Buzkashi - Afghanistans nasjonalsport
Store, rastløse hester med alvorlige, konsentrerte menn majestetisk i salen, rir inn på den støvete og falleferdige, men likevel erverdige Buzkashi stadion i Kabul, Afghanistan. Publikum har allerede begynt å strømme til, og er nesten like utålmodige som hestene. Buzkashi betyr ”geite knabbing” eller geite dreping”, og er nasjonalsporten i Afghanistan. Å overvære et slikt geiteslag til hest føles som å reise 1000 år tilbake i tid, og det oser av krig, manndom og testosteron. Her er ingen regler, her er ingen myke menn. Kvinner ingen adgang.



Men, jeg var der. Bildet er tatt under en vanlig ''serie-kamp''
Bildet inngår i albumet Buzkashi -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-06 18:21:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-01-06 18:22:00
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 500N
  • Sigma 80-300 mm
  • Blender-
  • FilmtypeKodak Balck & White
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger396
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121805} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Kristoffer L.

Hei,

Dette bildet synes jeg var fantastisk godt!

Det oser av spenning, handling og bevegelse, og viser intens konsentrasjon og innsatsvilje blant både deltakere, hester og publikum. Jeg har også stor sans for komposisjonen av bildet, som jeg synes har klare klassiske trekk over seg. Toneomfanget i bildet synes jeg også er meget bra. Her har du hele spekteret av toner fra sort til hvitt. Den motlysmarkerte støvskyen er ypperlig plassert, bidrar til å understreke handlingen på banen, og separerer også denne fra tilskuerne slik at de blir ytterligere markert.

Jeg sitter og lurer på om du burde vurdere en beskjæring like til høyre for de to publikummerne i venstre bildekant - tror det kunne strammet opp komposisjonen enda en tanke - men det er argumenter både for og mot dette.

Alt i alt synes jeg du har presentert et tvers igjennom strålende bilde - gratulerer!

- Kristoffer
Tore B.

Utrolig flott! Og dramatisk. Et godt sett reportasjebilde hvor alt stemmer: lys, komposisjon, ''farger og dramatikk for øvrig. Jeg vil se mer...-)
Anne W.

Har sett på både dette og det neste bilde du har lagt ut. Flotte bilder med mye dynamikk og stemning (- men et forferdelig konsept). Jeg synes det passer veldig godt med sort-hvitt for å understreke stemningen og (etter min mening) gammeldagse konseptet.


Kunne tenke meg et bilde hvor det kom bedre frem hva hovedhensikten til de kjempende menn var mer i fokus.
Steinulf L.

Dramatisk og fint. Action i lange baner. Hadde sikkert gjort seg i farger også.
Øystein V.

Har sett begge bildene nå, og synes de utfyller hverandre bra. Liker imidlertid dette best, da vi ser uttrykket til noen av spillerne, samt at de er skarpe (se kommentaren min på det andre bildet).

Du burde så absolutt kutte vekk den hvite stripen som både er på venstresiden og langs toppen.

Tror også det ville gjort seg hvis du hadde kuttet 1-2 cm nedentil og kuttet bort de to publikumerne helt til venstre. Tror det ville ha satt mer fokus på handlingen på den venstre halvdelen.

Mvh
Øystein
Tarjei Ekenes K.

veldig tøft actionbilde

ville nesten tro det var mye testosteron i dette landet fra før

bildet er godt fanget.
fin skarphet på spesiellt en av personene,
fører blikket dit tingene skjer

:-D ! son tarjeiav !
Birgit R.

Hei!

Takk for veldig positive komentarer. Det var ikke så lett å holde hodet kaldt og fokusere på komposisjon når hester og ryttere kommer i vill galopp med en død geit og smellende pisker - men: motivene er (iallefall for meg) uforglemmelige....
Dette er i sannhet en av verdens underligste sporter...


Anne: Hensikten med det hele er å ri med geita rundt et flagg som er stilt opp i den ene enden av stadioen, for deretter å ri til den andre enden og slippe geitekadaveret i en sirkel som er tegnet på bakken med sagmugg. Noen ganger spiller de med lag, andre ganger er de ''alle-mot-alle''. Det går også an å stille opp som ''ensom rytter'' og kjempe mot et eller flere lag.

Jeg har lagt ut et par nye versjoner hvor jeg har kuttet litt slik det har blitt foreslått her. Særlig versjon #3 tror jeg har blitt litt bedre???


Birgit

Erlend B.

En fantastisk skildring!!! Det oser av stemning og dramatikk. Nydelig fanget.

Erlend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu