Havørn og svartbakk
Et bilde som jeg har hatt ligende i arkivet siden i sommer. Kommer innom det av og til, og tenker: Fungerer det med måka som henger der i ramma? Hva synes dere?
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-28 16:20:21
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm AF-S II
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1750s
  • Nei
  • AnnetTatt på en tur i Flatanger, under foring av havørn.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1461
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_128531} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Kurt S.
Veldig skarpt og fint. Meget godt jobba.
På min skjerm er undersiden av ørnevingen litt mørk.
Synes det funker godt med måken bak. Skapte litt ekstra liv i bildet.
Ville vel hatt den et lite hakk lengere frem.
Kurt
Avsluttet .
Å ta slike bilder som dette er krevende........... helt klart. Kvaliteten på bildet mhp. det tekniske er meget bra, noe som de andre bildene dine også er. Komposisjonen din er meget bra. Jo, Svartbakken som flyr etter Havørnen er et element i bildet ditt som jeg liker.......... uvanlig men flott. Er det noe jeg kunne ønsket meg annerledes, så er det litt mer lys i underkant på den ene vingen til Havørnen.

MvhJRH

PS: Programmet ditt på Norge Rundt var bra.
Stine J.
Skarpt og flott bilde av havørnen og svartbakken. Syns sistnevnte gir bildet et ekstra løft, den ser litt misunnelig på havørnen som har fanget fisken. Ideelt sett hadde det vært bra at stjerten også var med, men det funker med den hengende slik i rammen også. Litt mer lys under vingen til havørnen hadde vært å foretrekke. Alt i alt veldig bra dette. :-)

mvh Stine
Bjarne B.
Bilde er flott, fargene er som dei skal være i skarpt sollys. Ørna er litt mørk under vingen, en liten letting i skyggepartiet kanskje? Svartbaken er fint plassert, men den virker litt statisk der den henger fast i bildekanten.

Mvh Bjarne
Egil E.
Flott actionbilde dette her, igrunn en liten stjernetreff om hele måka hadde vært synlig. Er det bare meg, eller er USM auraen i overkant tydelig?
Kjartan T.
Takk for kommentarene til dere som har tatt dere tid til å skrive noen ord. Det irriterer også meg at jeg ikke har hele måka med i ruta. Kan godt hende at jeg hadde valgt denne beskjæringen, men nå blir det liksom ikke mitt eget valg...

Egil E, Jeg har vært veldig forsiktig med usm-bruken her. Hvor ser du auraen?
Ellers har jeg prøvd å lette litt på skyggepartiene, men for meg blir det unaturlig med mer lys under den vingen.
Egil E.
Svar: Høyre vinge og rygg mot stjert. Mulig jeg er litt sær...?(Eller skjermen)
Børge J.
Hei, knalltøft action bilde av to rivaler i matfatet, serdeles god skarphet du har fått til her, att måken mangler litt av stuven, syns jeg strengt tatt ikke er krise. Jeg tok bildet i ps en tur for å se på lyst under vingen som så mange har påpekt, og det er ikke noe problem å hente detaljer under vingen,men er enig med deg at det blir litt unaturlig.
BJ
Ronnie S.
Lekkert motiv og situasjon. Ergelig at måka mangler stjerten. Fore mye USM? gir halo rundt motivene. Må være gøy å ha slike ''jaktmarker'' i nabolaget :-)
Inger-Lise S.
Et flott motiv,dyktig fanget. Godt presentert. Må være et sjeldent motiv dette. Man skulle tro fuglene hadde omvendt plass i bildet..Knakende godt bilde.

Mvh Inger-Lise
Stig B.
Flott arkiv du må ha :-)

Nydelig skarphet, fine farger, topp situasjon. Synd at ikke hele måken er med i bildet bare, men det ødelegger ikke bildet.

Synes lys og skygge fungerer her.

Liker vannet som renner fra sporen på småseien.

Mvh Stig
emil w.
det var no lit kraftig usm det ser ut som om måken er limt inn i bildet. mvh ewb
Kjartan T.
Takk for kommentarer. Ser flere klager på usm så jeg må nok inn med en ny versjon senere i dag. Skal prøve å løfte litt på lyset under vingen også. Bildet er superskarpt (takket være super optikk og rask lukker) så den aurafølelsen må jeg få bort.
Avsluttet .
Hej. Bara så flott hälsar amatörornitolog Leif
Avsluttet .
V2 ble enda bedre enn V1.
ingeborg w.
Kjempebra bilde, skarpt, fine farger og gode kontraster, synes ikke usmen på v1 er plagsom, selv om jeg ser den. Ellers er jeg enig i fotografens vurdering i å ikke gjøre undersiden lysere, ser mest naturlig ut som det er nå. Synd stjerten ikke er med.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu