Værfast
I slikt vær er det best å ligge i ro. Det er white-out. Vinden river i teltet og Cecilie går ut for å bardunere bedre. Denne gangen varte stormen i 3 døgn på en treukers skitur på Laksfjordvidda. Da var det godt å ha lesestoff i sekken.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger616
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137531} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Thomas B.
Hehe, jeg misunner deg ofte det friluftslivet ditt, men akkurat i slike tilfeller er det kanskje greit å heller være en student som er bundet til pulten 5 dager i uken:-)

Bildet var fint komponert, selv om det ble litt tomt oppe i bildeflaten.

Mvh
Thomas
Roger K.
I tillegg til det TB sier hadde det vært fint å sett en ''panorama''-versjon av dette bildet der hele teltet er med.


Roger
Randulf V.
Ingenting er bedre enn en dag eller to værfast med nok mat, fuel og ei god bok ;-) Men jeg tror kanskje ikke du har fått helt fram hvor mye det blåser og driver. Svært lavt kamerastandpunkt (helt nede i snødrevet ved bakken) bruker å gjøre bildet enda mer dramatisk ;-)

Hva slags telt er det forresten?

Randulf
Dan Åsen H.
Som gammel friluftsmann, med erfaringer fra nettopp den type tur og vær, må jeg si jeg er imponert over at det i det hele tatt ble et bilde av den kvaliteten. Flott bilde som vekker mange minner ...
Avsluttet .
Ja, slike bilder tar seg godt ut som panorama men jeg liker det også godt slik det er.

-are
Dan Åsen H.
Bare tilleggsvis: det er ikke mulig å ta panoramabilder når det er white-out. Da er det ingen horisont og alt er bare hvitt ...
Randulf V.
Nå trenger man vel kanskje ikke noen horisont for å få til panoramaformat? Prøvde med ett av mine uværsbilder, og det ble egentlig ikke så ille spør du meg: bilde nr. 77590

Randulf
Dan Åsen H.
nei kanskje ikke - bare meg som forbinder ''panorama'' med storslåtte utsiktsbilder. :-)
Avsluttet .
Flott ruskvær bilde! Kjenner meg veldig godt igjen fra mine dager som ivrig friluftsmann. Den røde teltet lyser godt opp mot alt det hvite.

Jan Roar
Steinulf L.
Glad jeg ikke liker å ligge i telt. Herlig bilde.
Einar Y.
Hei J-E.
Enig med de andre her,mere telt,mindre himmel,kanskje også en litt lavere vinkel?
Teltet minner om min Hilleberg Saivo,men ikke samme tak-topp?
bilde nr. 147052
E.
Dag T.
Kjenner igjen stemningen jeg også bilde nr. 57535, riktignok tatt på kvelden.

I motsetning til de andre vil jeg ikke ha mindre himmel, jeg kunne tenke meg mer omgivelser sånn at teltet ser mindre ut i uværet. Skal du fokusere at alt rundt deg er kontrastløst hvitt så er det ingen grunn til å ta nærbilde av teltet .-)
Rune H.
Synes du formidler en flott stemning i bildet ditt!

Få hovedfarger å forholde seg til er med på å forsterke inntrykket av labert vær - bra!

Er noe usikker på det som ligger i snøen i høyre bildekant. Forstyrrer noe, men er samtidig med på å balansere bildet (unngå et hvitt åpenrom til høyre).

Rune :)
Jan-Eilert P.
Hei og takk for tilbakemeldinger og hjelp alle sammen!

Utsnittet var noe av det jeg var mest i tvil med dette bildet. Jeg tok bevist med mye himmel og til høyre bildekant for å få med den dårlige sikten. Mulig jeg burde beskåret mer til høyre (Tok kanskje med vel mye ). Er forsåvidt enig med Dag Trane at det ikke er noe poeng å ta nærbilde av teltet for å få med at alt er kontrastløst og hvit. Avstandsbilde ville forsterket denne effekten. Jeg ønsket å få med at man ser at vinden tar hardt i teltet og at snøsføyka står også. Ved avstandsbilde ville jeg mistet dette. Pose og sekk fungerer kanskje ikke her? I så tilfelle kommer jeg til å velge å beskjære mer i topp og til høyre. Panorama? Nei, tror ikke det.

Takk for tips om lavere kamerastandpunkt. Det skal jeg ta med meg.

Hilleberg Savio- Korrekt.

JEP

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu