Før skyene overtar
Bildet inngår i albumet Ms. Aurora B. - En evig jakt og mye glede over dette fenomenet.
Utstyr
  • EOS20D
  • EF28/1.8
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/2.0
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger363
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121743} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
Heisann

Ser at skyene ligger og lurer i bakgrunnen der ja. Flint og spesiellt med skyene som er i ferd med å spise opp toppene på fjellet.

Normalt ville det vel vært bra å ha med mer av fjellsidene, men siden det er toppene som er i fokus blir det bra likevel.

Flott nordlys du har fanget inn her. Dette kan du Kjetil !

Svenn
Jon Magnus T.
Effektfullt og fint.


Jeg er fortsatt litt misunnelig på dere som bor i de delene av landet hvor dette fenomenet er mer vanlig enn her på Østlandet.

JM
Odd Tore S.
Denne gangen fikk jeg ikke sort rektangel på ditt bilde, men på flere andre her på kritikken.
Du har unngått strekstjerner med stor blender og kort eksponering, bra.
Det er et generelt grønnskjær over hele bildet, skyen er tydelig grønn. Det er jo naturlig med lys fra grønt nordlys, men grønnskjæret kunne vært dempet litt utenfor nordlyset?
Slik det ser ut på denne skjermen, kunne det vært litt skarpere.
Odd Tore
Per Ove H.
Synes ved første øyekast at bildet fikk et vel grønt skjær over det hele, men til mer jeg ser på det til bedre blir det. Det blir veldig mektig når man ser hvordan skyene og nordlyset totalt dominerer de store fjellene. Den klare stjernehimmelen som skimtes bak skyene gir også en fin dybde. Flott. Etter å ha avtjent min militære karriere i Bardufoss for et 10-år siden, har jeg sett såpass mye nordlys at jeg er virkelig misunnelig på dere som har det så ofte... Flere slike bilder takk :)
Kjetil S.
Hei og takk for kommentarer.
Skarpheta, eller mangelen på denne, er nok et resultat av ''slørv'' med testbilder i forkant. Dette på grunn av for lite lys i landskapet før nordlyset kom. Men når det kom så var det som å slå på en lysbryter, så lyst ble det. Selv om jeg har en del turer bak meg, så var denne opplevelsen spesiell. Nå fikk jeg imidlertid ikke det sterkeste lyset med meg, siden jeg hadde komponert mot en annen retning og ikke giddet å snu kameraet. Det får være måte på....
Grønnskjæret er reelt siden hele landskapet hadde et grønnskjær over seg. Fjellet er dempet vedr. farge og nordlyset ble litt ullent pga. den store hastigheten på denne.


K.
Dagny L.
Atter et flott nordlysbilde fra deg Kjetil
Vet ikke men alle mine nordlysbilder får et grønnskjær over seg, hvorfor vet jeg ikke.
Har desverre ikke vært for mange nordlyskvelder her ved Mo, men håper de kommer:)
Har mye å lære av nordlysbildene dine.

Dagny
Jan R O.
Du er stadig oppe i Signaldalen ser jeg. Godt nytt år forresten. Likte skyene over Otertinden, men nordlyset var ikke så veldig spennende. Men fint at det er et lite svart felt til venstre der det hverken er skyer eller nordlys.
Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu