Padde
Er usikker på dette bildet her. Det var mye støv og småkryp på vannet. Hva syntes dere?
Bildet inngår i albumet Troll og andre ''naturlige figurer'' -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-04 14:43:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-01-04 14:49:20
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-01-04 15:31:49
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger432
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121489} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Kjartan T.

I mine øyne et meget vellykket bilde. Øynene jobber med å plassere frosken i flata, noen ganger kommer den frem i forkant av stråene - andre ganger ligger den langt der bak (som den skal gjøre). Dette tilfører spenning.

Komposisjonen sitter godt, hovedmotivet ligger akkurat på rett sted. Strået som dekker venstre kant av froskelåret hører, etter min mening, til i dette. Det trengs for å skape litt uro...

Gjentagende farge i forgrunn og i motivets øyne er også et stort pluss. Støvet og småkrypet, som du kaller det, ser for meg ut som om det ligger på vannflata. Ja, dette synes jeg du skal være fornøyd med!
Gunnar F.

Her har du fått en frosk til å se skummel ut! Bildet gir assosiasjoner til krokodiller i Afrika. Forgrunnen adderer til spenningen fordi den forteller at det dreier seg om et snikfotografi. Spørsmålet er om ikke forgrunnen likevel er for dominerende. Vil en beskjæring gjøre et oppmerksomhetstiltrekkende bilde enda bedre?

GunnarF.
Ronnie S.

Takk for kommentarer og analyser.

Ved å ha såpass mye i forgrunnen syntes jeg blir litt spenstig. Har vurdert flere muligheter.

Kjartan:
Det er fint at du har sett at padda veksler mellom å være forgrunn og bakgrunn. At støvet ligger på vannflata har du helt rett i :-)

Gunnar:
Jeg har også tenkt Afrika her. Det skarpe gule i øynene bekrefter dette. Fotografen lå flat på bakken når bildet ble tatt. De er litt vare av seg disse skapningene.
Unni F.

Dette bildet liker jeg! Spennende, nesten litt absurd....nesten uhyggelig...Trodde det var krokodille helt til jeg leste ''frosk''.
Kan hende jeg ville masket litt i nederkant, men ikke så mye.
Prikken over i-en er at det nesten ser ut som dyret svever over stråene...flyr !
Odd Tore S.

På thumbnailen så det ut til å være en fugl, i full størrelse ble fuglen til en frosk.
Grufset på vannflata definerer entydig hvor frosken holder til i forhold til undervannsvekstene. Bra vinkling, må vel nesten være froskeperspektiv?
Jeg er noe usikker på mengden av undervannsplanter. Jeg synes at nedre høyre hjørne blir vel dominerende og tar for mye oppmerksomhet. Samtidig ser jeg at du må kappe omtrent halve bildet nedenfra for å oppnå noe som monner. Da blir bildet et helt annet, men det funker også.
Odd Tore


Joakim T.

Spennende perspektiv på frosken! Synes det passer bra med en dominerende forgrunn - gjør at det blir mer dynamikk i bildet.
Kjartan T.

Jeg holder en knapp på versjon 1, den gir meg helt klart den beste følelsen.
Gunnar F.

Likte versjon tre best (jf. min tidligere kommentar). Men ser at du samtidig har kappet toppen. Hva med å lage et versjon fire der du beholder versjon tre sin kapping nede samtidig som du ikke kapper i toppen?

Mvh. GunnarF.
Ronnie S.

Kjartan:
Bare for orden skyld. Det er en padde ;-)
Gunnar F.

Det var jeg som tok feil! Først trodde jeg det var en krokodille. Så skjønte jeg det måtte være en frosk. Men så er det altså en padde. Vi vet alle hva som skjer når en prinsesse kysser en frosk. Men hva skjer når en fotograf kysser en padde? Noen forslag? ;-)

GunnarF.
Odd Tore S.

Fotografen får en bufoninforgiftning.
Det er vel slik at frosken ble til en padde også her, fotografen har jo sett den i virkeligheten, men denne var våt og blank og fin og med lite synlige vorter på ryggen.
For meg blir ingen av de nye versjonen radikale nok. Jeg ser heller ingen grunn til å kappe i topp, så jeg holder på v1 av de jeg har sett her.
Odd Tore
Ronnie S.

Gunnar: Interessante betrakninger.
Men krokodilleliknende er den jo.


Odd Tore:
Mener og tror at padda også har en spissere snute også i forhold til frosken. Ihvertfall de vi har her i landet. Men det er jo ikke meningen at padda er diskusjonstemaet :D

Odd Tore S.

Ja, det var litt av problemet, snuten ser litt spiss ut pga speilingen. Vi har hatt padde utenfor stuevinduet nesten hver kveld i sommer.
v4 er bedre i topp, men jeg prøvde å kappe helt over de bøyde stråene på høyre side. Som skrevet i første kommentar, da blir bildet et helt annet, mer paddorama.
Odd Tore
Tarjei Ekenes K.

meget orginalt og velkomponert vil jeg si.

dette likte jeg kjempegodt !!!!

:-D ! son tarjeiav !
Gunnar F.

Anbefaler versjon 4 av dette bildet. Jfr. tidligere begrunnelse.
Steinulf L.

Liker utsnittet i v#3. Kanskje kunne du kutte enda litt mer i bunnen. For en ganss skyld tilfører grums på vannflaten noe til bildet. Likte dette.
Jan Fredrik I.

Her har du fått til ett bilde som helt klart skiller seg ut i mengden.
Synes absolutt at V1 er den beste fordi at stråene gjør mye av dynamikken i bildet.

Flott levert.

Mvh

Jan Fredrik
Avsluttet .

det meste er sagt... veldig bra. Ville bare si at jeg innbilte meg lenge at dette var tatt fra en star wars film. Ingen andre som ser universet og frosken som en spretten starfighter. Hoho!
Trond H. T.

Dette ble meget bra :)

Mvh.
Trond
Mads R.

Glimrende naturfoto. Toppkarakter.
Stine J.

Dette likte jeg! Et annerledes og kreativt ''paddebilde''. Versjon 1 faller best i smak hos meg. Syns støv og småkryp også gjorde sin misjon her. :-)
mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu