Hedenstad kirke
Prøver meg litt frem med effekter og ønsker andres mening om dette.
Synes selv det gjør seg svært bra som utskrift på spesielt Archival Matte.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-26 20:04:05
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-01-26 20:05:27
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 12-24
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/8
  • Lukker2,9s
  • FilmtypeCCD ISO-200
  • Nei
  • AnnetDesaturate + Color replace
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger554
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_124292} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Caroline M. S.
Tja - sannelig om jeg vet. Har kikket på dette bildet noen ganger nå uten å klare å bestemme meg for hva jeg synes. Jeg tror jeg sliter litt med effekten på trærene (eller kanskje det er vel så mye tærene i seg selv - at de gjør så mye av seg og tar mye oppmerksomhet fra kirken og kanskje også det noe glatte, kalde i resten av bildet. Særlig treet til høyre - det til venstre synes jeg ble ganske bra), men synes kirken, gjerdet og spesielt gravstøttene ble bra (vet jo ikke hvordan dette så ut opprinnelig, men jeg synes det virker veldig kaldt, stille og forlatt her med all den helt hvite himmelen og de skarpe kantene på gravstøttene). Kan forestille meg at dette ser bedre ut på papir.
Odd Eirik S.
Tusen takk for kommentar.

Caroline
Mange interessante betrakninger du kommer med her. Opprinnelig er dette et nattbilde av kirken. Det er en del interesse for dette motivet i salgsøymed. Har prøvd meg på utskrift av orginalen og synes det ble det for tungt og mørkt. Skal det bli noe interessant må man bruke så lang eksponering at deler av kirka blir utbrent av de kraftige lyskasterene som står rundt.
Så jeg prøvde en annen vri. Gjøre om den mørke himmelen og de mørkeste omgivelsene til hvitt. Har ellers jobbet med replace color på andre nyanser av sort også.
Ser det med trærne til høyre og skal prøve å jobbe litt mer med bildet for å se om jeg kan hente frem flere detaljer i trekronene.

:-)
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette bildet har eg sett på fleire gonger.

Har liksom ikkje blitt heilt einig med meg sjøl eksakt kva eg syns om det.

Eg liker ideen din her og syns det er interessant at du prøver noko nytt.

No når du har lagt ut to nye versjoner trur eg at eg liker best #3 , dernest #2 ; #1 blei litt for ''kjedeleg..'' :)

-iav-
Carsten A.
V1 minner litt om såkalt ''solariasjon'' (papir belyst i fremkallerskålen under fremkallingen), men jeg syns nok ikke effekten er helt vellykket her. Særlig syns jeg det blir for mange brytte linjer som forstyrrer mye, spsielt i tårnet og treet til høyre, samt mønet over inngangspartiet.

Ser ut som opptaket er gjort i rettet lys (flomlys, tenker jeg), slike effekter tror jeg det er mye lettere å få til å virke forenklende om originalopptaket gjøres i diffust lys (dagslys, overskyet), slik at skarpe skygger unngås. Det er først og fremst disse som skaper brutte linjer her.

MVH CA
Bjørn J.
Det er ligner mer på en pseudosolarisasjon.Synes ikke det fungerer her.
Odd Eirik S.
Tusen takk for kommentarer og nye inspill.

Carsten
Takk for ide og forslag. Selvfølgelig må jeg prøve dette med et dagslys bilde. Du har helt rett vedrørende flomlys. De brutte linjene plaget meg også litt.

Ellers takk for ærlige kommentarer. Setter stor pris på dem.

:-)
Odd Tore S.
v1 og v3 har områder, på kirken først og fremst, med kontinuerlige gråtoner. Jeg synes ikke at det passer så godt med resten med den teknikken du har valgt.
v2 virker mer gjennomført i så måte, og kan ligne mer på et negativt tresnitt.
Men skyggene på kirken forstyrrer inntrykket. Det er også nok trær her, som delvis forstyrrer linjene på kirken med den teknikken du har valgt.
Det er et eller annet ved linjene her som forvirrer meg litt, tenker på retingen på portstolper - vegger - spir - gravstøtter. Antageligvis en vidvinkeleffekt pga at kirken ikke står sentrisk i bildet. Har du rettet opp med Perspective?
Spennende forsøk på noe som jeg synes er svært vanskelig etter div mislykkete forsøk.
Odd Tore
Odd Eirik S.
Odd Tore
Takk for grundig gjennomgang og vurdering.
Det som forvirrer og bryter linjene kan være de 2 høye flaggstengene som står bak og på hver side av portstolpene. Disse er i tillegg svært skeive.
Har ikke rettet noe med Perspective da jeg ikke så noe behov for det. I orginalen er kirka midstilt og da blir det sjelden noe særlig forvrengning.
Men min plassering gjør at den høyre flaggstanga tangerer hjørnet på kirka oppe mot taket. Dette kan gi inntrykk av at det er noe alvorlig skeivt.
Ser det nå når det påpekes.
Det er det som er så bra med å få vurderinger her på dotten. Man blir gjort oppmerksom på ting man ellers ser seg blind på. Har jo sett denne kirka så ofte at jeg ikke tenkte på det med flaggstengene. Må nok ut å prøve en annen vinkel. Blir vel ikke så populært om jeg tar ned stengene. De får vel stå under neste forsøk også. Mulig jeg kan fjerne de med kloneverktøyet.

:-)
Bjørn H.
Hei Odd Eirik ...

Realt og spennende forsøk på et personlig uttrykk !!

Ikke misforstå nå, leik og glede er alltid det viktigste i en prosess, ...tenker jeg, og helt sikkert du, og sikkert de fleste, men alikevel får denne typen bilder ofte kort levetid i mine øyne ..

Jeg leker også masse i PS, men det ferdige resultatet, og det jeg som oftest blir mest glad i, ligger som regel ikke langt unna orginalen.

Men det er jo magakult og fleske til også da .. hehe ....

Men som sagt ...dette blir veldig smak og behag, jeg veit det .. hadde bare lyst å si noe om det, alikkavæææl :))

Som effekt bilde velger jeg meg V2 ..

Ha en flott natt -

Bjørn ;¤









Jonny E.
Hei hei Odd Eirik

Litt underlig effekt på V1...
det ser nesten ut som du ikke e helt ferdig med ''forsøket''
eg tenke da på at det ser ut som du har glemt nedre del av
kirka og det e nok sikkert det samme Odd Tore også e inne på.
Ikke helt i mål med denne, men det e jo slikt man lærer av.

Ha en god kveld

. JonnyE
Odd Eirik S.
Tusen takk for kommentarer og innspill.

Må nok jobbe mer med denne type effekt skjønner jeg. Riktig som du sier Bjørn. Man ender ofte opp med noe svært likt orginalen som det beste alternativet.

:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu