Anas platyrhynchos - Stokkand (m)
L 50-60 cm. Vingespenn 81-95 cm.
Den mest velkjente anden og tamandens stamform. Hekker i parker og ved vann i byer og tettbebygde strøk, ved næringsrike innsjøer, skogsmyrer, ved kysten etc. Den aksepterer til og med minimale vann, som i diker og større vanntjønner. Stannfågel i store deler av Europa, men f.eks. de fleste svenske 'Gräsender' /sv. for Stokkand)flytter til Nordsjølandene på vinteren. (Fågelguiden - Europas och Medelhavsområdets fåglar i fält)
Likte dette... men kunne sikkert vært 'ryddigere' omgivelser... samtidig som jeg personlig synes det gir mer å se tangen og da vite at denne holdt til i fjæra.. l
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/5.6s
  • Nei
  • Annet * Submitted: Apr 18, 2005
    * Category: Photography > Art Photography > Animals & Insects > Wild
    * Image Size: 370 KB
    * Resolution: 1188x984

    Picture:

    * Make: FUJIFILM
    * Model: FinePix S5000
    * Shutter Speed: 1/512 second
    * F Number: F/5.6
    * Focal Length: 28 mm
    * ISO Speed: 160
    * Date Picture Taken: Apr 17, 2005, 3:52:02 AM
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger539
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_135306} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Nina E.

FInt lys på denne stokkanda, men skulle gjerne sett den i noe mer bevegelse. Men for all del, et OK bilde. Det er skarpt og anda har en fin positur. Mvh ne
Lars Erik N.

Fing eksponert og fint miljø rundt anda, men jeg ville tatt bilde fra et lavere kamerapunkt. Slik det er nå blir det bare et bilde i mengden.

Mvh
Lars
Eyvind R.

Fint bilde. Jeg synes du har ''plassert'' anda perfekt i forhold i forhold til tangklasene på alle kanter.

MVH Eyvind
Carsten A.

Tja, OK, men fjærdrakten kunne vært gjengitt mye bedre, detaljgjengivelsen (skarpheten) er ganske svak. Midtstilt hovedmotiv i temmelig uryddige omgivelser. Noe for gjengrodd i mørke partier - hodet. LEN har alt pekt på opptaksstandpunkt, her det det for mye ovenfra og ned.

MVH CA
Karin G.

Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere dette bildet, CA!

Som du ser, har jeg ikke all verdens av utstyr til rådighet, så det med skarpheten kan tilskrives mitt studentbudsjett som ikke tillater store utstyrsinnkjøp... Dessuten tror jeg at jeg feilaktig hadde innstilt kamera til å ta bilder med bare 1mill pix... Hadde jeg valgt RAW-format (som jeg ikke skjønner hvordan jeg skal få behandlet bildene i PS med etterpå..) eller i 6mill pix som er det høyeste jeg kan velge i mitt kamera... som visstnok har 8-kantede pixler... hadde garantert skarpheten blitt bedre... I allefall er dette trolig...

Min erfaring med å fotografere fugler er veldig begrenset - dette er mitt FØRSTE forsøk!!

Har bare holdt på ca. ett år med å eksperimentere litt mer aktivt på hobbynivå med foto, så jeg har uendelig mye å lære..

Denne anda var fanget i et øyeblikk på tur med min datter i fjæra i vår. Siden disse skapningene ikke akkurat står i ro og poserer om man ber dem om det, tok jeg bildet fra sittende stilling i fjæra bare noen meter fra endene (de var flere..)... Om ikke bildet skulle blitt for mye 'ovenfra og ned' som du sier, lurer jeg på om jeg skulle ha lagt meg ned i tangen og fotografert dem liggende??? Aldri i verden i Tromsø med den temperaturen vi har på den tia av året i havet!!

Jeg mener personlig at tangen rundt om, skaper litt mer liv i bildet, men det kommer an på øyet som ser og smak og behag, selvfølgelig...

Takk igjen for at du tok deg tid til å kommentere!!

Mvh

- Karin
Carsten A.

''FinePix S5000 Zoom'' har mulighet for å lage filer med 2816 x 2120 piksler, og det er nok noe du bør benytte deg av. Kameraet har nok mulighet for å gi bildekvalitet som er langt bedre enn det du viser her.

MVH CA
Nikolai E.

De fototekniske sidene (bl.a. dårlig detaljering mv i fjærdrakten) er vel avklart. De må sees i sammenheng med hvilket ferdighetsnivå fotografen er på, noe hun selv påpeker. Her der det en læringsprosess på gang!

Det som jeg er enig med fotografen i, er kamerastandpunkt. For det første synes jeg perspektivet virker helt naturlig. Slik anda står i sjøkanten vil vi naturligvis betrakte den ''ovenfra og ned''. For det andre ser vi både ryggen og siden på anda godt fra denne vinkelen. Så har du passet på å ta bildet mens den har siden av hodet vendt mot kameraet. Profilen kommer da godt fram, samtidig som vi har inntrykk av at anda ser utover sjøen (den ser like mye mot oss :)
Omgivelsene passer bra inn i bildet, derfor må tangen og fjøra være skarp. Et fint miljøportrett av stokkanda. Fotografen kunne også nevn at dette er en hanand. Hunanden er brunspettet. Interessant at den er ringmerket. Jeg visste ikke at stokkender blir ringmerket.
Karin G.

Til CA,
Takk igjen for at du bruker tid på å forklare en supramatør som meg litt om mitt kamera FujiFilm S5000 sine muligheter. At dette ikke er bedre her, tilskrives min uerfarenhet og intet annet. Alle må jo begynne en plass når man skal lære og dette er altså min absolutt første fugl jeg noensinne har fotografert.

Siden min morfar, Godtfred Svendsen, var en passionert hobbyornitolog, æresmedlem i Norges Jeger og Fiskeriforening m.m. og som var med på å skrive og samle inn materiale for fuglebøker, er dette på en måte litt til ære for ham. Selv har jeg nok med årene mistet den store interessen for fugler og mye av den lærte kunnskapen fra barnsben har nok desverre gått i glemmeboken...
------------------------------------------------
Til Nikolai Enes,
Takk for litt forståelse for at jeg sender inn bilder med minus 30 års erfaring! Dessuten er jeg veldig takknemlig for din støtte angående kamerastandpunkt og tusen takk for øvrige fine kommentarer!

Jeg tenkte faktisk ikke i det hele tatt på å nevne at dette er en hann, siden det er så himmelvid forskjell på hunnen og hannen og at dette er en så veldig vanlig and. Men det som er innlysende for meg, behøver ikke dermed være det for alle som ser en sånn and, så jeg skal etter råd fra deg med en gang redigere billedteksten sånn at denne viktige opplysningen kommer med. Det burde egentlig finnes slike tegn for hunkjønn og hankjønn, så hadde man skrevet det opp direkte etter tittelen, slik som det gjøres i bøker.

Takk for at du tok deg tid til å kommentere stokkand-bildet mitt!!

Mvh
Karin Gullhav


Jørn L.

Et skarpt og riktig eksponert bilde, men ellers ganske intetsigende.
Anda kan ikke snakke, men dette bildet sier ikke meg særlig mye heller.
Jørn L.

Et skarpt og riktig eksponert bilde, men ellers ganske intetsigende.
Anda kan ikke snakke, men dette bildet sier ikke meg særlig mye heller.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu