Kanadagjess i lav vårsol
Kvelden før Kongsberg Kameraklubb treff ved Vatnebrynvannet tok jeg meg en tur innover alene langs vannkanten. Var på jakt etter traner, men det ble kanadagjess istedenfor. Ikke så dumt bytte det.

Hadde med de 3 T'er, men brukte bare 2 av dem. Må jobbe litt med T for tålmodighet før jeg mestrer dette helt.
Bildet inngår i albumet På tur i Numedal - Bilder fra naturen i og omkring Numedalen
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma AF 70-300/1:4-5.6 + 1.4x konverte
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/1000s
  • FilmtypeCCD ISO-320
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger699
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_135779} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Avsluttet .

Heisann

Et fint bilde av disse gjessene. Kult å se at du oppnår en slik brennvidde. Converter er en fin ting. Regner med at du mister endel lys og at du har kompensert med høyere ISO, som beskrevet.

Herlig bilde Odd Eirik !

Svenn
Torstein K.

Likte dette bildet godt, formidler en fin vårstemning i veldig fint lys. Mangler kanskje litt detaljer i de lyse partiene, men synes dette blir uvesentlig her.

mvh tk
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Odd Eirik

Dette likte eg umiddelbart p.g.a. det flotte kveldslyset.
Syns du har fått til en bra skarphet på gjessene.
Fine farger i et varmt lys, det ble et flott bilde.

Mvh Inger Anne
Avsluttet .

De tre T'ene sliter jeg også med :-)
Det er vanskelig å få frem fortegningene i både de veldig mørke og lyse fjærene uten at de enten gror igjen eller brennes ut. Jeg synes du har løst dette bra her! Det eneste jeg har å prirke på er litt midtstilling av hovedmotivet.

MvhJRH
Avsluttet .

PIRKE skal det være :-)
Steinulf L.

Brukbar skarphet. Et par lange strå som kanskje burde vært klonet bort. Fint bilde.
Kurt S.

Ser de stråene som Steinulf påpeker. Det er vel de i høyrekant av bildet. Synes også at disse kunne vært retusjert bort.
Eksponeringen synes jeg ble fin. Fint lys og bra at du fikk med antydning av gress både oppe og nede i bildet. Bildet ville blitt mye kjedeligere uten dette.
Flotte fugler og et fint bilde.
Mvh Kurt
Odd Tore S.

Jeg har egentlig litt vanskelig for å komme med noe fornuftig her.
Problemet er at disse gjessene er så vanlige i nærområdet at man knapt nok trenger mer enn normalobjektiv for å få dem på brikka i rimelig størrelse, og at det da blir vanskelig å vurdere bildet i forhold til de forholdene du jobbet under.
Bildet er vel det jeg vil kalle for greit, med grasramme oppe og nede, mao OK, men på det jevne. Fint lys.
Noen lange grasstrå som er ute av fokus forstyrrer litt, tror ikke at de er så greie å klone pent vekk, det ene er svært nær fremre gås.
Spørsmålet er om denne effekten av strå ute av fokus kunne blitt utnyttet til å lage et litt mindre ordinært fuglebilde? Dvs. finne et sted med passe mange strå med passende fordeling, og så ta bildet når fuglene kommer riktig i forhold til disse? Du hadde garantert fått bruk for tålmodighet, men det kunne kanskje vært et spennende alternativ?
Odd Tore
Odd Eirik S.

Tusen takk for kommentarer.

Å klone vekk stråene prøvde jeg men det ble som Odd Tore antyder svært vanskelig. Greide ikke å får det pent. Mulig jeg ikke var tålmodig nok. (he, he).

Odd Tore
Ideen din med å prøve et motiv med gresstrå som du foreslår høres interessant ut. Det tror jeg må prøves ut.
Du sier disse er så vanlig at man når dem med normalobjektiv. Synes nå ikke det fungerer slik her i området. De fleste jeg har vært i nærheten av begynner å bråke allerde på 50-30m avstand. Noe nærmere enn ca 30m har jeg ikke greid å komme før de stikker for fulle ''sirener''. Det blir litt i lengste laget for normalobjektivet mitt.

:)

Odd Tore S.

Ta en tur på Kalvøya utenfor Sandvika.
Der regjerer gjessene plenene, dekorerer tett med sin sylinderformete grønne, og flytter seg knapt for folk. Urbaniserte gjess er ganske plagsomme, og ikke det jeg sikter på med kameraet.
Da er fasaner mer spennende, for det er krattfugler!
Odd Tore
Nina E.

Fint bilde. Jeg ville kanskje rett og slett ha kuttet litt i toppen av bildet. Det meste har de andre sagt om dette bildet, og jeg synes også det har fint lys.
FIn stemning i bildet. Mvh ne
Inger-Lise S.

Ikke så dumt bytte,nei!
Et bilde jeg liker godt. Komposisjon og farger er meget bra.
Fint glimt i øynene her og både forgrunn og bakgrunn løfter bildet.

Inger-Lise
Stine J.

Bra og stemningsfullt bilde av gjessene. Flott lys og fin komp. De 2 høye stråene forstyrrer litt, men alt i alt bra.

mvh Stine
Kjell G.

Det er nok lett for oss bortskjemte Østensjøvann-folk å undervurdere slike blider. For et par dager siden måtte jeg passe på fingrene mine for å unngå å bli bitt av disse krabatene da loffen tok slutt.

Forgrunnen ble vel dominerende og i tillegg uskarp. Skarpt og bra er derimot begge fuglene, noe som ikke alltid er lett på kortere hold når de svømmer i forskjellig avstand fra fotografen.

mvh kjellg
Grethe B.

Flott lys, flotte fugler, skarpe og fine! Likte heller ikke det fortyrrende strået og hadde nok prøvd meg på en kloning eller kutting der...Men som sagt, pirk!
Flott fanget! Uskarpheten foran plager ikke meg...det viktige er at fuglene er det!

mvh
gt
Anniken S.

Pirk med disse stråene og jeg kan forstå at jobben ikke er enkel med å få fjernet dette på en pen måte.
Liker lyset som treffer fuglene. Det er innbydende og danner pene refleksjoner i bildeflaten. Liker bruken av dydbeskarphet her som helt klart fører oss rett frem til gjessene.
Bjørn H.

Hei Odd Eirik -

Et rolig og fint bilde -

Er litt usikker på den stripa di i toppen der. Skjønner at du bevisst har tatt den med inn i varmen, men lurer på om den trekker unødig med oppmerksomhet ??

Ellers er stråene nevnt. Ikke lett å klone. Bedre å prøve nye opptak og et bedre standpunkt spørru meg da :)))

Et motiv man har sett før, men alikevel, man kan jo ikke finne opp kruttet hver dag !!!!!!!!!!!

Bjørn ;¤
Odd Eirik S.

Tusen takk for kommentarer.

Odd Tore
Kanskje jeg tar meg en tur for å se hvordan de urbane oppfører seg.

Nina
Har tenkt mye på ditt beskjæringsforslag. Etter at Bjørn konkretisererte det litt mer så ser jeg at det kan fungere svært så bra.
Takk til forslag fra dere begge.

Kjell
Kan jo nesten begynne å tro at dere er bortskjemt som har Østensjøvann.
Men er det ikke slik at selv om ''råmaterialet'' er lett tilgjengelig så vil en allikevel utfordre seg selv for å sette både seg selv og ustyret på prøve.
Sitter nå med et inntrykk av at de fleste bildene fra dette området inneholder litt mer enn bare et portrett og at det ligger litt ''jobb'' bak.
Selv synes jeg ikke det er stor stas å gå ned i Numedalslågen og portrettere ender. Det hender jeg drar ned for å fange disse i kombinasjon med lys og andre naturlige effekter som hever bildet til å være noe annet enn en et rent portrett. Er det enkelt og lykkes jeg noe særlig med det? Nei! Har ennå et stykke igjen. Men en tur til Østensjøvannet er jeg ganske sikker på at det blir om ikke så lenge. Om ikke annet for å ha vært der. Så kan man jo bare håpe det dukker opp noe interessant.

:)





Jonny E.

Hei hei Odd Eirik

Forgrunnen..... eg får litt følese av og ligge på lur,
de skarpe stråan til høyre stemmer ikke
helt inn med denne forgrunnen.
Et kutt oppe e nok bra, da virker de også som
om man får mer nærkontakt med fuglan.

Fint at dem svømmer litt i utakt,
noen av disse e jo sky som bare det mens andre
e lettare og komme inn på selv her langt utafør folkeskikken..

Ha en god kveld

. JonnyE
Odd Eirik S.

Tusen takk Jonny for kommentar. Har ikke lagt ut noe bilde med kutt, men testet det og fant selv ut at det ble nok hakket bedre. Som du sier så kom de nærmere.

:)
Kay R.

Ble jo et fint fugleopptak dette Odd Eirik..
Å unngå utbrente partier på fuglebilder e jo ofte fotografens vanskeligste oppgave. Sliter jo litt sjøl med dette når jeg tar bilder av krykkja i fuglefjellet. Synes du har løst dette bra. Bilde fremstår stilrent og enkelt med god fokus på dine motiver. Liker også komposisjons løsningen med gresset i forgrunnen. Et god bilde..

MVH Kay:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu