Klar til fest
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • 18-55mm
  • Brennvidde38mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger638
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_134918} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Heisann

Et portrett med fin stemning. Den portretterte virker avslappet og blid, bra.

Lyset virker litt kaldt for denne typen opptak. Tendenser til utbrenthet i øyne. Det ble litt i lyseste laget etter min smak. Med lukker på 1/50 og en såpass stor blender vil det nødvendigvis bli mye lys også.

Synes forøvrig bildet ble veldig skarpt og fint, på tross av den relativt lange lukkertiden. Det er normalt ikke å anbefale at man går under 1/60 untagen man har stativ og motivet står helt stille.

Svenn
Avsluttet .
Forresten........grattis med nytt kamera da, og velkommen inn i den digitale verden. Du vil helt sikkert få deg noen ahaopplevelser, men det er jo bare spennende.

Lykke til !

Svenn
Eli B.
Synes dette er et utrolig koselig og godt portrett av ei søt jente. Er enig med Svenn når det gjelder lyset og lukkertiden, men likevel et flott portrett synes jeg.
mvh Eli
Thore A.
Godt fanget uttrykk på barnet og fin posering. Synes imidlertid bildet er litt lyst. Eksponeringen gir fin effekt i ansiktet, men du ville fått bedre farvemetning i klærne hvis du hadde valgt en blender mindre.
Stativ på 1/50 sekund - som bilr nevnt her - er unødvendig når man opererer med slike brennvidder bare man vet hvordan man skal holde kameraet. Vil også avvise påstanden ''Med lukker på 1/50 og en såpass stor blender vil det nødvendigvis bli mye lys også.'' Dette kommer jo helt an på lysmengden i rommet under fotograferingen.
Afzal H.
Hei og takk for konstruktive kritikker alle sammen.

SD: Det med lyset, det jeg selvfølgelig burde gjøre i forkant av et slikt opptak er å sette hvitbalansen manuelt. Dette har jeg en tendens til å glemme å gjøre før opptaket. Jeg skyter RAW, men synes det til tider kan være vanskelig nok å ''treffe'' riktig fargebalanse i RAW converteren i etterkant. (bruker bibble).

Angående lukkertiden: jeg har brukt stativ under opptaket selv om det i seg selv var ganske utfordrende da modellen ikke klarte å stå stille :-)

Jeg er enig i at bildet ble veldig lyst på den ene siden. Dette skyldes store kontraster og at jeg måtte gjøre det lysere for å få skyggepartiene ordentlig frem. Jeg har bare brukt et (sterkt) halogenlys fra den ene siden. Personlig ble jeg relativt fornøyd med det slik det er, litt hardt.

Ellers takk, jeg er fornøyd med kameraet så langt. Kjøpte meg et nytt canon 35/2 objektiv siste uke, og er veldig spent på hva jeg kan få ut av den!

EB: Takk for kommentar. Ang lyset, se kommentar ovenfor.

TA: Takk for kommentarer. Jeg kan prøve å dempe belysningen oppover den venstre armen i PS og se hvordan det blir.

mvh
afzal
Oddvar T.
Vil bare nevne at med et program med kurve-justering kan du lyse opp de mørke partiene uten å gjøre de lyse partiene enda lysere.
Avsluttet .
Lys og skygger er kommentert over. Jeg synes jenta har et så herlig avslappet uttrykk, så det gjør hele bildet for meg!
Hege B.
Herlig og naturlig uttrykk på jenta :-) Sier meg enig i lys og skygger som nevnt over. En måte å unngå skyggene under optak er å ''rette opp'' disse ved bruk av en reflektor på fotografens venstre side. Trenger ikke være noe mer komplisert enn en hvit plate som du eventuelt dekker med aluminiumsfolie. Lykke til!

Mvh Hege :-)
Hege B.
Herlig og naturlig uttrykk på jenta :-) Sier meg enig i lys og skygger som nevnt over. En måte å unngå skyggene under optak er å ''rette opp'' disse ved bruk av en reflektor på fotografens venstre side. Trenger ikke være noe mer komplisert enn en hvit plate som du eventuelt dekker med aluminiumsfolie. Lykke til!

Mvh Hege :-)
Afzal H.
Takk for kommentarer. Hmm.. må vel lage meg en reflektor.

mvh
afzal
Zafar I.
En veldig søt jente med varmt blikk og stor smil.
Flott bilde.

Selv om lyset ble litt skarpt syns jeg ikke det ødelegger bildet så mye.

Tips:
Ta en tur på Ikea eller Clas Ohlson.
Kjøp 12v halogen pærer de passer perfekt til slik fotografering.

Oda Lystrup H.
herlig modell.
veldig søtt bilde.
naturlig og fint lys.
bra utsnitt.

Oda:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu