Nesten oppe i luften.
Bildet er tatt på frihand og i noe dårlig lys. Når jeg ser hvor mye bedre detaljene er på 20D og MkII er valget lett. Det blir nytt apparat og objektiv.
Kunne med fordel vært mer detaljerikt.
Utstyr
  • Canon 300D
  • Canon 80-200 f2,8L+ 2X Converter
  • Brennvidde400 (640=mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger427
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_126662} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Ketil M.

Flott bilde, mulig et litt kutt i toppen?
Torgeir S.

Flott bilde Jack, har du bestilt deg nytt kamera?

Mvh. Torgeir
Carsten A.

OK bilde av sangsvane i farta. I dette utsnittet blir fuglen litt vel midtstilt, for min del liker jeg å se bevegelse *inn* i bildet fremfor *ut* - og i utsnittet her blir det litt for mye av det siste. Bedre å beskjære en god del ovenfra og fra venstre (bak fuglen). Den øvre uskarpe del av vannflaten (som bør bort uansett) har noen litt underlige dobbeltkonturer.

Når det gjelder din egen undertekst til bildet vil jeg nok si at det utstyret du har brukt her er fullt på høyden til å takle en situasjon som denne. Det gir ikke automatisk bedre resultater i å gå over til mer avanserte kamerahus etc. fremfor det som er brukt her. Panorering er og blir avhengig av brukeren - og det er intet her som tilsier at mer avansert kamera/annen optikk ville gitt bedre resultat. Potensell bildekvalitet på 300D er meget høy, og zoomobjektivet 80-200 er meget vel ansett.

Resultatet her kunne nok vært atskillig bedre med det utstyret som er brukt. Et par momenter som er det samme uansett utstyr:

- Lyset er ikke særlig spennende her. Det inntrykket lyset gir med dette opptaksutstyret ville ikke bli noe annet med mer avansert utstyr.

- Sangsvanen er greit i fokus, bildet er egentlig avhengig av god panorering og valgt av passende (passende lang!) eksponeringstid slik at bevegelsen kommer godt frem. 1/400 sek. er en god del for lang eksp.tid til knallskarp detaljgjengivelse av fjærdrakten når svanen er i fart som her, og 1/400 sek er for kort eksp.tid til å gi en kombinasjon av skarpt/uskarpt som skaper godt inntrykk av bevegelse. Skifte av utstyr vil ikke endre dette.

- Opptaksvinkelen her er litt halvt ovenfra og nedover. For svært mange bilder, særlig fugler på vann - men også mye annet, er det viktig å gjøre opptaket på motivets (her fuglens) nivå, det gjelder fugl, barn og mye annet. Her kunne et opptak *mer* på nivå med vannflaten temmelig sikkert skapt et mer interessant bilde. Et slikt hensyn kan oppfylles med allslags utstyr - og intet utstyr, uansett hvor avansert det er, vil føre til at fotografen gjør fornuftige og hensiktsmessige valg mht. opptaksvinkel etc.

OK - selvsagt er 20D og ikke minst 1D Mk II (eller 1Ds MK II?) fremragende verktøy i hånden på en fotograf - ikke minst om denne vet å utnytte til slike saker.

MVH CA
Jack L.

Takker så mye for komentarer og da spesiellt til Carsten Arnholm. Dobbeltkonturene er slik som de var på bildet og jeg er enig at en del av toppen bør beskjæres. La ut bildet som det ble uten noen form for beskjæring da jeg ville ha kritikk og forslag til forbedringer.

Til Torgeir, ja jeg har bestillt en 20D og et Canon 70-200 f2,8L

Jack
Steinulf L.

Her var det mye å lære. Komp. messig litt midtstilt, ja, ellers synes jeg du har sluppet bra fra dette.
Anne-Marit M.

Kjempe artig bilde, prøvde for en stund siden samme motiv, men det var mindre vellykka.. synes det var kjempe bra.
Roger V.

Hei
Flott bilde av sangsvane, enig i at midtstillingen ikke var helt heldig, svanen er på tur ut av bildet.

Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu