Usynlig lys
Sortlandsbrua var i utgangspunktet hovedmotivet, men jeg fikk til min store forbauselse festet et snev av nordlys til bildebrikken. Dette var ikke synlig for øyet, men fremsto som ganske flott i kombinasjon med driftende skyer etter 56 sekunders eksponering
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5 DX
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker56s
  • FilmtypeISO 200, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger1071
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121959} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Tom T.
Synes det var råtten stilig!! Flott lys!
Reidar T.
Hei Gaute.

Absolutt et nydelig bilde. Man kan få seg mange overaskelser på bilder med lang lukkertid. Det er utrolig hva kamera greier å fange opp av lys da.
Veldig fin effekt du har fått på himmelen med skyene og nordlyset som kom som et pluss for deg.
Er horisonten pittelitt skjev eller er det bare meg?
Veldig bra. Stå på.

RT
Odd Sverre T.
Flott bilde. Litt skjeft som RT sier - ja. Synd med de små flekkene midt på himmelen og til høyre, litt korreksjon i PS?

Odd Sverre
Johan K.
Som nevnt er den lille skjevheten der. Mulig vinkelen på brua fremhever den litt.
Ellers et flott bilde, med fine farger på himmelen. Regner med de små flekkene er stjerner?

Johan
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde. Det må da være svært sjeldent det vi ser her? Jeg har selv bodd med utsikt rett ned på denne brua,men aldri har jeg sett et slikt syn.
Skyene,spesielle i sin form, sammen med nordlys,fargene og det elektriske lyset med sine speilinger gjør dette helt spesielt.
Litt skjevhet er nevnt.

Hilsen Inger-Lise
Venche J.
Dette likte jeg. :)

Så heldig du var med den lange eksponeringen med hensyn til nordlyset. Vet du, jeg tror jeg ville brukt skew-kommandoen, og dratt i øvre høyre hjørne. Tror vannspeilet er noenlunde i vater, men lysstolpene på broen heller mot venstre, og burde vært rettet opp for å få et helt perfekt bilde (i mine øyne da).

Flott gjort - her har vi overskyet grautvær.

Wenche.
Avsluttet .
Dejlig farvekontrast mellem vand og himmmel - adskilt af broen. Jeg tror jeg ville have beskåret billedet i venstre side sådan at vi ikke ser begyndelsen på endnu et højdedrag.
Altså fjerne ca. 2 cm. Det ville give en mere samlet komposition. Men flot billede!
venlig hilsen
Tom
Gaute B.
Takker så mye for mange og konstruktive tilbakemeldinger. Forøvrig vil jeg nevne at bildet ble forsøkt rotert slik som mange påpeker, men da ble bildet enda mer feil ''andre veien''. Vannspeilet er, som Wenche påpeker, vannrett. Skew-kommandoen som blir anbefalt er jeg ikke kjent med, men skal absolutt prøve å finne ut av det.
Birna R.
alltid morsomt å få en uventet bonus ved et opptak. forarbeidet her er imidlertid for dårlig. utsnittet virker ikke konsentrert nok, du kunne forsterke inntrykket vesentlig ved å gå ''tettere'' inn på brua (jeg mener ikke bokstavelig talt nærmere, vannet var vel i veien, men lengre brennvidde og/eller kraftigere beskjæring). dessuten heller bildet kraftig mot høyre. bruk en libelle og vatre opp kameraet ved slike landskapsopptak hvor vannlinjen er synlig. problemet er her at landskapet kan gi en ''skjev'' vannlinje, så vannlinjen i seg selv kan være skummel å stille etter og det er derfor alltid en fordel å ha kameraet fullstendig i vater ved hjelp av et uavhengig hjelpemiddel. refleksene i vannet vil jo alltid ''avsløre'' manglende vatring og det ser man godt her.

Et breddeformat beskåret henimot panoramaproporsjoner (nærmere 3:1 enn 3:2) vil forsterke inntrykket, men som sagt, få kuttet litt først og få dreid bildet i vater.
Marius F.
Først og fremst flott komponert. Syntes utsnittet sitter der det skal. Meget bra eksponert. Selv finner jeg ikke mye å pirke på, men det enste må vel være litt skjevhet som nevnt.

Marius
Tor-Erik E.
Heisann... Dette var virkelig vakkert. Utsnittet er perfekt, komposisjonen er perfekt, eksponeringen er perfekt. Bildet i seg selv er så bra at å kommentere negative ting blir som å lete etter nåla i høystaken.

Jeg ville ikke redigert noe som helst av det som er kommentert ovenfor. Og det at horisonten er veldig skjev er barre tull... Her blir man lurt av brua. Om man følger strandlinja med lysene over fjorden ser man at dette stemmer ikke. Om det er skjevt, så er de usansynlig lite.

Godt utført. Mvh Tor-Erik:)
Gaute B.
Nok en gang vil jeg takke for kommentarer. Jeg betrakter alle kommentarer som positive selv om det er kritikk og forslag til forbedringer. Alt informasjon slukes rått og vil bli tatt hensyn til i videre arbeid.
Eirik D.
Dette ble flott...
Kunne kanskje fjernet stjernene som fremstår som prikker på bildet og muligens kuttet litt i venstre kant...?
Dag T.
Pent bilde, men det er ikke skjevt, Ser du linjen mellom lyskildene og refleksene er de rett ned, og derfor er vannlinjen vannrett. Det er lett å la seg lure av strandlinjer som har variende avstand fra ftografen, men bildet er faktisk ikke skjevt :-)
Jan R O.
Synes det ble et bra bilde. Fint med det svake nordlyset og skyene. brulysene og speilingen er også med på å heve bildet. Synes ikke bildet er plagsomt skjev.
Jan
Odd Tore S.
Bra og pen dokumentasjon av bru, landskap og nordlys.
Det virker som om strandlinja er litt hengekøyeformet og at den heller. Jeg ser at det er lagt frem bevis for at bildet ikke heller. Slikt bevis har jeg lagt fram i forbindelse med et bilde også (linje virkelig detalj - speiling sentralt i bildet), og fikk da det rådet at bildet gjorde seg best for betrakteren i den versjonen som så rett ut. Jeg ble enig etter å ha prøvd det.
Jeg er ikke kjent med landskapet der du har tatt bildet, men jeg lurer hele tiden på hvorfor du ikke har tatt med mer bru til høyre når du har rikelig klaring i venstre side.
Odd Tore
Carsten A.
Mye bra her, slutter meg ellers til BR's kommentar.

MVH CA
Tom R.
Hei Gaute, æ skal være kort her. Flott bilde.

Tom:)
Kay R.
Hei Gaute...

Synes dette ble riktig så bra.. Kjempeflotte farger gjennom hel bildeflaten. Bildet kunnen kanskje vært hakket skarpere, men det e jo ikke alltid like enkelt på slike motiv... det vet æ.... Liker komposisjonen og ville nok ikke gått nærmere... Fint levert dette..

MVH Kay:-)
Marius F.
Pent dette. Liker månens opplysning av skyene, samt det diffuse nordlyset som vaker der bak. Brua er fin den, men stjeler kanskje vel mye da den blir en såpass markant skikkelse sammen med de andre bildeelementene.

Mvh, MF
Avsluttet .
Nydelig stemning, flott himmel!!
Bjørn H.
Heisan

Litt å hente på skarphet, og horisonten heller, men, .... utover det, er dette i mine øyne et meget praktfult og stemningfult bilde...

Ser ikke at du har noe å tjene på ved å gå tettere ..dette står knall som det gjør ...nydelige frager er det ..

Bjørn ;¤
Hans Erik B.
Flott bilde Gaute!
Fin komposisjon. Et rolig og vakkert bilde.
Jeg bruker å irritere meg over kunstlys om natta, men her har du jo utnyttet det på en fremdragende måte. Rart at ikke lysene på broen var mer utbrent!
Hans Erik
Bjørn-Helge G.
Føyer meg inn med de andre og sier; FLOTT !!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu