Lillegutt
Et bilde av minstemann Preben.
Ikke så lett å fotografere da han slett ikke er enig i å stå stille.
Bildet inngår i albumet Mine håpefulle - En serie av barna mine i forskjellige situasjoner.
Barna heter Cathrine og er størst, Mie som er den midterste og Preben som er minstemann.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-12 21:49:17
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon eos 10 de
  • ef 24-85mm f/3,5-4,5 usm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger495
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122351} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Johnny Roger P.
Likte det andre bedre :

Ankepunkt :

Skulle gjerne sett litt mer av Prebens venstre øye ( enten ren profil eller se begge øynene - dette er liksom litt halvveis hvis du skjønner)

Også dette er litt tungt sett herifra..

Brodern
Carsten A.
Plasseringen av gutten i flaten er ikke ubetinget heldig, jfr. også det JRP peker på.

Teknisk er bildet svært grått, bl.a. fordi det helt mangler lyse tiner. Jeg tok bildet inn i PS - og histogrammet, som bekrefter dette, synes også o vise at bildet har vært ganske sterkt bearbeidet. Ikke noe galt i det i og for seg, men det bør ikke sett spor, her i form av en ganske sterk begrenset toneskala. Litt halo rundt det (no for mørke) klesplagget tyder også må noen inngrep som har satt spor.

Småbarnsfotografering er ofte en skikkelig tålmodighetsprøve. Med digitalkamera gjør jeg gjerne haugevis av opptak over en time eller mer - og ikke sjelden kommer det ikke noe brukbart ut av det. Litt lengre brennvidde enn 85 mm er etter min mening ofte enklere, ettersom man da ikke behøver å være så nær ungene.

MVH CA
monica p.
Hallo Og takk for ærlige komentarer.
Jepp det er nok ganske så hjelbehandla dette bildet, for det første er det i utgangspunktet veldig mørkt og for det andre ganske så uskarpt, men synes uttrykket hans var så kostelig at jeg bare måtte prøve å gjøre noe med det.
Ser også selv at det ennå er for mørkt, men er redd for å gjøre så mye mer med det da det helt sikkert vil bli ennå mer preget av behandling, men hvis noen har tips om hvordan jeg kan unngå det blir jeg veldig glad, det er jo derfor jeg valgte å legge ut bildet her, for å lære noe.
Mvh Monica:o)
Einar Y.
Hei Monica.
Litt vanskelig å si hva som gikk galt(så galt er det dog ikke...)i prosessen her,kan du ikke legge ut originalen ubehandlet da?
Hvilken versjon av PS bruker du? 6.0? 7.0? CS? Elements?
Grunnen til at jeg spør er rett og slett at det er litt forskjellige verktøy tilgjengelig i de respektive versjonene(sånn for evt.videre tips/råd etc.)...
E.
monica p.
Hallo Einar
Ok jeg sender deg bildet ubehandlet på mail.
Mvh Monica:o)
Carsten A.
MP : Første, annet og tredje bud er å eksponere korrekt. Fjerde, femte og sjette bud er å sjekke at du har eksponert korrekt.

Still kameraets display slik at du får frem histogrammet. Etter eksponering sjekker du hvordan histogrammet ser ut. Da skal i utgangspunktet toneområdet nå helt frem til venstre ''vegg'', men uten å ''klatre'' på denne veggen. Da har du eksponert korrekt, om tonene ''klatrer'' har du overeksponert. Når toneområdet ikke frem til venstre vegg har du undereksponert, da går mye av toneområdet fløyten. Ved etterfølgende oppretting (som ikke ble så vellykket her) har du mye mindre å rutte med (færre toner), og når du trekker opp tonenivået trekker du også frem den støy som fins.

Sjekk altså histogrammet, og korriger med +EV (1/3 el. 1/2 trinn, noen ganger et helt trinn), ta bildet omigjen, sjekk omigjen, osv. osv. Tar du noen runder med dette blir du etterhvert trent i raskt å sjekke og raskt å korrigere, og vil mange ganger uten videre kunne gjette at her må det korrigeres (i den en eller andre retningen). Lykke til!

MVH CA
monica p.
Hallo Carsten og tusen takk for et godt tips, har aldri tenkt over at jeg faktisk kan bruke histogrammet på selve kameraet, skal i alle fall begynne med det nå, ganske smart om en bare kommer på det.
Mvh Monica:o)
Carsten A.
Av en eller annen grunn skrev jeg ''venstre vegg'' der jeg mente ''høyre vegg'', sløvt, beklager denslags rot, men les vennligst dette som høyre ''vegg''.

Ja, med dSLR er kameraets histogram et uvurderlig hjelpemiddel. Og korrekt ekponering er altsp like viktig med digitalt kamera som med et for film.

MVH CA
monica p.
Hallo Igjen
Nå har jeg lagt ut en versjon i farger, synes kanskje den fungerer vel så bra som sort/hvitt, eller er den like håpløs???
Mvh Monica:o)
Carsten A.
MP: Nei, ikke etter min mening, fargeversjonen er mye bedre.

V2 er også et godt eksempel på to ting:

Med svh/hv har du bare toneforløp, og kontrast (god atskillelse av tonenen), lys etc. å bruke som virkemiddel. Her, hvor toneforløpet var så flatt, bringer fargene med seg mye mer informasjon, f.eks. mange flere nyanser i ansiktet.

Og det andre er at å lage god sv/hv av digitale opptak i farger egentlig er ganske vanskelig.

MVH CA
monica p.
Hallo Carsten
Takk for kjempefin hjelp og tips, må si jeg så langt har sansen for akkurat denne forandringen på Foto.no, nå får en i alle fall hjelp til å lære, det har jeg savnet litt på den gamle dotten.
Mvh Monica:o)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu