VINTERSPEGEL
Denne gongen legg eg ut eit heilt stright naturbilde. Det eg ønskjer kommentarar på er om eg er på rett spor ved valg av motiv og om utsnitt og fargar er rett. Eg er veldig fascinert av detaljar, og meiner det er like spennande motiv som natur i større flater. Er eg inne på noko eller er dette bortkasta tid og energi? Vil ha tips!

Utstyr
  • Canon EOS D-60
  • Canon Ultrasonic zoom 35-350 mm
  • Brennvidde350mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger482
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_124681} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Inger-Lise S.
Et motiv jeg liker svært godt. Fin komposisjon og lekre farger. Fint med speilingen og lekkert med den store hvite dammen .
Inger-Lise:)
Hege J.
Hei Dagrun!

Jeg synes motivvalg og utsnitt fungerer fint. Likte godt dammen i front. En horisontal flip gjorde bildet ''riktigere'' i mine øyne, sikkert en smaksak. ;-)

Enig i at de små detaljene i naturen er minst like spennende å fotografere som større helheter. Da må man tenke alternativt og prøve å se hva som kan ha fotografisk verdi.

Hva med å forsøke litt høyere fargemetning? Synes bildet er litt ''grått''.

Mvh Hege

Johan K.
Er veldig enig med deg om at detaljer i naturen er fint å fotografere. Der er mange fine motiver.
På dette bildet synes jeg komposisjonen fungerer greit. Synes forsåvidt dammen nede til høyre tar litt for mye oppmerksomhet. Mulig en liten beskjæring nede vil være på sin plass. Ellers fint plassering av greinene og fine speilinger i ''smådammene''.
Bildet er kanskje litt grått. Når man fotograferer i snø, kan det være greit å overeksponere litt for å få snøen hvitere.

Johan
flemming r.
Elegant vintemotiv.
Avsluttet .
Enig med JK at dammen kanskje blir litt for fremtredende (selv om den er flott), så en beskjæring nede er nok ikke så dumt. Jeg liker stemningen i bildet. For meg gjør det ikke noe at sneen er grå i dette bildet, synes det gir en fin kontrast mot de lyse dammene. Speilingen i den ene lille dammen gir litt ekstra til bildet.

Synes du har funnet et fint vintermotiv her.
Rune H.
Støtter Anne Gro her!
En annen tanke er å dele bildet loddrett på midten - og du har to nye bilder som jeg synes fungerer godt på hver sin måte.
Rune :)
Odd Tore S.
Fin stemning.
Jeg synes at det ser ut til at den store dammen med sin avgrensende bue kunne hatt mer potensiale her. Vanskelig å bedømme når man bare ser litt av den, men den kunne vært et bra himmelspeil.
Alternativer ville vært større konsentrasjon om smådammene, men siden du allerede er på 350 mm brennvidde, har det neppe mye for seg. Jeg tror ikke så mye på kutt, vanligvis bør utsnitt behandles som selvstendige motiv fra grunnen av.
Odd Tore
Siren L.
Hei Dagrun!
Herlig bilde! Godt fanget!

Siren
Ann F.
Jeg skulle ønske du hadde hatt et litt høyere standpunkt. For da kunne du beskåret slik at bare den store pytten og de to nærmeste var med, nå er det vanskelig å renskjære slik.
Pytten i forgrunnen kler et avlangt format, speilingene i nr. 2 forfra t.v. er fine, og den bittebittelille nr. 2 forfra t.h. balanserer de andre to.
Det som er bakenfor er litt tungt og mørkt og ''smårotete'' og jeg synes ikke det passer så godt inn med de fine linjene og lyset i de tre pyttene regnet nedenfra.
Interessant lys på den største, det ser nesten ut som fløte.
Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu