fullskjerm anbefales
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-02 15:05:18
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger2028
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121222} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Erlend M.
Fint du la det ut igjen :) Synes det er skikkelig fett! Fargebruken er delikat, kompen er (sk)rå. :) Supert blikk på modellen. Og jeg liker v2 best.
Cristina B.
Ja, det er en glede å se dine portretter.
De har ikke bare det lille ekstra som skal til, men ”mye mer” en det ekstra!
Liker vinkel, de flotte øynene og til og med smykket passer perfekt inn.
mvh Cristina
André M.
Ja, mye bra. Men det negative først: Jeg synes det ble FOR skrått. Jeg vet du er kompromissløs, men denne gangen ble kompen litt over the edge. Skrått er bra for å framheve fart/uro/dynamikk, men blir det for mye, er det tale om et fall. Og denne jenta faller, i mine øyne (Barbie falling??). Hvis DET var hensikten, er det jo glimrende, men jeg tror ikke det er det du prøver å formidle.

Blikket er helt supert, og den direktheten som tydeligst kommer til uttrykk i v2 er herlig. (Forsterket i v2 vet at det er større fargekontrast mellom hovedmotiv og bakgrunn). Flateutnyttelsen er perfekt, også. Og kontrasten mellom streite klær og nettopp-ligget-sveis.
Knut H.
Hei, godt nytt år! Så jo allerede på tommel-bildet at dette måtte være et av dine bilder.....kjempefint....er vanligvis ikke så glad i bilder hvor horisonten ikke er i vater, men det funker jo fint her.....(synes tennene hennes virker litt ''merkelige'' men det kan jo skyldes oppløsningen på nettet.....)
Stig Morten S.
Vakkert. Fin vinkel. God blikkontakt med objektet. Liker vinkelen på bilde. Lker v 2 best.
Avsluttet .
Kul komp, v2 er best etter mitt syn. Bra blikk, bra skarphet.

PMN:-)
Anniken S.
V2 for min del, der stemmer kontrastene mellom bakgrunnen og modellen best. Liker det skrå jeg. Fargene på sminken, genseren og bakgrunnen matcher godt. Har bare en liten ting å pirke på....liker ikke helt utrykket med den halvåpne munnen.
Frank W. G.
Meget lekkert utført. Liker det litt flåsete utrtykket i ansiktsholdningen. De grønne øynene står også meget delikat til bakgrunnen. Bra!!
Og forresten, Godt Nytt År!

Frank
stian w.
Kult! Liker v2 best,
stilig med skråstillingen.
Lars L.
Komposisjonen drar i utgangspunktet til seg oppmerksomhet på tommel bildet. Den fungerer også når jeg ser bildet i stort format. Jeg blir derimot ikke riktig fortrolig med bakgrunnen. Det blir en eller annen merkelig kontrast mellom dens tilstedeværelse og komposisjonseffekten. Jeg blir ikke klok på lyssettingen heller. Særlig nedere del av genseren hennes drar mye oppmerksomhet. Alt i alt føler jeg vel at de sentrale deler av bildet (hennes spesielle uttrykk) ikke balanseres så godt i forhold til andre deler av bildet.
Gunnar F.
Jeg ser et bilde som både bekrefter og opponerer mot fotografiske konvensjoner: På den ene siden et portrettfotografi med dempede og komplementære farger, liten dybdeskarphet, ganske flatt lys, øyne i fokuseringsplanet, og et smykke hvis farge og skinn synes å bekrefte øyne og øyenskygge. På den andre side ser jeg en diagonalvelting av modellen (dog i konvensjonell leseretning) som ikke gis noen åpenbar motivering av andre billedelementer, og et rufsete håroppsett som dels rammer inn ansiktet og øynene, og dels trekker oppmerksomheten bort fra de grønne øynene.

Bildet fremstår som en blanding av det helt konvensjonelle og det forsøksvis problematiserende. Dette tvesynet synes jeg svekker bildets budskap. Det trygge og det litt modige forenes i uklarhet, og derfor i noe ufullendt noe. Bildet er et godt eksperiment, men avventer sin forløsning.

Forstå meg da rett: Ambivalens er et legitimt BUDSKAP. Men i bildet ovenfor er det MEDIET som brukes på en tvetydig og uklar måte.

GunnarF.
Toini B.
Takker for kommentarer og innspill.
Lars: Jeg ser poengene dine, men føler at versjon to er litt bedre. Tror absolutt det kan hjelep å tone ned genseren noe.
Gunnar: Takk til deg og.
Synes vel at du muligens legger litt mye i din tolkning her;)
Jeg synes vel det du sier om lyssettingen kan stemme, men ellers må jeg vel si at jeg synes at både makeup, klær sog muligens også komp er i tiden.
Jeg har vel heller ikke lagt så mye i den skråstillinen, for å være ærlig.
Mer det at flaten ble brukt og at jeg synes det ble en fin innramming med bladene, som også står til øynene. Men har absolutt tatt til meg dine ord samt andres og lagt i forundringsboksen.

Godt nyttår til alle forresten!

:)


Mvh Toini
Avsluttet .
Intenst og pent,
God bruk av farger...
Mvh
Mikal §trøm
Eli L.
Bildet kler skjevheten igrunn. Det passer til uttrykket og stylingen. Må jo bare få gratulere deg med seieren i Fotografi også! Det var knalt og utrolig bra jobba.
Georg K.
Bjork - .''Big Time Sensuality''

i can sense it
something important
is about to happen
it's coming up

it takes courage to enjoy it
the hardcore and the gentle
big time sensuality

we just met
and i know i'm a bit too intimate
but something is coming up
and we're both included

it takes courage to enjoy it
the hardcore and the gentle
big time sensuality

i don't know my future after this weekend
and i don't want to

it takes courage to enjoy it
the hardcore and the gentle
big time sensuality


Most images are working different on different people, viewers, consumers - spectators.
Like Mikal said - intenst og pent.
That's for me also the main impression - almost strange since the background is a kind of busy - still the face, outstanding framed by the hair is able to draw a lot attention - building a momentum of tension when seen in contrast with the clothing, outfit.
The diagonal setting works also for me as presentation - simple test - twist the screen - and the image is getting overly intense.
Like said before - spenning with controlled use of ambivalent details, elements - works for me well.
Bjørn H.
flink er du,men personlig rotetet bakgrunn,roen uteblir.....
Ioannis L.
V2 ble best i mine øyne.
Helt fabelaktig som alltid! :D
Lars-Anders M.
Ja dette er bare bra. Stå på.
Oda Lystrup H.
utrolig bra bilde!
fine farger. bra at grønnfargen i øynene går igjen i bakgrunnen.


jeg skjønner godt at du ble årets fotograf. du er dyktig!

Oda:)
Avsluttet .
Liker fargebruken her! Bakgrunnen rammer fint inn motivet.
K. H. R.
du er flink, men kanskje litt ''one trick pony''

nesten utelukkende prater vi om portretter av pene jenter i 20 års alderen. bortsett fra den tekniske gjennomførselen synes jeg bildene er overfladiske og endimensjonale, nesten en manisk trang til å sette form over innhold vil jeg si. Er det selvbiografisk...?

Dan

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu