Bildet inngår i albumet Insekter -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger617
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_133465} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Kai Frode G.
Har disse skapningene våknet til liv allerede? Tenkte jeg skulle gjøre et besøk hos noen av slektningene til denne fyren i løpet av sommeren. Spenstig komposisjon. Litt mye hvitt kanskje etter min smak
Rune T.
Bildet faller umiddelbart i god smak. Plasseringen av elementer/flater i bildet er eksemplarisk og et godt eksempel til etterfølgelse.

Umiddelbart tiltrekker det lyse området mye oppmerksomhet og kan virke litt forstyrrende når jeg først er oppmerksom på det. Samtidig får det mauren frem på en svært god måte og understreker den. Det blå balanserer fint kontrastmessig.
Kunne gjerne tenke meg en versjon i høydeformat der du kutter på venstre siden av mauren. Ser gjerne en slik her på nettet.

Mvh
Rune

Ps: ser frem til Rodenstokk WS i mai!
Odd Tore S.
Har mauren funnet sitt lille sevjehull?
Fin kontrast mellom grått og blått, og, skal vi si, litt ''moderne'' flateinndeling.
Jeg heller nok i samme retning som Rune gjør. Så mye lys og tilsynelatende uskarp flate uten tekstur blir vel mye for meg.
Kunne mauren hatt litt mer mettet farge? De som krydde i ''min'' maurtue i helgen var nærmest blankglinsende rødbrune og svarte i solskinnet.
Odd Tore
Ivar H.
Einig i at det kanskje er litt mykje til venstre, men eg også usikker på om det vert betre med kutt. Kanskje meir på høgre side hadde vore betre (noko som sikkert ikkje let seg gjera no). Elles likar eg biletet veldig godt. Gode fargar, og reine fine flater. Får av ein eller annan grunn assosiasjonar til varmare strok.
Bjørn H.
Hallo Øyvind -

Liker bildet meget godt, men jeg syns det blir vel mye lys flate å forholde seg til på venstre side -

Fargene blått og grått er rått, og mauren er flott...

Bjørn ;¤
Hans Jacob H.
Jeg for min del synes ikke det ble for mye hvitt til venstre. De to fine strekene i det hvite til venstre oppveier evt. ubalanse synes jeg. Mye av spensten i komposisjonen forsvinner hvis det skal kuttes og dessuten fungerer det så lenge mauren er til høyre og ikke motsatt. Hadde bildet blitt speilvendt hadde det nok vært en annen sak.
Dessuten er det fint for både mauren og min fantasi å ha litt rom å gå på...

Hans Jacob
Øyvind A.
Mange takk for kommentarer.

Dersom utsnittet skulle velges ved folkeavstemning, er det nok ikke tvil om hva resutatet ville bli her. :-)
Et høydeformarbilde uten så mye av bjerkestammen er et ok alternativ, kanskje til og med det mest opplagte. Men jeg holder på mitt, breddeformatet med så mye flate var en viktig del av ideen med bildet. Haarseth uttrykker det omtrent akkurat slik jeg tenkte selv.
Når det gjelder fargemetningen, så synes jeg at den allerede er strukket langt nok.

Ø.
Odd Tore S.
For å være helt konkret om farge og metning:
Jeg synes at mauren er for lys og for lite brun i det brune.
''Mine'' maur var mørkere brune og glinsende på tua og også hjemme i stua etterpå. Kanskje har vi med forskjellige arter å gjøre?
Odd Tore
Øyvind A.
Jo det er mulig den er litt lys i det brune. For øvrig betyr lyset mye. Vanligvis tar jeg ikke insektbilder i direkte sollys midt på dagen, men her var det meninga å få fram skygger og kontrast mot det hvite. Jeg har også noen opptak fra samme sted, tatt i overskyet vær. Da ser det brune ganske annerledes ut.
Ø.
Arne S.
Jeg liker når man drar og tøyer i flater og opplagte komposjonsregeler. De to stripene til venstre er mer enn nok til å godkjenne utsnittet. Ellers fin gjentakelse med hullet i øyet og trestammen.

Jeg visste at mauren hadde liten hjerne, men at den er helt blåst i hodet er nytt. Visuelt effektivt er det.

:)
Grethe B.
Likte alt bortsett fra den mørke skyggen over det blå...rent blått hadde vært bedre ...for meg that is...men uansett er artig og ikke minst godt tatt bilde! Bra komp. Likte den hvite flata jeg...

mvh
gt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu