På skogbunnen
Bildet inngår i albumet Natur - Naturbilder i forskjellige varianter
Utstyr
  • canon eos 10 d
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger246
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137726} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Einar Y.

Hei Monica.
Jasså,macro?
Du brukte kanskje stor blender her,synes det ble litt for lite som er i fokus/skarpt nok i dette bildet(hvis det var meningen da?)
Ville nok prøvd med litt mindre blender for å få frem litt mere detaljer her,selv om det kanskje ville fått frem mere detaljer i om givelsene...
Eller var det rett og slett planlagt slik?
Macro er ikke enkelt,det er kunst!
E.
Steinulf L.

Skarphetsplanet er greit plassert. Som det sies over, macro er en kunst. Hva man velger å vektlegge blir derfor en personlig sak. Likte dette.
monica p.

Hallo til dere begge to og takk for komentarer.
Joda Einar det var akkurat slik jeg ville ha det, synes det ble så mye rot rundt blomsten på de andre forsøkene, men samtidig ville jeg gjerne ha med fargene rundt blomsten uten at annet enn selve kjernen på blomsten ble skarp, derfor ble det slik.
Om det er rett eller galt blir opp til hver enkelt å bestemme, jeg synes i alle fall at dette funker, selv om jeg også er enig i dine forslag, men da hadde det blitt et helt annet bilde.
Mvh Monica:o)
Tom A. T.

Syntes du viser en ok miljøskildring med fine farger. Mindre blender ville ''rotet'' til bakgrunn og omgivelser med for mange detaljer, tror heller jeg ville åpnet enda litt, og kanskje lagt foskusen ytterst på støvbærerene var det mitt bilde. ( men det er det jo ikke ;o).. ) Du har valgt en vanskelig vinkel å fotografere blomsten fra, noe som gjør at det blir litt vanskelig å ''låse blikket'', selv med et ganske så tydelig skarphetsplan som du tross alt har her. På denne avbildingsmålestokken så er det utrolig lang avstand fra ytterst til innerst på blomsten og valg av fokuspunkt og blenderåpning er som du selv skriver helt avgjørende for uttrykket. Endre blenderen 2 trinn så blir det et helt annet bilde, men det er nettopp noe av det som gjør så nærbilder så fasinerende.
mvh Tom T
Rune T.

Ønsker bare å understreke det Tom sier. Lær deg å kjenne det enkelte blendertrinns effekt på motivet. Rendyrk og tenk enkelthet. Let etter det enkelte motivs særtrekk slik du ser det.
Det du viser her tyder på at du ikke er langt unna et adskillig bedre bilde.
Lykke til!

Mvh
Rune
Tone B.

Hei Monica,

Enig i det Tom sier her ang mindre blender. Macro er spennende og det er artig å eksprimentere å se hvordan noen blendertrinn endrer hele bildet. Føler blikket leter rundt i bildet etter et fokuspunkt og ikke finner roen. Fine farger og nedtonet miljø rundt. Blomsten er plassert fint i bildeflaten. Et godt utgangspunkt dette Monica - macro er en ny verden! Stå på og lykke til :-)

Takk for hyggelig kommentar til mitt siste bilde!

mvh Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Delikat og vakkert, savner litt større skarphet.
mvh -iav-
monica p.

Hallo til dere alle, og takk for ærlige komentarer.
Tja, skjønner at dere vil ha større skarphet, men personlig synes jeg skarpheten er akkurat der jeg ville ha den, vi får se neste gang, kanskje det blir litt mer skarphet da.
Setter i alle fall pris på komentarene deres.
Mvh Monica:o)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu