Andeskondor
En spesialisert åtselsfugl som er i nær slekt med storkene(!) i motsetning til de euroasiatiske og afrikanske gribbene som står nært de vanlige rovfuglene. En imponerende fugleart med et vingespenn på ca. 3 meter.
Bildet inngår i albumet Argentina - Jeg skal forsøke å legge ut en serie med bilder fra Argentina etter hvert fra Ildlandet, Patagonia, Pampasen og det sydlige og nordlige Andes. Med den sterkt devaluerte pesosen er Argentina blitt en rimelig turistmagnet og et ypperlig reisemål for den som liker storslått natur. Noen bilder fra Buenos Aires kommer nok også.
Utstyr
  • Nikon D70
  • 300mm 2,8 AFS + 2x conv.
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger390
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_119852} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Hei Ketil!

Dramatisk bilde av Andeskondoren i flukt! Fin bakgrunn som etter min mening gir bildet mere fart. Bra skarphet til å være fluktbilde!

3 meters vingespenn er STOOOOORT!

MvH Stian Håpnes
Avsluttet .

Likte dette motivet. Vet ikke helt om jeg kanskje synes selve fuglen har litt lite detaljer (at det kanskje er en anelse for mørkt..?)
Ellers så er det blått rundt det hvite ''skjerfet'' til fuglen. Lurer på om det er sånn han ser ut, eller om det er resultat av etterarbeid?

Mvh

PMN:-)
Carsten A.

Meget bra fluktbilde av fin fugl!

MVH CA
Tom A. T.

Flott bilde av en imponerende fugl. Den grønne bakgrunnen gir bildet en helt annen ''sting'' enn om det hadde vært tatt mot en blå himmel.
Spennende områder du har besøkt.
mvh Tom T
Torbjørn K.

Virkelig bra bilde. Synes utsnittet og bakgrunnen gir en bras fartsfølelse.

Torbjørn
Cristina B.

Satte meget pris på bildet, fordi jeg opplever så bra fuglens flukt-fart.
Imponerende fugl også.
mvh Cristina


Venche J.

Du imponerer meg med dine for meg ''uvanlige'' fuglebilder. Med vingespenn på nesten to ganger meg, sitter jeg her med delvis hakeslepp.

Takk for mange flotte bilder i året som har gått. God jul Ketil.

Wenche.
Arne S.

Her er det driv! Bakgrunnen bidrar til dramatikk. Kanskje enda mer panorering hadde gjort seg. Godt fanget!

:)

Stig B.

Flott fluktbilde.

Fin bakgrunn, bra komposisjon, fin detaljering på en vanskelig og uvanlig fugl.

Mvh Stig
Jan Fredrik I.

Flott fugl, har sett på bildet flere ganger nå men jeg blir ikke helt fortrolig med fugl/bakgrunn her. For meg så ser bakgrunnen litt for bluret ut og fuglen ser nesten limt inn ut. Vet ikke hva du har gjort/ikke gjort i bildebehandlingen, men det kunne vært interresant å vite.

Mvh

Jan Fredrik
Ketil K.

Takker for kommentarene. Bildet er etterbehandlet på vanlig måte. Blåtoningen i halskragen er nok ikke blitt helt som ønsket, men kommer antagelig av oppsettet av hvitbalansen i bildet. Når det gjelder detaljer i etterbehandlingen er det riktig som du skriver Jan Fredrik at bakgrunnen er bluret. Det er også gjort en individuell oppskarping av kondoren. Med den ganske store avstanden mellom fuglen i fokus i forgrunnen og bakgrunnen som er ute av fokus i kontrast til hverandre har mitt ønske vært å få til en slags tredimensjonal effekt. Ingen av disse forhold er vel særlig overraskende, men fint at du informerer om at du ikke er fortrolig med dette og opplever det som kunstig, samtidig som jeg også registrerer at ingen andre har bemerket det samme. Dette utelukker sikkert ikke at etterbehandlingen kunne vært gjort bedre enn det jeg har fått til her.
Jan Fredrik I.

Takker for svaret Ketil.
Heldigvis opplever vi ting forskjellig og denne gangen var det kanskje jeg som var litt ''sær''.

Mvh

Jan Fredrik
Ketil K.

Jan Fredrik: Nei det er du selvfølgelig ikke. Her er det snakk om å kommunisere forskjellige oppfatninger, og jeg forstår hva du peker på. Det er ikke irrelevant, og alltid vikitg å bedømme og lære av andres synspunkter. Jeg oppfatter din vurdering som direkte og nyttig. Fortsett med din konstruktive kritikk!

Når det gjelder panoreringen som Arne er inne på, er jeg enig i at den kunne vært sterkere - det ville kunnet øke fartsfølelsen i bildet og gjort bakgrunnnen mindre uryddig og dominerende..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu