Høstsonate
Bildet inngår i albumet By Invisible Light - UV/IR bilder:
Fotografering uten å se noe som helst. (i søkeren), men med alle muligheter for å ta bilder på tradisjonelt vis likevel
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1587
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120566} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Kjartan T.
Inspirerende bilde, flott og tett beskåret og spennede å hvile øynene på - til tross for de enkle elementene. Takk for titten!
Ole Walter S.
flott bilde med noen herlige farger. Det jeg ikke er helt sikker på om jeg liker er de lyse bladene som ligger på de røde bregnene, føler at de forstyrrer litt fordi de har helt andre farger... Det røde og det grønne passer godt sammen. Er også litt usikker på hva det er som ligger mellom bregnene litt til høyre i bildet, noe er det og det forstyrrer i mine øyne.

Ole Walter Sundlo
Birna R.
skogbunn, OWS: bregner vokser ikke i lufta. de ''lyse'' bladene er døde og siste sats i høstsonaten, så de utgjør hovedmotivet.

(opptaket er på Infrarød Ektachrome)
Carsten S.
Når har vi jo sett at du har en hel orkester i baksete men av og til kan det være fint med en sonate in i mellom, sellom den er sammensatt av så store motsetninger som her.
Tom A. T.
Sterkt og i øynefallende, men jeg klarer ikke å fri meg fra følelsen av at det er litt for stor avstand mellom de to. Noe som i så måte øker engasjementet litt ekstra. Spennende er det i allefall
mvh Tom T
Geir B.
Et av dine, etter min mening, bedre bilder. Fint og behagelig, men skogbunnen/flekkene imellom bladene burde vært fjernet, selv om bregner ikke vokser i løse luften, her blir flekkene udefinerbare og forstyrrende.

Geir.
Øyvind A.
Fin harmoni i rødt/grønt. Jeg liker også utsnitt og innbyrdes plassering av bladene. Samtidig synes jeg det mørke mellom dem tenderer mot å være vel dominerende.
Uansett svært severdig.
Ø.
Avsluttet .
Usedvanlig vellykket!
En liten rød flekk i det sorte, midt på til høyre, skjemmer bittelitt men ikke mer enn at dette er full score herfra.

Mvh Ola

(Ps. Jeg fant den ekstra pæra også).
Frank H.
liker dette
Jonny E.
Hei hei

Dette stemmer helt for meg, godt tenkt.

Interessant og følge med på dine bilda og kommentara,
eg synes dem e viktig for oss begge delan.

Ha en god kveld

. JonnyE
Odd Tore S.
Høstsonate med tre satser, grønn, rød, vissengul, de to siste litt vevd inn i hverandre. Grønn og rød med samme tema og linje, men motsatt rettet.
Et lite rødt intermesso mellom grønn og sats, det synes jeg er OK, men avstanden mellom disse satsene kunne godt vært noe mindre.
En logisk oppbygd høstsonate.
Tegningen av bregnene med litt utflytende kanter gjør seg, her synes jeg teknikken din passer bra.
Odd Tore
leif b.
'' Nydelig '
Frank W. G.
Meget lekkert fremført. Er enig med Hofshagen angående påpekningen av den røde flekken.

Frank
Birna R.
Pussig. Jeg har sett den lille røde flekken og reagerer ikke i det hele tatt. Ser du nøye etter er det jo flere flekker både her og der. Alt bidrar til at bakgrunnen ikke blir intetsigende svart. Må være noe med perspektivet i bildeanalysen her som ikke jeg får til å stemme. Jeg kaller det ''kontinuum'' og dere kaller det ''forstyrrende''.
Eskil O.
Syns dette var vakkert. Mykt og flotte farger. Ser ingen ting som forstyrrer.

Eskil.
Steinulf L.
Vakkert.
Spennende 'usvart' bakgrunn.
Avsluttet .
Morsomt å se at du legger ut analogopptak. Bildet passer min smak for sterke farger og fargekontraster godt.
André M.
Liker det tosidige spennet i bildet på tre nivåer: Høyre/venstre, oppe/nede og grønt/rødt. Svært severdig. Hadde kanskje likt å få fram litt mer tekstur i bregnebladene (som skarpe, sorte årer...). Den røde flekken i bakgrunnen sjenerer meg ikke, - samtidig som den nok er noe for utydelig på min skjerm til at jeg kan tillegge den en ''kontinuitiv'' egenskap.
Carsten A.
Meget tiltalende, med en usedvanlig fin og delikat fargesammensetning og do. plasseringer i flaten. Skjønner ikke hva som skal være skjemmende i det hele tatt.

MVH CA

Tarjei Ekenes K.
julestemning med friske høstfarger

pent komponert

:-D ! son tarjeiav !
Birna R.
Vel, ''julestemningen'' var nok ikke tilsiktet Tarjei. ''Det ble bare sånn''.

For de som lurer på hvordan evt. hvorfor det ''ble sånn'', kan jeg jo fortelle at opptaket er gjort med Infrarød Ektachrome, også populært kalt falskfargefilm. Filmen registrerer UV, blått, grønt, rødt og IR. UVog blått blir enten magenta eller cyan eller oftest bare grums og alle lærebøker sier at disse fargene skal filtreres vekk i opptaket, dvs. det anvendes et tilstrekkelig mørkt gulfilter på objektivet. Gjør man dette så ender grønt i motivet opp som blått, rødt som grønt, og IR som rødt. Fargene er forsåvidt ''riktige'', men likevel ''gale'' fordi alt er skiftet et spektrålbånd høyere opp.

De visne, døde bjørkebladene er sterkt IR-reflekterende pga lavt vanninnhold i tillegg til å reflektere mye rødt og grønt (for øyet ser de jo ut til å være lyst gulaktige) og blir derfor nesten hvite, den fortsatt friskt grønne bregnen i forgrunnen blir rød (siden levende blader reflekterer meget kraftig IR og relativt sett mindre rødt og grønt), og den høstgule og døende bregnen i bakgrunnen blir grønn fordi den reflekterer mye i rødt og mindre i grønt (den ser gulaktig ut, men er ikke tørr som bjørkebladene og reflekterer derfor lite IR). Selv uten digitalkamera og digital-IR er det ikke vanskelig å ''gjette'' hvordan fargeskalaen ender opp, og lage bildet i henhold til denne gjetningen.

Ekte IR, slik som det er lett å få til med en DSLR, er det nå likevel ikke. Falskfargefilm er bare 1/3 IR.

Og bregnen er en broddtelg om noen skulle lure på det.
Avsluttet .
Synes fargene var kraftfulle og fine, litt høstaktige. Komposisjonen likte jeg også. Men jeg synes de ''prikkene/flekkene'' som jeg kan se i det svarte området blir litt forstyrrende, personlig hadde jeg likt at dette området var helt svart slik at bildet ble ''renere''.

-Svein Ove-
Birna R.
folk er rare. greit, men jeg synes nå likevel det. fokus på det essensielle.
Avsluttet .
FAbelaktig flott og nydelig komponert, blant mange andre ting.

Godt nyttår, Bjørn.

-k
willy m.
nydelig komposisjon og god balanse i bildet..kan ikke mye om uv/ir men dette var estetisk flott og se på..likevel kunne jeg tenkt meg å se mer av det grønne og at det røde ikke hadde blader opp seg..hadde blitt enda flottere synse synse...:) godt nyttår til deg mvh --willy--
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg likte dette bildet p.g.a. farger og sammensetning av de ulike elementer i bildeflaten , inspirerende bra.

Mvh Inger Anne
Arne S.
Ganske så lekkert!
Heidi Ulrikke D.
D va morsomt bilde!
D så litt ut som om du hadde putta en rø skygge av et brægnebla opned under!
Eller et fint bilde som gjer assosiasjona me en skog man kan plokke sopp i,
d gjør æ kvært år, å d e fullt av sånne brægne(ikke rø, da).

D gjer ei fin stæmning som gjør mæ litt gla!

Flinke mannen!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu