''Er det værsågod snart?''
Bildet inngår i albumet Folk i fokus - Bilde av mennesker generelt, og familie i særdeleshet.
Utstyr
  • Canon Powershot S70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger597
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_133093} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Karl Andreas W.

På tide å kjøpe familiealbum eller?
Silje H.

Syns ikke dette ble noe bra. Til et familiealbum, kanskje.

Ble for mye uro, og jeg er usikker på hva som egentlig skal være i fokus.

Prøv på nytt igjen, du :)
Gunnar F.

Jeg synes kommentarene blir litt tøvete: Man må nesten akseptere at folk tar bilder i den livssituasjonen de står. For meg som familiemann er det naturlig at det tas en del bilder av familien. For dere ungdommer er det selvportrett og bilder av venner/venninner som tenner. Så slutt å gjør begrepet ''familiealbum'' til et skjellsord. Hvor mye mer fotografisk vidsyn er det i selvportretter og vennefotografering? Hva er mest privat?

Selv synes jeg det er relativt få barnebilder her på foto.no og mange er ikke klar over at barnefotografering er en ganske krevende sjanger. Barn lar seg ikke uten videre instruere.

Til Silje H.

Du har rett i - som du antyder - at bakgrunnen i bildet er urolig, samtidig er det en kjøkkenbakgrunn som bekrefter det som utvilsomt er bildets fokus og budskap for alle som vil se: En gutt som med i uforfalsket forventning venter på kake.

Mvh. GunnarF.
Morten R.

De kakene ser helt syke ut. er det rå egg på den ene? Den andre ser lit grillet kotelett ut:-)

Tror ikke famileie album er et sjellsord. Men er glad for at folk ikke legger ut flere fest bilder (som også kan være krevende) og familie bilder. Du prøver tydeligvis å ta noe mer en et bilde for minne sin skyld. Men jeg har vanskelighet for å se hva. Kanskje du kan prøve med lit bedre lysetting når man er inne.

- Morten
Bjorn F.

Hei Gunnar.
Er enig i dine komentarer.Syns det er et fint situasjonsbilde ,likte godt uttrykket til gutten.
Hilsen Bjørn
Avsluttet .

Etter min mening er det et par-tre viktige faktorer som skal til for at et bilde skal fungere. Komposisjon, teknisk utførelse og sist, men ikke minst, at det har et eller annet som pirrer nysgjerrigheten.
Har et bilde to av disse faktorene, er det stor sjangs for at det er et severdig fotografi. Dette bildet mangler etter min mening to av faktorene. Komposisjonen er ikke så verst, men teknisk er det dårlig. (Fokus ligger bak gutten) Det ''pirrer'' ikke nysgjerrigheten. Enkelte bilder gjør seg godt som albumbilder, men er ikke interessant for den ''vanlige mannen i gata''. Det er jo et klassisk mareritt når venninna til kona drar fram 16 mapper fra fotoknudsen, som illustrerer den ukeslange sydenturen de nettopp har hatt.
At du er familiemann betyr ikke at det ikke kan tas gode bilder. Jeg ville sett på det som en mulighet til å lære meg portrettfoto. Men da må man også tåle å få kritikk. Jeg ser jo at du ikke har allverden av utstyr, så noe av det teknisk svake ligger der. ''Rakt på blitz'' blir sjelden bra.
Håper at du ikke blir fornærmet når jeg gir deg negativ kritikk. Men du har valgt rødt nivå,''For deg som tåler å høre andres ærlige, men velbegrunnede meninger'', og da må man forvente ærlig kritikk.
MVH JOO
Gunnar F.

Jan Ottar Olufsen,

Takk for kommentar.

Jeg har bedt om ''ærlige og velbegrunnede meninger'' og er takknemlig når jeg får dem - positive såvel som kritiske. Det jeg ikke er så glad for er ubegrunnende karakteristikker som man ikke kan lære noe av. Det kan bli litt mye av det på dette forumet. Så må det være mulig å svare på kommentarer og kritikk uten at den som kommenterer føler seg uvel av den grunn.

Så til dine kommentarer: Jeg liker ditt tredelte kriteriesett. Jeg er enig med deg i at bildet mangler en del på det tekniske. Du har listet opp innvendingene godt - fokusering og belysning. Som deg synes jeg komposisjonen er OK. Det er på innholdssiden vi er en smule uenige. Det er også på dette punkt subjektive oppfatninger får mindre hjelp av objektive kriterier. Du mener det ikke hever seg ut av albumbildenes rekker (kun privat verdi). Jeg tenderer til å mene at bildet har allmenne kvaliteter i innhold siden det går ganske godt frem at barn lar seg friste av kaker - nærmest uansett hvor ''syke'' de ser ut - for å refere Morten R. sitt kommenteringsfokus.

Det er naturligvis legitimt å være uenige om et bilde makter å passere terskelen fra det private til det mer allment interessante. Og jeg skal være den første til å innrømme at fotografens eget standpunkt om eget bilde ikke er det viktigste når bildet først er lagt ut til kommentering.

Mvh. GunnarF.
Fred S.

Jeg synes ikke at det går fram av bildet at innholdet beskriver hvordan ''barn lar seg friste av kaker''. Her, som på de andre barnebildene dine, er barna mer preget av at de har fått beskjed om å se på fotografen; bildene mangler spontanitet. Du er heller ikke særlig obs når det gjelder bakgrunn; på dette bildet er den rotete og forstyrrende, akkurat som i bildet du har av unger på ei gangbru. Fokus er dessuten , som allerede nevnt av andre, på bakgrunnen, ikke på gutten. For meg hører ikke dette bildet hjemme andre steder enn nettopp i et familealbum.
Når det gjelder å legge ut max antall bilder i en smekk så er det en uting; ikke minst på en webside som allered er befengt med langt framskreden nivåsenkning. Selv om bildene legges ut på nattetid, vil eventuelle gode bilder som ligger foran få en rotasjon som gir dem mindre oppmerksomhet.

vh fred
Gunnar F.

Fred S.,

Jeg bestrider overhode ikke din bildekommentar. Bildet har åpenbare tekniske svakheter og flertallet av kommentatorene mener de ikke formidler et budkap av allmenn interesse. Dette var ikke åpenbart for meg i forkant av utleggelsen. Dermed har utleggelsen vært verdifull for meg.

Derimot forbeholder jeg meg retten til å legge ut min bildekvote med den spredning/samling foto.no åpner for. Om noen ikke vil kommentere et bilde fordi de inngår i en serie av presenterte bilder kan jeg og forumet fint leve med det. Jeg minner om at vi selv velger hva vi vil gi oppmerksomhet. Selv kommenterer jeg typisk bilder jeg allerede i utgangspunktet liker, men der jeg mener å se et forbedringspotensiale. De ''håpløse'' og ''perfekte'' bildene kommenterer jeg vanligvis ikke. Førstnevnte blar jeg kjapt forbi. Sistnevnte beundrer jeg og kanskje anbefaler jeg det.

Det du skriver om et forum preget av ''langt fremskriden nivåsenkning'' synes jeg er en smule arrogant og preget av smakspoliti. Min anbefaling må bli å bla fort over det man ikke finner interessant i Bildegalleriet, eller holde seg til Bildekritikken der ditt krav til relativt høyt nivå har gyldighet.

Mvh. GunnarF.
Fred S.

Jeg har vært med her et par år lengre enn du har, og observasjonene mine om nivåsenkning har ingen ting med arroganse å gjøre, men med realiteter. Og den (nivåsenkningen) har aksellerert i det siste... ( billedkritikken har heller ikke innfridd.) Må presisere at nivåsenkningen ikke bare gjelder bilder, men i enda større grad billedkommentarer, og når jeg tydeligvis , i dine øyne, tar meg friheter når jeg velger å kritisere bildene dine, gjør jeg ikke annet enn det som egentlig burde være en selvfølgelig oppgave for flere aktører her

vh fred
Gunnar F.

Siste kommentar fra min side:

I et forum som ikke praktiserer adgangsbegrensning og som åpenbart pretenderer å bli størst mulig, er det ikke til å unngå at enkelte vil bli skuffet over det økte antall trivielle og/eller teknisk dårlige bilder. Om den relative andelen svakere bilder øker, er jeg ikke like sikker på. Uansett: Foto.no er en stående invitasjon til hele det norske folk om å vise frem bildene sine. Naturligvis liker man ikke alt man ser.

Om det nå er konsensus for at heller ikke bildekritikken fungerer som ''eliten'' i foto.no ønsker, gjenstår ihvertfall en mulighet: http://imageratingelite.dk/photomania.asp
Hvis man kvalifiserer...

GunnarF.
Pål S.

Skal jeg være helt ærlig har ikke dette bildet i mine øyne noen som helst almenn interesse. Teknisk sett ganske dårlig (fokus, kompoisjon, rotete). Dette er et slikt bilde man ser i familealbum hele tiden, og jeg mener fast bestemt at de hører hjemme der, men for all del, hvis du vil bruke kvoten din på slike bilder så er det selvsagt opp til deg, men hadde jeg vært deg, hadde jeg nok tenkt litt over om bildet virkelig vekker almenn interesse.

-pål-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu