Før sneen kom.
Nok et Nordlysbilde som er tatt i Ersfjorden. Som det kommer frem av tittelen på bilde, så er dette tatt i høst før det blei hvit i fjellene.
Konstruktiv kritikk mottas
Bildet inngår i albumet Nordlys -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-13 13:51:45
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D-100
  • Sigma Sigma 20mm F1.8 EX AF DG RF
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker8s
  • FilmtypeIso 320
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger714
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122649} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
monica p.

Hallo Tom
Joda slett ikke dårlig det der, liker at en kan få med seg detaljene i miljøet rundt omkring, men savner vel litt mer kontrast, synes det hele virker litt grått slik det er nå.
På en annen side vil vel muligens litt av detaljene forsvinne hvis kontrasten økes, men jeg tror det er verdt et forsøk i alle fall, så får du heller se bort fra det hvis det ikke funker.
Kompen sitter i alle fall.
Mvh Monica:o)
Kjetil S.

Hei Tom.
Jeg synes detaljene i landskapet gror i gjen pga. for høy kontrast. Bildebehandlinga? har også fått frem støy. Da blir det så som så med dybden i bildet. Ellers er det jo en vakker fjord og veldig majestetiske fjell. Komponeringen er fin og dette kunne blitt veldig bra med det lille nordlyset som er der.

Stå på.

mvh.
Kjetil S

PS. Er det ingen som kan sage ned den stokken i forgrunnen? :)

Erik A.

Helt motsatte synspunkter om kontrast hos MP og KS ser jeg. Sjøl er jeg enig med MP, bildet synes litt blasst og kontrastløst. En ørliten fargemetning kan også med fordel tillegges. Hva KS mener med at støy fjerner evt. djubde i bildet, går over min forstand. Digital støy påvirker da hverken komp eller djubde et fnugg! Kompet er fint og balansert her, og bildet har bra djubde. KS har dog rett ang. stokken i forgrunnen - den bør fjernes.

Men jeg stusser på en annen ting, som vi har diskutert litt også på et par andre bilder. ref. bilde nr. 155321 og bilde nr. 154350. Der nevnes striper i langeksponerte bilder - tatt nettopp med maken Sigma 20 mm. Slike synes også her. I bildets nedre mørke del ligger diffuse brede horisontale striper. Sjekk de ovennevnte bilder m/ kommentarer, og så tar vi det derfra. Jeg får si som i ''Finn.no-reklamen'': Hmmm - dette var interessant...
Inger-Lise S.

Du verden,det er flott natur i Ersfjorden! Denne gangen syns jeg fargene ble litt blasse..Men nattbilder er jo nattbilder.Den lille stokken syns jeg ikke er sjenerende.

Inger-Lise:)
Erik A.

Oops! Her skjedde det noe med ovennevnte bildereferanser.
Vi prøver igjen: bilde nr. 155321 og bilde nr. 154350 v2.
Tom R.

Takker for tilbakkemeldingene.
Har lagt ut en ny versjon der det er litt mere kontrast i bilde.
Til KS.. skjønner ikke helt hvor du ser den støyen?

Tom:)
Erik A.

Yepp! V2 klart bedre, sjøl om jeg vet at den kan bli for mørk på min CRT. Spesielt forgrunnen er fin i dette bildet, synes jeg. Det er noe ''gammeldags'' over den, ser nesten tegnet eller malt ut, et slags Cappelen-preg...

Hvis du har en godt kalibrert skjerm (helst en LCD og ikke for mørk), så sjekk ut de nevnte striper, både her og i bildelinkene ovenfor. Det er et pussig fenomen, og snålt at alle disse er tatt med Sigma 20mm...
''Ka du tru''?
monica p.

Hallo Tom
Versjon 2 helt klart bedre.
Mvh Monica:o)
Inger-Lise S.

Hei Tom! V#2 ble virkelig flott. På min skjerm er det ikke noe støy å se.
Forgrunnen er lekker.Og nordlys og fjell som vanlig nydelig fra deg.

Hilsen Inger-Lise:)
Kay R.

Versjon 2 klart bedre Tom... Mer trøkk i nordlyset. Et fint komponert bilde med toner som vi e glade i... Ikke ditt beste nei men veldig severdig..

MVH Kay:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu