Det lille ekstra 4,
Nå har jeg jakta og jakta på det lille ekstra som ikke kan bli fora fram. Å se falker og hauker med bytte (som de har fanga selv) er en stor opplevelse, for den som gidder å vente på rett øyeblikk om en finner pippen da. Tårnfalken er den ene av to par som jeg for tiden nyter synet av på betryggende avstand. Selfølgelig kunne jeg tenkt meg å ha skog, fjell og vidder som bakgrunn eller miljø, men dette bilder er nok ganske typisk for tårnflaken i bynære områder.
Bildet inngår i albumet Rovfugler -
Utstyr
  • Nikon D100
  • 300mm AF-I +1,4 conv
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet er et utsnitt av hovedfila og det bør betraktes mot sort bakgrunn og i fullscreen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1241
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_135063} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Kjell G.
Makan til fulltreffer!
Når strekene i veggen først skulle være der, ble det ikke så galt med tre, diagonale linjer.

Et svært imponerende bilde. Gratulerer!

mvh kjellg
Torgeir S.
Det må jeg si, litt av et blinkskudd og en hærlig fanget situasjon. Med en slik monoton bakgrunn lar det seg jo gjøre å plukke ut fuglen å plassere den i naturen hvis du vil, men det vet du vel!!! Det foregår jo tidvis heftige diskusjoner om slike manipulasjoner, men, men, morsomt er det i alle fall å gjøre en vellykket montasje!

Mvh. Torgeir
Nils B.
TS: Når det gjelder diskusjonen om å klone bort, legge til eller andre muligheter så vet jeg saktens om disse. Den digitale verdagen er der og kommer til å fortsette i femtiden. Noen kommer til å foreta ekstreme forandringer på bildene, mens andre muligens bare pynter litt. Uansett så er dette en diskusjon som jeg tror det er like mange meninger om som det er fotografer.
Steinulf L.
Her var det dramatikk. Et skikkelig blinkskudd. Enig i at du beholder den ekte bakgrunnen, selvom en naturbakgrunn nok fremstår som 'penere'.
Svein B.
Selvfølgelig kan en se for seg bildet med falken på veg inn i et kvistreir i ei riktig kronglefuru eller noe i den dur, men dette bildet står ikke noe tilbake, og er en prestasjon uansett. Dessuten er det svært vanlig at tårnfalken benytter hulrom i bygninger som redeplass, den har nok ikke fått navnet sitt uten grunn. Det ser ut som den har bytte både i nebb/munnhule og i klørne, mao storfangst for både fotograf og motiv. Den lyse veggen virker som en reflektor og letter flott opp på falkens underside. Fine detaljer. Fokus ligger nok 3-4 cm lengre bort enn optimalt, men du har gjort en god jobb for å utligne dette i bildebehandlingen.

Mvh
Svein B
Wigdis W.
Knallbra Nils! Slike situasjoner må det være en stor tilfredsstillelse å få festa på brikken..forløpig finnes de bare i min fantasi og ikke på disken :-)
Ronnie S.
Gratulerer :-))
Arne S.
Fantastisk! Bymiljøet forsterker fortellingen.
Stine J.
Flott fangst for både falken og deg dette. Utrolig bra!

mvh Stine
Tor Eirik P.
Helt rått!!! Gratulerer!! :o)

Tor Eirik
Bjørn H.
Her var det mange gratulasjoner Nils, ..og det fortjener du så absolutt -

Makan til fangst ... ... du kan knepene, og på toppen, må du ha en vannvittig tålmodighet :)

Braaaaa ...

Bjørn ;¤

Jan Fredrik I.
Veldig bra Nils!
Jeg synes SB oppsumerer dette veldig fint og hviler meg støttene til hans kommentar.
Blir rent misunnelig på opplevelsene og bildene du har i denne serien.

Mvh

Jan Fredrik
Nils B.
Enda en gang takk for tilbakemeldinger. Når det gjelder tålmodigheten min så kan jeg love at den til tider settes på prøve. Det som derimot jeg anser som enda mer viktig er at en setter seg et mål om hva en ønsker å ta bilde av og ikke lar seg friste til å virre rundt med kamera i alle rettninger. Om en benytter noe tid til å observere (mye td) å lære adferd kan en ved hjelp av lydsingnaler, innflyvningsvinkler, osv planlegge i noen grad hvor en har best mulighet til å lykkes med det opptaket en har sett for seg. Når det er sagt så hender det ikke sjeldent at naturen spille på lag i de mest uventede øyeblikk.
Carsten A.
Makeløst bra fluktopptak!

MVH CA
Jan Frode A.
Veldig bra! :-)

Det meste er allerede sagt. Jeg slutter meg til aplausen.
Flott at du har beholdt bymiljøet i bildet.
Veldig bra presentert.

mvh -jfa-
Geir B.
Knall bilde, bakgrunnen må selvsagt være slik den er. Hadde du satt fuglen inn i annet miljø ved hjelp av data hadde interressen for bildet falt for min del.
Veldig bra, gratulerer.

Geir.
Afzal H.
hei,
må bare føye meg i rekken av superlativer. Flott fanget!

mvh
afzal
Tom A. T.
Dette er det bare å applaudere.
Usedvanlig flott bilde. ( så absolutt ''med det ''lille'' ekstra'' )
mvh Tom T
Daniel F.
Bare jeg som syntes at Unsharp Mask er litt vel mye brukt? Langs høyre vinge på fuglen ser jeg en klar stripe som kommer av litt for kraftig USM..
May-Lise L.
Jeg gir deg 12 av 10 mulige poeng for dette fantastiske bildet! Eller terningkast 7, om du vil :)

Klem...
Lasse H.
Her settes standarden høyt! Tror ikke jeg har sett noe liknende før.

Lasse
Anniken S.
Vanskelig å si så mye om dette bilde foruten at det ble god fangst for dere begge. I tillegg til å ha fanget en flott situasjon syntes jeg det blir viktig å trekke frem det tekniske også som sitter veldig godt her. Lett å bli over ivrig når man beskuer en så unik situasjon og glemme alt det tekniske.... Fulltreffer!
Kjartan T.
En super tårnfalkserie du har presentert for oss. Dette var nok høydepunktet!
Nils B.
Takker for hyggelige tilbakemeldinger.
M-LL: Takk for klem!!
KT: Tja, for tiden ligges det sansynligvis på egg, så om noen uker tar jo aktiviteten seg drastisk opp. Vaksomme øyne kommer nok til å ta turen å holde godt øye med parene. Det har vist seg at det finnes ikke mindre enn to kråkerieir i nærheten så kamper i luften står høyt på ønskelisten. Mulig det kan bli noe spennende utav det også.
Inger-Lise S.
Hei ! Dette var virkelig flott! Fin fugl med nydelige farger. Glimt i øyet og så levende positur. Bakgrunnen er jo helt topp i tillegg,ut fra fargene.

Gratulerer som ukas fotograf! Ærlig fortjent!

Inger-Lise:)
Odd Eirik S.
Du er nok en av dem med de største 3xT'er. Makan til rovfugl bilder som de du har i porteføljen din skal man lete lenge etter.
Å få fanget denne karen i et slikt øyeblikk må jo ha vært det rene adrenalinkikket. Et mektig flott bilde.

Gratulerer som ukas fotograf. Det har du virkelig fortjent.

mvh
OddES
Grethe B.
Jeg bare hegner meg på med gratulasjoner! Flott fanget! Litt underlig med en slik fugl i slike urbane surroundings...Men flott dokumentert! Fart og spenning og dramatikk så det holder!

mvh
gt
Ketil M.
Dette var knall fanget! FLott!
Kay R.
Slående bra opptak dette. Har gjordt mine forsøk å feilet.. Applauderer når andre får det til.. Meget bra..

MVH Kay:-)
Sidsel A.
Fuglen og bakgrunner er jo bare DET som gjør bildet til et blinkskudd.
mvh Sidsel
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu