1
  • FilmtypeISO 100, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger427
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_139461} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Inger Anne Maritsdotter V.

Herlig fanga det her;-)

Ville kanskje hatt hele vepsen skarp, men det er heller ikke sjenerende, behagelige fine gultoner og flotte detaljer i bildet.

Mvh -iav-
Torbjørn K.

Synes fargebruken i dette bildet er veldig bra. Gult og grønt er vel komplementærfarger og passer bra sammen. Synes ikke den smale dybdeskarpheten er noe problem, men jeg kunne tenkt meg litt mer detaljer i fasettøynene, det ser ut som skarphetsplanet ligger en millimeter eller to bak de. Flua (dette er vel en vanlig blomsterflue og ikke veps??) er bra plassert i bildet, og jeg liker at overgangen mellom gult og grønt er plassert oppe i hjørnet til høyre. Synes generelt sett du klarer deg veldig bra her!

Torbjørn
Kai Frode G.

Fargerikt macrofotografi. Motivet og komposisjonen er ikke så veldig spennede, men gjennomføringen er meget bra. Sylskarpe detaljer og sterke og fine farger. Begrenset dybdeskarphet, men den sitter der den skal. Fint dette!
Johan K.

Takker for kommentarer.

Angående å ha hele skarp (blomsterflue/veps/bie?... vet ikke jeg. :) Har lite greier på insekter og dette er det første bildet jeg har tatt av en slik), så synes jeg det funket bra å ikke ha hele skarp.

Torbjørn: Jepp.. mulig noen milimetersfeilplassert fokus her. Kan legge ut et annet bilde jeg tok av samme ''insektet'', hvor fokusen er et par milimeter foran (og blender 5,6). Likte bare posituren og piggfrisyren bedre på dette bildet.

Kai Frode: Nei, kanskje ikke verdens mest spennende motiv, men jeg synes det var morsomt å gjøre et forsøk, og blir sikkert å prøve noen flere etterhvert. :)

mvh
Johan
Torbjørn K.

Er nok enig med deg at V1 er best ja, men en mellomting ville nok vært ''optimal.''

Torbjørn
Ole Magnus M.

Bra farge, skarphet forsåvidt også, godt fanget. Du må være ganske nær denna typen med 60 mm brennvidde, 12-15 cm noe sånt (forutsatt 1:1)?

Syns v2 fungerer best mht skarphet, den er ikke optimal der heller, men det fungerer. Litt større blender kunne har 'reddet' deg her, men problemet da er seff å ha lys nok. Vanskelig det der...
Rune H.

Støtter opp om #1, men er enig med Torbjørn om at en mellomting mellom versjonene hadde vært best.

Flott fargesammensetning!

Synes pollenkornene i øynene er en detalj som hever bildet!

Rune :)
Bjørn H.

Hallo Johan -

Joda et fint bilde er det uten tvil, men ikke heeeelt i box.

Det svakeste er selve kompet.

Ellers savner mer dybdeskarphet. Derfor er V2 i mine øyne best av disse, selvom piggsveisen må vike ... :) Toern gir det lill ekstra av skarphet som hjelper på -

Innsektmacro tror jeg er kjempespennende. Har forsøkt noe, men tror jeg skal lime meg mye mer til denne lille mikroskopiske verdene i sommer :))

Bjørn ;¤

Alexander W.

Hei..
Bra macro dette... mangler litt skarphet på Munn partiet i versjon 1 men der har du igjen veldig skarpe øyne, så en mellomting mellom #1 og #2 hadde vært konge..

Mvh Alexander Wabakken
Cristina B.

Hei Johan, velkommen til insektenes verden. Jeg tipper du bli hekta snart, og hele tiden kikker ned om det finnes noe spennende der nede på marka. Pass på å rett opp ryggen av og til. :-)

Versjon 2 er bare helt knall bra. Fokus sitter presis der den skal i ansiktet. Personlig synes jeg det er fint at hele insektet ikke er skarpt, spesielt her som du har fanget opp det viktigste i fluens ansikt. Videre at ansiktet er helt markert fra resten av kroppen - Bra, at ikke noe annet er på kroppen er skarpt når det først var valgt denne dybdeskarpheten.
Tilslutt det var gøy å trykke mellom de to versjonene, flua ble jo rent levende!
Til å være ditt første insektsbilde, så er jeg dypt imponert. Lykke til videre med småkryp fotograferingen.
mvh Cristina
Johan K.

Takker for nye kommentarer. Hyggelig :)

Ole Magnus: Jepp, opptaket er gjort i 1:1, så jeg var ganske nære ja, og fikk knipset noen bilder før den stakk av.

Christina: Takk, hyggelig å få kommentar fra en erfaren macrofotograf som deg :)
Mulig jeg blir hekta ja. Er glad i å variere litt. Men noen flere blir det nok med tiden, for det virker til å være en ganske spennende verden. Ble selv ganske fornøyd med dette, som førstegangs insektsfoto (versjon 2 er andre forsøk :)

mvh
Johan
Lars Erik N.

Goodie. Jeg går for v2 jeg også. Fine farger og bra fanget denne blomsterflua. Når man tar bilder rett på et insekt så er det vanskelig å få noe særlig dybde. På slike bilder gjør det faktisk ingen ting, da noe av det mest fasinerende med småkryp, etter min mening, er øynene. Hele blomsterflua skarp er faktisk ikke mulig så lenge du bruker denne vinkelen. Hvis dette er ditt første makro bilde så har du truffet meget bra. Prøv deg frem med forskjellige vinkler. Insektenes verden er utrolig spennende. (sikker ikke alle som er enig med meg da...)

Hilsen
Lars

Janne L.

Ikke det at jeg ser de helt store forskjellene mellom v1 og v2, så er det likevell det lille ekstra i v2. Fokus er akuratt der det skal være, på øynene. Komposisjonen sitter som vanligt som et skudd.
Janne
Jan Frode A.

Vanskelig å velge seg en versjon her, så jeg tar begge :-)

Syntes dette er meget bra! Likte godt at flua (eller hva det måtte være) forsvinner ut av fokus.
Fargene spiller også godt isammen gjennom hele bildet.
Komposisjonen i begge versjonene sitter. Teknisk meget bra.

Så jeg sier meg enig i all rosen du har fått.

mvh -jfa-
Stine J.

Hei Johan,

Fin macro dette. Liker spesielt fargene og plasseringen av insektet. Enig med de som mener en mellomting mellom v1 og v2 ville vært best, men skal jeg velge ut fra de versjonene du har, så blir det v2. Bra!

mvh Stine
Vu N.

Syns at det er fargene som gjør mest av ''jobben'', vakkert og fin komp.!
Det er selv sagt et veldig makro bilde!

mvh
VN
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu