Bygevær
Var egentlig på tur i Estenstadmarka for å fotografere, men på veien hjem måtte jeg bare ta et bilde av denne skya. Bildet er tatt omtrent ved NTNU Dragvoll retning Værnes.
<p>
Skya er vel en mellomting mellom cumulus congestus og en cumulonimus. Sola skinner og varmer opp tørre og mørke områder på bakken. De varme luftmasserene løsriver seg, stiger oppover og danner små, blomkålformede cumulus-skyer. Er lufta fuktig og ustabil nok, så vokser cumulusene seg kjempestore og danner majestetiske skyer slik som dette. Dette er en veldig typisk værtype for mai måned i Trondheim.
Bildet inngår i albumet Landskap -
Utstyr
  • Canon 300D
  • Tamron 28-75mm f/2.8
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO100 RAW
  • Nei
  • AnnetBrukt circ.pol filter for å få himmelen mørkeblå for så å konvertere til sort-hvitt fra rød-kanalen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger511
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_138291} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Tor Harald T.

tøft bilde. liker slike bilder jeg :)

Mvh tor harald tessem
Heidi Anita R.

Hverdagsdramatikk! Flott bilde fra et utkantsstrøk.
Inger-Lise S.

Wow,for en sky! Jeg forstår godt at du måtte ta bilde av denne. Både dramatisk og vakker. Flott bilde, interessant tekst.

Inger-Lise
Odd Tore S.

Interessant, både bilde og tekst.
Bra s/h inntrykk. Hadde det vært ''ekte'' s/h fim, ville jeg sagt en rikelig dose med gulfilter.
For meg var mai, og mesteparten av juni, i Trondheim fylt med sol og eksamenslesning. Så kom det vedvarende regnet. Global warming eller selektiv hukommelse?
Odd Tore
Torbjørn K.

Takk for kommentarer!

Jeg er nå inni min 5. eksamensperiode her oppe nå, og etter hva jeg sett så er dette veldig typisk vær i Trondheim de to første ukene i mai. De små cumulusene som kommer først er ypperlige når man fly seilfly, da det er oppdrift under disse. Når de ''overutvikler'' og blir så store som disse sperrer det for ny solinnstråling og nydanning av termikk, som de oppadgående vindene heter. Siden jeg flyr seilfly selv, er nettop dette noe jeg har lagt merke til :-)

Dagen starter som regel med helt skyfri himmel, og det tar som regel en stund før disse skyene vokser seg store og lager det som ofte kalles for ''ettermiddagsbyger.'' Kanskje det er dette som har lurt hukommelsen din? Kanonvær når du satt inne og svettet på lesesalen, men overskyet og et par regnbyger når du dro hjem for å lage middag og vaske opp?

Forøvrig så har været slått om her i byen nå, så det været du ser ute nå er ikke det jeg har beskrevet.

Torbjørn
Cristina B.

Både interessant informasjon og utmerket bilde.
Meget bra gjort i s/v. Kontrastfullt og vakkert.
mvh Cristina
Odd Tore S.

Hmmm...., jeg svettet nok en god del med eksamenslesning i friluft oppe ved Jonsvannet, med et håp om at naturen skulle stimulere både forståelse og hukommelse. Og middag og oppvask var nok rasjonalisert til det å holde liv i seg.
Siden jeg har tilbragt mer enn én periode i Trondheim, merket jeg meg i annen runde at det til og med var tilløp til skikkelig tordenvær der, litt mer dynamikk enn grønn vinter og silregn etter St. Hans.
Så været er vel ikke uforanderlig, men nå er jeg på jordet i forhold til foto. Dessuten er vi under skya her nå, med plask og torden, og snart er det o-løp.
Odd Tore
Johan K.

Har lagt merke til disse enorme skyene i Trondheim de siste dagene. Ganske fascinerende, og jeg synes du har laget et flott bilde av det.
Flott presentert i sort\hvitt. Fine kontraster og bra dramatikk.
Veldig bra

Johan
Linda M.

Dette var veldig bra. Svart/kvit versjonen fekk verkeleg fram skyene og pluss for skarpt bilete med bra kontrast.

Linda
Kurt S.

Flott lys, og ikke minst en flott og storslagen skyformasjon.
Godt presentert i tekst og bilde.
Du har fått til s/h versjonen veldig bra her.
Skarpt og fint med flotte kontraster.
Mvh Kurt
Jan Frode A.

Et bilde som MÅ være sort/hvitt :-)

Virkelig bra med de spesielle skyene. En stemning som absolutt kler sort/hvitt, med de karftige kontrastene. Flotte toner, fra det rene hvite til det kullsvarte.

Fint lys, som tilfører forgrunnen mye. Fine brytninger og dybde innover mot fjord og fjell.

mvh -jfa-
Ole Birger S.

Flott stemningsbilde med et hærlig lys fra en lav sol. Gedigne og spesielle skyer. Veleksponert og velkomponert bilde, helt i min smak. -olebig-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu