Svartbrynalbatross i Beaglekanalen
En relativt liten og tallrik albatrossart, som også jevnlig ses langs norskekysten.
Bildet inngår i albumet Argentina - Jeg skal forsøke å legge ut en serie med bilder fra Argentina etter hvert fra Ildlandet, Patagonia, Pampasen og det sydlige og nordlige Andes. Med den sterkt devaluerte pesosen er Argentina blitt en rimelig turistmagnet og et ypperlig reisemål for den som liker storslått natur. Noen bilder fra Buenos Aires kommer nok også.
Utstyr
  • Nikon D70
  • 300 2,8 AFS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2000s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger419
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123385} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Stig B.

Kjempefint fanget i fint driv. Viser hvor tett den ligger overflaten ved at den slår i vannet med vingene.

Fin skarphet selvsagt, og klare farger på den.

Reagerte med en gang på komposisjonen med at det kjentes trangt ut foran, lite luft i fartsretningen, men ser godt at du her vektlegger nedslagene fra vingetippene.

Mangler det ''magiske lyset'' men er høyst severdig.

Mvh Stig
Erik A.

Tror du tar feil SB, dette er nok fra ''takeoff-fasen'', og vannspruten er fra bena idet den løper på vassflata under oppflukten. Dette vises ved at vannspruten er nesten midt under fuglekroppen (fra annenhvert ben?), og at benet vi ser er framoverrettet - disse henger jo bakover når fuglen er vel i lufta... Ellers synes jeg det er et flott bilde av en stilren og nesten majestetisk art. Kompet funker for meg, en del vassflate må med for å påvise det pelagiske miljøet albatrossene lever i. Synes ikke det virker trangt heller, sjøl om det tåler en cm til i front. Som SB sier, et skikkelig gråværsbilde, men det går bra lell, fordi kontrastene framhever fuglen såpass godt. Fint med det orange nebbet, som bryter den ellers svarthvite ensformigheten i motivet. Mulig ørlite mye USM.
Godt over godkjent fra meg!
Stig B.

Ser det nå når EAA sier det, dette kunne ikke vært vingene likevel. Er helt enig i hva den holder på med, men jeg klarer ikke å se noe bein???

Er også komfortabel med komposisjonen, men den brøt med første blikk grunnregel med luft foran. Er enig i at vannspruten er en viktig del av dette bildet, ellers ville miljøet vist like godt foran som bak :-).

Om det virket som jeg ikke likte bildet så er det helt feil, likte dette godt!!

Mvh Stig
Jan Fredrik I.

Selvom det bryter litt med luft foran i fartsretningen regelen er dette for meg ett godt bilde av en som EAA skriver stilren fugl.
Lyset kunne selvfølgelig vært bedre og det er en kontur fra nebbet og tilbake til vingene som jeg ikke liker, utover dette et fint flukt bilde av en art jeg til nå bare har sett på bilder.

Mvh

Jan Fredrik
Ketil K.

Takker for kommentarene. Det er riktig at albatrossen var i ferd med å lette, og det er vannsprut etter beina. Lyset var svakt, derfor ISO 400. Dette er et rent artsportrett. Å kunne se større flokker med albatrosser var et av delmålene med turen. En fantastisk opplevelse å se disse store fuglene. Så elegante som det går an i flukt, så klumsete på land og når den skal lette.
Erik A.

SB: Vi ser jo høyrebenet godt, der den gråblå tarsen ligger inntil kroppssiden bak vingen, pekende framover mot buen i høyre bakvinge. Man aner også venstre fotblad, hårfint opp og foran det fremre plasket, nesten helt skjult bak høyrevingens håndsvingfjær. Avstanden til de to plaskene indikerer at de er satt av hvert sitt ben... Dette er jo seilere av rang, og jeg tror neppe de ''tar sjansen'' på å stuke sine håndsvingfjær i vannet under fart.

Visse albatrossarter har via radiomerking og satelittovervåking røpet at voksne fugler kan seile inntil 5000 km over åpent hav, bare på et eneste matsøk til ungene i reiret - altså fra den løfter fra reirskåla for å hente mat til den kommer tilbake! Men så forer den ikke hver time heller da...
Stig B.

EAA: Ser det nå :-). Rart dette: ser på det lenge uten å se det i det hele tatt, deretter undres på hvordan jeg kunne unngå å se det.
Avsluttet .

Litt mørkt , men du kan jo ikke påvirke alt :-)

Pent bilde av en pen fugl ..

Vennlig Hilsen Tord Andre Oen ..

Ketil M.

Flott bilde men kunne tenkt meg det beskåret litt mere?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu