Kvinand
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger982
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130008} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Inger-Lise S.

Meget bra,syns jeg. Liker det tette utsnittet. Litt skygge på det ene øyet,men du har fått fram det morske blikket.
Min LCD-skjerm er visst håpløs i kveld, for jeg syns det mangler litt skarphet.Men dette kan du bedre enn meg..

Inger-Lise:)
Ola M.

Flott å komme ned på overflatenivå. Fint utsnitt, men skarpheten er vel ikke helt på høyden her?
Carsten A.

Veldig fin positur på denne kvinanda, og et slikt sammentrengt perspektiv og lavt standpunkt (bra!) gir denne arten en særegen bolleform.

Teknisk er det meget god skarphet og fin tegning i den hvite delen av fjærdrakten. Desverre mangler det atskillig på tilsvarende tegning i den mørk-svarte delen av fjærdrakten. Hodepartiet over nebbet ser litt eiendommelig ut, og det er nok også litt synlig for mye USM hist og her.

Forøvrig er det jeg peker på her godt synlig på en rimelig godt tilpasset CRT-skjerm, dette i motsetning til din LCD-skjerm da jeg så bildet hos deg tidligere idag, hvor bildet fremsto langt mindre hardt. Det går til nød an å behandle bilder på middels(?) brukbare LCD-skjermer, men da bare om man tar en etterkontroll på en rimelig sikker CRT-skjerm - mener nå jeg.

Men som sagt - posituren er herlig og inspirerende!

MVH CA
Carsten A.

PS: Kommentarene fra ILS og OM var ikke kommet på plass da jeg la inn min forrige kommentar. Ser OM setter spørsmålstegn ved skarphet - jeg vil for ordens skyld bare peke på at den siden av saken syns jeg er helt prikkfri, dvs. i skarphetsplanet, se særlig vanndråper og øyne.

MVH CA
Ola M.

Kan være at det er LCD skjermen jeg sitter ved nå som lurer meg angående skarpheten. Har dessuten hatt store problemer med å få denne skjermen til å gi korrekte farger på de to siste bidene mine.
Avsluttet .

Teknisk meget bra som vanlig - ikke mye å tilføye utover det CA har skrevet. Først trodde jeg bildet helte mot venstre men ser jo at det skyldes bevegelsen i sjøen.

MvhJRH
Tor Harald T.

Utrolig bra bilde. Og ikke minst utrolig skarpt. Takk og være Carsten Arnholm sine linker så har jeg fått justert skjermen min.

Igjen utrolig bra bilde :)
Venche J.

Begir meg ikke inn på det tekniske, det er allerede veldokumentert.

Personlig syntes jeg det er flott utført, og er en anelse grønn av misunnelse. :)

Du er kjempeflink med fuglebilder.

Wenche.
Ketil K.

Takker for mange gode kommentarer her. Det er klart at bildet er tatt i meget hardt lys. Det er også i eksponeringen lagt vekt på at det hvite ikke skulle brenne ut, dette er sikret ved å kjøre EV på så lavt som -1,67. Men det betyr samtidig en kraftig undereksponering av mørke områder hvor detaljeringen er blitt mer eller mindre uegnet/borte. Bildet er tatt med D70 som dessverre har for lav dynamikk til å mestre denne type situasjoner. (Håper D2X er bedre - og at Bjørn Rørslett tar seg bryderiet med å bli med på tilbudet om å teste D2X-en i hardt lys ved Østensjøvannet, der dette bildet er tatt.)

LCD-skjerm kontra CRT. Personlig er jeg meget godt fornøyd med skjermen jeg bruker, og bildet fremstår her med passe USM og mykhet i gjengivelsen som du er inne på Carsten. Veldig greit å få vite at det oppfattes helt annerledes på CRT-skjerm. Hva evt. en utskrift sier får jeg forsøke å teste ut etter hvert.


Når det gjelder skarphet i bildet kan det se ut som om pannen er uskarp. Men dette er et fenomen jeg er blitt lurt av flere ganger tidligere på vannfugler, og skyldes i dette tilfellet at det renner vann nedover pannen på fuglen. Vannet tror jeg der fungerer delvis som linseelementer i forhold til fjærdrakten, og området i pannen virker derfor uskarp, selv om det er i fokus.
Stine J.

Flott bilde av kvinanden. I denne vinkelen og med så lavt kamerastandpunkt får den et komisk uttrykk. :-) Fin tegning i de hvite partiene, som nevnt tidligere av Carsten. Øverst på hodet ser jeg ingen tegning, om det skyldes skygge (ser litt mørkere ut) eller skjermforskjeller vet jeg ikke. Sitter selv på en LCD skjerm og ser ikke spor etter usm. Dråpene er skarpe og fine. Dette ble bra!

mvh Stine
Ketil K.

Takker for tilbakemeldingen her Stine. Det springende punkt, må vel altså være hva som er ''best'' skjerm å bruke for bildebehandling ved utskrift, evt. ved projektor- eller annen bruk. Regner med det er det du sikter til Carsten - hva skulle begrunnelsen for den ene eller annen skjermtype ellers være? Hva som er mest vanlig brukt? I så måte begynner det vel å bli mer og mer alminnelig med LCD-skjerm. Prisene på disse er jo også kommet kraftig ned, selv for ganske gode skjermer.

At det ikke er tegning øverst på hodet på kvinanda skyldes at fjærdrakten der har metallisk gjenskinn i så mørke valører at de ikke blir fanget opp med eksponeringen som er benyttet. Området blir altså fullstendig detaljløst og gjengrodd her. Med et kamera med høyere dynamikk kan dette forhåpentligvis bli bedre. Bjørn R. har i mellomtiden meddelt meg at han kan bli med på å ta en slik test med D2X som nevnt. Så vi får forhåpentligvis se bedre resultater enn her etter hvert. Kvinand hann i sollys er med sine helt lyse og helt mørke farger noe av den største utfordring et kameras dynamikk kan utsettes for.
Ketil K.

Glemte å nevne at det her er snakk om ca. 70 gangers forstørrelse - det har ganske sikkert også hatt sin betydning for at detaljeringen en del steder er for dårlig.
Lars Erik N.

Syntes dette var superbra jeg. Skal ikke gå inn i monitor diskusjonen men bilde ser bra ut på en 20'' lcd hos meg. Det positive med undereksponeringen er at vannet får så utrolig fin farge. Stor pluss for lavt standpunkt. 70 ganger forstørrelse ?? Hva mener du med det ? Du har vel brukt den 200-400 du har ??


Lars
Ketil K.

Lars Erik, her er det tatt utsnitt. Jeg har solgt den telen, da zoom-optikk ikke har vist seg ideell for denne type fotografering.
Stig B.

Flott og annerledes.

Fint med de utdypende kommentarene. Har ofte selv lurt på hvorfor det kan se uskarpt ut, fint med en forklaring. Ingen / lite detaljering på hode som nevnt, men god antydning til den vakre grønnfargen.

Flott standpunkt og fint utsnitt.

Gleder meg til neste.

Mvh Stig
Morten W.

Synes veldig godt om kvinendene dine.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu