Ovenfra og ned
Bildet er tatt fra Hauge oppe i Fjørå i Norddal kommune. Bildet viser fjorden innover mot Tafjord. Håper bildet faller i smak. Det mørke er kanskje litt mørkt, men gjør jeg det lysere blir det litt støy. Liene er fulle av trær uten blad, å få dette frem med lyset på himmelen er ikke enkelt.
Bildet inngår i albumet Fjorden vinter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-12-07 15:18:34
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-12-07 17:16:39
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-12-07 20:18:42
    Versjon #4
Utstyr
  • nikon d70
  • nikon 18-70
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetStativ, undereksp. -0,7
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger523
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_118114} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Ole Martin T.

Fantastisk lys #1 lider litt av at resten av bildet blir for mørkt, men er allikevel bedre enn #2 som blir for tam i fargene og for mye støy etter min smak.
Synes allikevel bildet var nydelig:-)

mvh - Ole Martin
Vegard L.

Takk for kommentar. Jeg hengte ved versjon 2 for at dere kan se hvordan det ser ut og at det er vanskelig å få det lysere uten at støyen fremkommer. Neat image prøvde jeg på et tidligere bilde uten den helt store suksessen på lignende motiv.
Mvh Vegard
Sissel H.

Ja, enig med Ole Martin angående lyset. Det ser ut som himmelen er i brann. Flott fanget og fint komponert. Fjørå er vel rett gjennom tunellen fra Valldalen det? Likte best v1. Syns ikke det gjør noe at det er mørkt. Det gir bare oppmerksomheten til de skarpe fargene.
Mvh Sissel.
Inge S.

Vakkert. Noe mørkt er det men likevel vakkert.
Vegard L.

Takk for kommentarer.
Sissel: Ja Fjørå er rett gjennom tunnelen fra Valldal.
Mvh Vegard
Johan K.

Hei
Det var en flott himmel her. Brennende og fin.
Kanskje litt for mørke de mørke partiene. Bare å gjøre dem litt lysere tror jeg vil gjøre seg. Versjon 2 ble muligens i det lyseste laget.
Men det er likevel et flott bilde. Denne brennende himmelen er et syn for seg selv.

Johan
Stig B.

Igjen vakkert bilde av nydelig natur. Du er flink til å finne både stedet og tidspunktet.

Fin komposisjon, den speilblanke sjøen leder fint blikket. Himmelen er jo bare vakker.

Blir litt støy i de mørkeste feltene, v2 blir for lys og for mye støy. Det er vanskelig å eksponere for et slikt spenn i toner. Tok du noen versjon som ikke var undereksponert uten at himmelen ble helt utbrent???

Mvh Stig
Vegard L.

Takk for kommentarer.
Stig. Tok et bilde uten undereksponering. Legger ut som versjon 3. Her ble nok himmelen for lys.
Mvh Vegard
Stig B.

Ser det.

Dersom du tok himmelen fra v1 og resten fra v3 og laget v4 da??? Jeg har ikke gjort sånn selv, men fikk en veldig fin beskrivelse av det fra Reidun Grønstøl. Kan sende den til deg om du ønsker det.

Mvh Stig
Erik A.

Norge mitt Norge, så vakker du er! Versjon 1 klart mest naturlig, og derved best. Trygt og godt komp, et stilsikkert og klassisk landskapsbilde dette. Ikke for mørkt, her er bra uttegning i lavlysene, og bildet inngyter en helt riktig stemning, det er nå engang slik det ser ut i avdagslyset. Er det tendens til isdannelse på vassflata der nede? Skal noe endres, burde en rent hvit 1px ramme legges rundt, den grå som er her gir et halvt brutt og litt urent resultat. Men pent ja!
Vegard L.

Takk for kommentarer.
Stig. Sendt melding.
Erik. Du har helt rett. Det er isdannelse. Forslag til ramme. Antar denne kan legges på i PS. Noen som kan det?
Mvh Vegard
Vegard L.

Fant ut av det med rammen selv. Versjon 4 er versjon 1 med ramme.
Mvh Vegard
Erik A.

Yes, der satt'n!
Tone B.

Hei Vegard,

Nydelig lys og flott ''levende'' himmel! Vakker natur som du formidler på en flott måte. Støyen og mørke partier er nevnt, men uansett er dette et nydelig naturbilde! V 1 faller best i smak hos meg.

mvh Tone
Kay R.

Et pent bilde med flotte farger og mektige fjell... Litt skuffet over at detaljene ikke kommer så godt frem. Gror litt i de mørke partiene og høylyset i himmelen brenner litt flekkvis... Bildet e meget severdig men har ikke topp Vegard kvalitet...
Ha en fin natt..

MVH Kay:-)
Jan-Eilert P.

Hallois

I et bilde med så stort kontrastomfang (både lyse partier og mørke skyggepartier) må man noen ganger velge mellom utbrendt himmel eller tilgrodde skyggepartier. Det valget har du forsåvidt gjort i v1 og du valgte å ikke få utbrendte høytoner. Jeg er enig i valget. (V2 er helt jævlig-Det ser ut som du har lagd en omvent-S kurve i curves for å gjøre skyggepartiene lysere)

MEN du kunne jo vurdert å fotografert et litt annet utsnitt i felt. (For eksempel kuttet helt ut himmelen og fotografert kun dalen og speilinga av himmelen. Da kunne du eksponert bildet betraktelig lysere. Du hadde samtidig fått fram flere skyggedetaljer og unngått utbrending av høytoner (som da kun hadde kommet fram i speilinga i sjøen).

Jeg tror det kunne gitt et bedre resultat og er enig med Kay i at dette er litt dårlig til å være fra deg.

Jan-Eilert
Roger V.

Hei
Store kontraster her og knall fine farger.
Serverdig bildet, gor komposisjon og fin dybde i bildet.

Roger
Vegard L.

Takk for kommentarer.
Jan-Eilert. Et forsøk uten himmel kunne jeg ha prøvd, skal tenke på det neste gang. Ellers er det vanskelig å overgå seg selv hver gang. De beste bildene fra denne morgenturen har jeg lagt ut tidligere.
Mvh Vegard
Odd Tore S.

Dette var ikke enkelt.
Himmel og vann er best på v1, fjellene på v3.
Kunne løsningen vært å kombinere de to i PS? Med litt tålmodighet går den an, om bildene er så godt som helt like. Ved å bruke 800% actual pixels er det mulig å identifisere samme pixel på begge bildene, og så sette i gang.
Greit motiv, men kanskje ikke det jeg ville brukt mest tid på å fikse opp.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu