Gutten med melkespannet
Bildet inngår i albumet Folk i fokus - Bilde av mennesker generelt, og familie i særdeleshet.
Utstyr
  • Canon Powershot S70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger327
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_133088} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Morten R.

Langrenn ski i dag er fantastisk rotete. Tror ikke jeg ville hatt dem med. Ellers tror jeg at det hadde vært bra å bruke overgangen til lys skygge bedre, for eksempel å sette melkespannet i lyset. Tror jeg heller ikke ville ha kuttet foten.

En annen ting er sysns jeg er at melkespannet bare ser ut til å være plasert der. Bildet vil ikke være så forskjellig med eller uten det spannet. Men der er sikkert det som er vanskeligheten med å fotografere barn. Aldri prøvd selv.

- Morten
Janne L.

Dette bildet liker jeg fordi det skaper positive assosiasjoner. Dette er en kjent situasjon for meg. Vi ser at bildet er tatt i et hyttestrøk. Jeg tipper på påskeferien. Skiene hører med for å forsterke det inntrykket. Jeg elsker virkelig hytte/ski livet. Og bildet gir meg assosiasjoner til det. Bildet er ikke perfekt teknisk. Men det blir i denne sammenheng underordnet.

Ser du har fått en diskusjon gående ang. familiebilder. Jeg har også barn, så største parten av bildene jeg tar er ab barna og familien. De fleste bildene blir fremkalt og limt inn i album, som minner. Noen bilder av barna mine blir lagt ut her, eller sendt til konkurranser. Men det må være bilder som kan være interessante for andre å se, selv om de ikke kjenner personen på bildet. Ikke alltid lett å se forskjel selv om det er et som har verdi for andre eller om det er et som hører til i album.

Jeg har selv lagt ut bilder som jeg var usikker på. bilde nr. 166349
Dette er mitt bilde. Har det en verdi for dem som ikke kjenner min datter? Eller hører bildet hjemme i familiealbummet?

Vennlig hilsen Janne
Gunnar F.

Takk for kommentarer og spesielt til deg Janne.

Jeg tror jeg fikk diskusjonen om barnebilder fordi jeg bestemte meg for å bruke hele ukeskvoten på en gang - de fleste barnebilder. Så egentlig dreier det seg om to separate diskusjoner som er vevet inn i hverandre: Bør man legge inn flere bilder på en gang? Og hva kreves av et venne/familiebilde eller selvportrett for at det skal ha allmenne kvaliteter og ikke bare være en utstilling av det private i det offentlige rom (jfr. ''familiealbum'')?

Når det gjelder den første diskusjonen kan jeg se at skeptikerne til batch-utlegning har et poeng, bare det ikke trekkes for langt. Det ligger ingen forventning hos meg når jeg publisere syv-åtte bilder at en og samme person skal kommentere alle i detalj. Det beste jeg kan håpe på er at de som fatter interesse kommenterer det som måtte engasjere dem mest. Når jeg fortsatt forbeholder meg muligheten til å legge ut flere bilder på en gang så er det fordi jeg ikke har anledning til å frekventere foto.no flere ganger i uken. Legg også merke til at jeg la ut bildene på nattestid da det er lite trafikk. Dette var bevisst og for å ta hensyn.

Når det gjelder gjelder det andre poenget - om hva som kreves for at et familiebilde/selvportrett eller vennebilde skal ha mer enn privat verdi - er dette den virkelig krevende diskusjonen uten åpenbare fasitsvar. Ytterpunktene i denne debatten er kanskje den overbegeistrede familiefotografen som synes alle bilder av egne barn er like gode, og den distanserte betrakter som ikke kan identifiserer seg med barnemotiver. Ingen av disse har mye positivt å bidra med i bildeevaluering.

Utfordringen for meg som fotograf (ikke far) er å klare å fange det hos barnet og situasjonen som ikke bare er av privat interesse, men har et budskap av mer allmenn verdi. Bildet ovenfor er vel ikke det beste i så måte. Andre bilder i ''barneserien'' min kan fgungere bedre i så måte. Men det kom likevel gjennom nåløyet der andre kandidater ble henvist til familiealbumet eller slettet.

Igjen takk for kommentarer. Janne, jeg kommenterer ditt bilde under ditt bilde.

Mvh. GunnarF.

Janne L.

Du trenger ikke forsvare deg på hvorfor du brukte ukes kvoten din på en gang. Jeg har ikke noe imot at folk legger ut flere bilde på en gang. Tror ikke jeg får flere kommentarer om jeg ligger på første eller tredje siden.
På de sterkt traffikerte tidene forsvinner bildet fort til neste side. På de mindre traffikerte tidene ligger bildet på første side, men det er ingen til å kommentere dem. Folk blar seg nok igjennom et par sider når de er på foto.no.
Janne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu