I månelys.
Nordlysbilder med månen i mot slik som her gir ikke noe særlige gode resultater.
Dempet månelyset litt med å holde handa fremfor månen/linsa under deler av exponeringstida.
Bildet inngår i albumet Nordlys -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-19 10:38:48
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D-100
  • Sigma Sigma 20mm F1.8 EX AF DG RF
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker15s
  • FilmtypeIso 320
  • Nei
  • AnnetStativ og handa fremfor linsa under deler av exponeringa. Bilde sees best i fullskjerm.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger423
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_127371} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Frank K.
Kunne tenke meg en versjon hvor 1/5 bildets høyreside er tatt bort. Synes fjellet har et litt glassaktig inntrykk. Vet ikke om jeg har nevnt det før til deg, men jeg lurer på om hard bruk av NI har skyld i det. Medisinen kan være to lag hvor du helt eller delvis visker ut laget med NI over dette området, slik at orginalbildet kommer frem under. Det finnes ikke muligheter å eksponere månen korrekt når man skal ha frem omgivelsene rundt. Om man med korrekt mener at man skal ha frem tegningene i månen. Derfor er det greit at den lyser :-) Horisonten er 1,14 grader av water, etter mine målinger. Ett eller annet forstyrrende nede i venstre hjørne.

Bilder med moderate mengder av norldys er også gode nordlysbilder, synes jeg. Likte skyene i horisonten. Dette i kombinasjon med resten av sceneryen gjør dette bildet allright, om du i en ny versjon retter opp det som jeg etterlyser over.
Grethe B.
Litt oppretting som nevnt over, og du er i boks. Nyydelig med månen og fjell, fjord, himmel og nordlys. Her har du virkelig fanget en flott stemning!
Gratulerer!

mvh og god helg Tom!

gt:0)
Rune L.
Siden du under bildet prater kun om månen, får jeg tro at det er en diskusjon rundt månebilder alene du ønsker og oppnå her.

Stjernene ser skarpt definerte ut, de er helt akseptable hva stjernespor angår. Liker fargetemperaturen på bildet. Men synes nok at fargen på selve nordlyset er for intens. Men samtidig gjør den intense fargen at nordlyset skiller seg kraftig ut fra omgivelsene.

Synes ikke fjellene har noe glassaktig preg, som Frank beskriver. Synes de ser naturlige ut. Synes ikke jeg kan se noe som tyder på at du har brukt Neat Image i det hele tatt.

Meget pent bilde. Godt jobbet. Veldig bra at dette ikke har så mye korn som en del av de andre bildene dine har hatt tendenser til og ha.

Liker panoramasnittet du har laget her. Synes det fungerer optimalt.

Veldig synd du ikke rettet opp horisonten og klonet vekk tretoppen nede i venstre hjørnet før du la ut dette.

Mvh
Rune
Tom R.
Takker for tilbakemeldingene.

Nei jeg ville ikke ha noe diskusjon rundt månen, nevnte bare litt om teknikken
Jeg har brukt for at månen og måneskinnet i sjøen ikke skulle bli helt utbrent.

Har ikke brukt Neat Image her, kun små justeringer i ps.
Frank K.
Ok.. Mente jeg gjenkjente denne teksturen som når jeg bruker NI på noen av mine bilder. Likte ver 2 bedre, men det er enda ikke helt rettet opp.. Benytter du 'meassure tool' og 'rotate arbitrary'? Dette er det klart beste ''horisontverktøyet'' etter min innsikt. Anbefales!
Venche J.
Versjon to ble kjempeflott Tom. Syntes du har håndtert dette bra, når man tar det kraftige månelyset i betraktning. Du blir flinkere og flinkere.

Wenche.
Rune H.
Her synes jeg at du forbedrer bildet mange hakk i #2!
Det som var i overkant mye av grønnskjær i #1 er erstattet med et mer naturlig blåere lys, samt noe oppretting av horisonten.
Bra!
Rune :)
Bjørn J.
Å inkludere fullmånen i nordlysbilder krever ofte en kraftig vidvinkel for å unngå at månen blir for dominerende, men da kan det gi riktig interessante bilder. Det er også en fordel at månen står på en helt klar himmel, bare en liten dis er nok til at månen blir utflytende og det er sjelden pent.

Fint lys på fjellene.

Jeg ville bskjært bildet mye til høyre, litt til venstre og bittelitt oppe og nede.
Inger-Lise S.
Hei Tom! Her har du fått i både pose og sekk: Nordlys,månen og stjerner. Fint landskap også.Jeg liker best fargene i v#1.De er varmere.Men hvorvidt de skal være det her er jo et spørsmål...
Litt beskjæring til høyre,muligens,men ikke mye..etter min mening.Ikke nødvendig.
Du har gjort en god jobb her med bl.a demping av månelyset.Bra!

Inger-Lise:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu