Telegraph Bay I
Var ute en ettermiddag i mars og fanget den lave arktiske vintersolnedgangen fra Telegrafbukta i Tromsø.

Fjellene i bakgrunnen ligger på Kvaløya - fjorden i mellom heter Sandnessundet.
Navnene på fjellene er jeg ikke helt 100% sikker på, men ifølge NAF-boka mi heter de
Mjeldskartind (953 m.o.h.), Durmålsfjell (921 m.o.h.) Blåmannen (845 m.o.h)

Bildet kunne vært endel lysere, men det var seint på ettermiddagen og overskyet like etter solas tilbakekomst fra mørketida, så da spilte jeg heller på lag med det mørke som var og brukte et filterverktøy i PhotoImage som la litt mørkere toner ut i kantene...

Jeg ble fornøyd med resultatet og har høstet endel god kritikk for dette på deviantart.com, der jeg er under brukernavnet auroraboralis..

( http://auroraboralis.deviantart.com/ )

There is the english description of this picture, if anyone is interested in reading that - plus I have quite a lot of pictures there in my gallery...

Nå er jeg spent på hva kritikerne i Norge synes!

Jeg er bare en glad amatør som gjerne vil forbedre mine ferdigheter, så alle konstruktive tilbakemeldinger tas i mot med takk!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-04-01 01:32:18
    Versjon #2
Utstyr
  • Fujifilm FinePix S5000
  • -
  • Brennvidde6mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/630s
  • Nei
  • AnnetPicture:

    * Make: FUJIFILM
    * Model: FinePix S5000
    * Shutter Speed: 1/630 second
    * F Number: F/6.3
    * Focal Length: 6 mm
    * ISO Speed: 200
    * Date Picture Taken: Mar 4, 2005, 4:28:41 PM

    Har lekt meg litt med filter, satt bildet i en hvit ramme, men ellers er det bare små justeringer i PS på autolevelene som er gjordt..

    Naturen selv sørget for dramatiske effekter!!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger280
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_132086} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Gunnar G.

Motlysbilder kan ofte være problematiske, fordi det kan være for stor kontrast mellom høylys og skygge. Det er det i ditt bilde. Du har fått tildels kraftig overeksponering i høylysene. Og det er nettopp høylyset som er selve kjernen i et solnedgangsbilde. Neste kommentar går på to gjedestaur og noen plantedeler som stikker opp litt umotivert i nedre del av bildet. Du har også noen tynne greiner som kommer, like umotivert inn fra vestre. Beskjær bldet slik at disse kommer bort, og du har i alle fall strammet inn bildet noe. Så får du gå tilbake til din fotoeditor og prøve deg på nytt med lys og kontrast (evt. gammajustering) for å se om du kan få fram solnedgangen bedre.
Gunnar
PS. Du har fotografert fra Telegrafbukte på Tromsøya sørover mot Malangshalvøya. Det høyeste fjellet til høyre heter Bensjordtind.
Karin G.

Takk for kommentaren, Gunnar!
Har lagt inn orginalversjonen nå og beskjært bort gjerdestaurene (går ut fra det var det du mente med ''gjedestaurer'') og kvistene som var i nedre kant. Synes forsåvidt at bildet ble mye bedre nå. Er ingen tekniker så jeg trenger litt mer hjelp for å endre på solnedgangen om det er noe 'feil' med den nå også... Jeg følger ingen standardmal i hvordan eventuelle bilder 'skal' være ifølge noe som er opplest og vedtatt.. Tror man mister endel nye ting som kan komme spontant fram om man 'skal' sette alle typer bilder inn i faste båser.

Hvordan kan man legge denne versjonen inn som #1 og eventuelt ta med den andre versjonen som en slags 'kuriosa' versjon #2?? Slette bildet og legge det inn på nytt, som et NYTT bilde??

Takker for den geografiske korreksjonen - har bare bodd her i litt over ett år og de jeg treffer på her omkring har 'ingen aning' om hva fjellene her omkring heter... :)
Hjemme på Helgeland har jeg 'full kontroll' - men sånn blir det vel der man har vært store deler av sitt liv...

Karin
Jørn L.

Hei Karin.

Det som er bra med originalbildet er at du fikk med deg litt av forgrunnen og mellomgrunnen i kaia som stikker ut og skaper dybde i bildet.

Om jeg skulle tatt et nytt bilde der, ville jeg gått litt rundt for å prøvd å fått kaia mere med i bildet. Og mye lavere ned i terrenget. Da ville du kunne tatt med deg detaljer som gresstuster og sjateringer i snøen/rullesteiner ol.
Og bruk stativ når det er så mørkt at du må bruke lang åpningstid for å kunne 16 eller 22 blender for bedre dybdeskarphet.

Og den korrigerte verjonen likte jeg ikke fordi den har rett og slett for mye av alt i seg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu