''Ned/Opp''
Oppgave: Ta et bilde av Nidarosdomen fra en vinkel jeg ikke har sett på et prospektkort før. For mer klisjépregede bilder av Nidarosdomen, se andre bilder i denne serien
Bildet inngår i albumet Langs Nidelven, Trondheim -
Utstyr
  • Canon Powershot S70
  • -
  • Brennvidde28mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger303
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120113} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
kjartan h.

Mission accomplished. Likte bildet jeg.
Ronnie S.

Forsåvidt en spennende vinkel for Nidarosdomen, men det svarte overdøver bildet og gjør at bildet blir alt for tungt på venstre side.
Kai Frode G.

Enig med kommentaren til RS. Jeg synes ikke bildevinkelen er så spennende, siden den er tatt fra gangveien under Elgseterbroen, et sted der mange ser domen i nettopp denne vinkelen daglig. Jeg liker at du har med søylene som holder broen, og den dybden broen gir, men det blir litt for mye sort i toppen.
Oddbjørn W.

Du har lykkes i å ta et bilde av Nidarosdomen fra en unik vinkel. Men funker det? Etter miit syn: Nei. Tar man et bilde av Norges Nasjonalhelligdom så skal den være det soleklare midtpunkt ! Man kan selvsagt ta fra spennende og varierende vinkler, men det må ikke ta SÅ mye oppmerksomhet bort fra hovedmotivet som det dette bildet gjør. Så jeg er helt enig med de to foregående kommentarene. Ta forøvrig en titt på mitt bilde av Nidarosdomen så ser du hvordan jeg har gjordt det.
Men stå på, Trondheim er en flott by med masse masse motiver - både dag og natt!
mvh
Oddbjørn
Oddbjørn W.

Jeg har tenkt endel på den kritikken jeg gav til dette bildet. Og jeg får ikke ro i sjel og sinn før har moderert meg i argumentasjonen. Jeg står ved konklusjonen, men argumentasjonen var for hard. Ordet ''Nasjonalhelligdom'' skulle aldri ha vært brukt, og det kunne - med rette - oppfattes som om jeg var mye bedre enn deg til å ta bilde av Nidarosdomen. Jeg har tross alt bare stilt meg opp ''midt i løypa'' og knipset, mens du har prøvd på noe ingen har gjordt før! All ære til deg!
Så derfor sier jeg: Unnskyld!

Med Vennlig Hilsen
Oddbjørn Wetteland
(de kaller meg ''skaptrønder'' på jobben min.....)
Gunnar F.

Kjære fotokolleger!

Takk for konstruktiv kritikk på et litt annerledes bilde av Nidarosdomen!

Først til deg Oddbjørn W. Jeg har sett på ditt eget bilde (med varianter) av Domen og liker det godt. Skulle gjerne ha tatt det selv, og vil sikkert gjøre et forsøk når vi får snøvær igjen. Vi er sikkert enige om at våre to bilder er fotografier tatt på ulike premisser. Ditt er tatt fra en tradisjonell vinkel (en av tre-fire turistfoto-vinkler). Det som gjør det til et bilde utover det vanlige er at det er tatt om kvelden på lang lukkertid i snøvær (tror jeg). Effekten er spennende og gjør at bildet ikke blir den klisje bilder av Domen vanligvis blir fra denne vinkelen. Mitt eget bilde (''Ned/Opp'') forsøker å gjøre Domen til en kulisse i en større fortelling som ikke er stedsbundet. Det er kontrastene jeg vil ha frem, og da tyr jeg til den overdrivelse å gjøre Domen liten. OK, som innflytter i byen har jeg først nå skjønt at dette ikke kan passere upåtalt av ekte trøndere ;-) Det er friskt og greit (altså, ingen grunn til å unnskylde seg). Som illustrasjoner på at også jeg har sans for mer respektfulle bilder av Domen har jeg lagt ved to bilder til av Domen i serien ''Langs Nidelven''. Jeg er ganske fornøyd med dem, gitt lys og vinkel. Men jeg synes ditt gule bilde er bedre. En ide: Hva om noen gikk sammen om å produsere en kalender med Nidarosdomen gjennom alle fire årstider, tatt fra alle himmelretninger og i ulikt vær og lys? Noen klisjepregede bilder ville turistnæringen i byen kreve, men noen annerledes bilder ville det også bli plass for.

Til Ronnie S.: Ubalansen i bildet er intendert. Om bruddet på elementære komposisjonsregler funker eller ei må bli litt smak og behag. Til mitt ''forsvar'' vil jeg si at å redusere skyggeoverhenget ville være å svekke bildets intenderte budskap. Skal dog prøve å krype ned til stranden og se på hva som da skjer med perspektivet.

Til Kai Frode G.: Har vanskelig for å se at det at bildet er tatt fra en gangvei som brukes av folk skal være en innvending mot bildet. Om bildet skulle tape på orginalitet så måtte det være fordi mange av de samme folkene faktisk hadde benyttet anledningen til å fotografere fra denne gangveien med samme resultat som jeg. Fra hva jeg har sett av bilder av Domen er ikke dette tilfellet. Oddbjørn W. har f.eks. tatt et bildet av Domen fra et sted som er langt mer befolket enn mitt. Bildet hans blir ikke dårligere av det!

Til slutt Kjartan H.: Hyggelig med bare ros av og til!

Så hvordan har jeg tenkt å jobbe videre med ''Ned/Opp''? Ved å (i) la årstidsskifter sette preg på bildet, (ii) prøve ut et lavere standpunkt, og ved å (iii) vente på at sola skal opplyse Trondheims stolthet.

Får jeg til noe av dette regner jeg med å bli oppgradert fra Osllask til skaptrønder (sønnen min er tross alt født i denne byen).

Mvh. Gunnar F.
Avsluttet .

Uansett intensjoner, jeg synes det blir for mye av den mørke undrsiden av broen. Jeg er ikke kjent i Trondheim, men jeg antar at du kunne gått ned på kne eller lagt deg flat? Søyelene er flotte, og litt ''sort tak'' ville være fint. Nidarosdomen som kulisse er absolutt en bra tanke, og bildet er egentlig veldig bra....bortsett fra alt det mørke til venstre....
Stig Morten S.

Synes din besvarelse på oppgaven var veldig god. Artig vinkel. Fine farver.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu