Mitt bidrag...
...til blomstringen på foto.no

På en kveldstur i Estenstadmarka igår, kom jeg over disse. Ikke all verdens beste lysforhold, så med blender 2.8 og lukker 1/80 var det bare å legge seg paddeflat i den våte mosen, plante albuene godt i bakken, trekke pusten dypt, og la det stå til.

Og jeg som aldri har fotografert blomster før....
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 70-200 mm f2.8 EX
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger454
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137912} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Magnar B.

Gratulerer med ditt første blomsterbilde! Maria nøkleblom er ikkje den vanlegaste og mest fotograferte! Fin stemning! Likar den korte dybden, og bakgrunnen. Litt urolege element i nedre bildekant, og kanskje komoposisjonen manglar siste smellen?
Inger Anne Maritsdotter V.

Gratulere Jan Frode!

Eg likte dette sommerlige utsnittet og at det er litt annerledes en ''alle andre'' blomster-bilder, fine sommerlige fargetoner.
Det som folk kaller for ''rot'', det kan også være fint, syns eg, det er akkurat slik naturen er; iallefall ikke ryddig.
Fint med kontrasten mellom det uskarpe mot det skarpe.

Fortsatt god helg.

Mvh Inger Anne
Cristina B.

Velkommen til blomsterringen.
Dette er jo ett utmerket bilde. Inger Anne beskriver mine tanker om bildet så godt, så jeg henger meg på hennes kommentar.
Du har sikkert oppdaget at det er gøy å ta bilder av blomster også, selv om man må legge seg paddeflatt i marken, men god støtte for kamera får man, det er sikkert. :-)
mvh Cristina

Steinulf L.

Liker utsnitt og det litt uryddige preget. Du har fått med hvordan det ser ut i naturen...Velplassert skarphet. Ville muligens tatt en sajekk på hvitbalansen.
Likte dette.
Inger-Lise S.

Gratulerer med et godt utført bilde og ditt første blomsterbild! Dette må da være ''Flying start''? Lekre fargtoner,flott komposisjon av et godt motiv. Meget bra! Delikat bakgrunn,-diffus og lekker. En godt utført jobb!
Inger-Lise
Torbjørn K.

Dette var bra! Godt å se litt utradisjonelle bilder også. Flotte fargetoner, liker kombinasjonen rødt, gult og grønt. Bra med de siv-rør-greiene (jada, jeg har ikke peiling...) som stikker opp. Litt kornete?
Vu N.

bare nydelig!

mvh
vn
Tom A. T.

Pent bilde med bra fargesammensetning, men de tre skarpe blomstene står litt langt fra hverandre slik at blikket nødvendigvis må flakke litt for mye etter min mening. Litt mere luft på sidene hadde vel vært en fordel i så måte.
mvh Tom T
Johan K.

Veldig fint synes jeg.
Likte at det var litt smårotete. Spesielt med det gule i forgrunn.
Ellers, flotte fargekombinasjoner og en finfin stemning :)

Johan
Avsluttet .

Her er det et blomsterbilde med miljø.
Bra-bra..

Mvh
ARVE
monica p.

Men det var i alle fall på tide du gjorde ser det ut til, i alle fall hvis resultatene skal bli som dette.
Flott blomsterbilde som faktisk skiller seg ut en del fra alle de andre blomsterbildene her på Dotten, mye på grunn av fargene.
Mvh Monica:o)
Torstein K.

Dette var bare veldig fint og stemningsfylt. Nydelag diffus bakgrunn, takk lysforholdene og blendervalg for det :) Fint bilde !

mvh tk
Tone B.

Fine blomstrer i et bilde med god stemning. Fine, behagelige fargekombinasjoner og bra bruk av dybdeskarphet. Imidlertid synes jeg det kanskje blir litt for mye i forkant. Ville hatt bort det brune strået og mosen, men det er nå engang min smak. Fint bilde fra marka dette, og det gir en virkelig lyst til å ta en tur!

mvh Tone
Hans Henrik F.

Vil også bare slutte meg til applausen. Annerledes blomster bilde hvor du har fanget flere blomster i samme avstand med fokusen og samtidig fått et fint, grønt bakteppe som er diffust.
Avsluttet .

Et deilig bilde med nydelig lys og herlige farger.

Unni
Kurt S.

Jeg er ingen motstander av at man kan ''rydde litt'' i naturen for å få bildet til å ta seg best mulig ut. F.eks klone bort en kvist, en busk o.l som åpenbart forstyrrer helhetsinntrykket.
Spørsmålet blir da hva som forstyrrer og hva som ikke gjør det.
I dette bildet synes jeg den litt rotete forgrunnen hører med og må være slik.
Bildet ville, etter mitt syn, blitt mye mer kjedelig og ''standard'' dersom du hadde ryddet i forgrunnen.
Synes bildet ble kjempeflott. Rett og slett. Får man ikke vårfornemmelse av dette så vet ikke jeg hva som skal til -:)
Nydelige, duse fargetoner og fin gjentakelse/antydning av blomstene i bakgrunnen.
Fin plassering av blomstene.
Likte dette en masse.
Mvh Kurt
Odd Tore S.

Delikate, sarte farger og fine gjentagelser bakover.
Jeg er mindre begeistret for de skarpe visne detaljene i forgrunnen, ikke det at forgrunnen ikke tåler rot, men rotet kan helst være ute av fokus.
På en måte ser jeg to motiver her, en venstreside som konsentrerer seg om blomstene, og en høyreside hvor småbregnene spiller med. Den sentrale blomstergruppen er med i begge.
I høyresiden er det en del muligheter om kameraet flyttes litt så man f.eks. unngår så nært sammenfall av bregne og blomsterstengel.
Massevis av dempet vårstemning, som ofte gjør seg bedre enn knall sollys.
Odd Tore
Jan Frode A.

Tusen takk skal dere ha alle sammen, for kommentarer, synspunkter og innspill. Og takk for de 2 anbefalingene :-)

Mye nyttig for meg å ta med seg videre.

Dette ble utrolig inspirerende og lærerikt, og gir meg så absolutt lyst til å legge meg paddeflat på skogsbunnen igjen. Den dufter jo så godt også!

Mange betraktninger rundt 'rusk og rask' :-) Det Kurt skriver, samstemmer godt med mine egne tanker. Jeg klona bort 3 brune stilker som stakk opp ifra bildekanten, men lot resten være igjen. Jeg synes forgrunnen blir en del av skogsmiljøet, og uten å virke skjemmende i dette bildet.



mvh Jan Frode :-)





Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu