HÅP
Dette bildet er tatt ved det no nedlagte atomkraftverket i Iernut i Romania. Då bildet var tatt, var det drift der og sola stod rett over anlegget. Slik blei bildet.

Eg har kalla det håp, fordi regnbogen i historia om Noas Ark ga håp om at etter regn kjem sol. Då dette bildet blei tatt, håpa eg også at atomkraftverket skulle stengast av - og det har faktisk skjedd.
Utstyr
  • Olympus OM1
  • Vivitar zoom
  • Brennvidde200mm
  • Blender-
  • FilmtypeKodak
  • Nei
  • AnnetBilde er ekte med autojusteringar i PS.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger247
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_117656} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Gunnar B.

Artig effekt!
Det er vel lite som er så skummelt som et gammelt atomkraftverk. Bra at det ble stengt etter hvert.
Jeg får skikkelige 70-talls industri-følelser når jeg ser på dette bildet.
Grøss og gru!
M.v.h
Gunnar Bye.
Odd Tore S.

Hei!
Interessant bilde du har lagt ut her, spennende vinkling og mye symbolikk.
For å ta det viktigste først: Ingen tvil om at det er riktig å legge ned gamle atomkraftverk som ble laget i en tid da sikkerhet ble skrevet med bare små bokstaver.
Når det er sagt, vil jeg komme med min standardkommentar til de fleste miljøbilder av kraftverk: Røyken som kommer ut av kraftverket, er for atomkraftverk vanndamp fra kjøletårnen. Det samme gjelder også mange kraftverk drevet med fossilt brensel, røyken fra selve forbrenningen er mye varmere og mindre synlig om det fyres noenlunde riktig. Å bruke slike bilder til å illustrere forurensing er like meningsfylt som å ta bilde av vanndampen fra hydrogendrevne biler for å illustrere at også disse forurenser.
Det er en fristende effekt, men har liten teknisk forankring.
Odd Tore
Dagrun S.

Til dykk begge!

Tusen takk for kommentarer!

Til Odd Tore!

Tusen takk for gode tekniske innføringar. Eg anar ingen ting om korleis eit atomkraftverk fungerer, så dette var nyttige opplysningar for meg. Sidan eg har passert dette kraftverket ganske mange gonger, er eg etter kvart litt interessert i kva eit atomkraft er. Du seier at bildet har liten teknisk forankring. Heilt sikkert rett. Men faktum er at vi var om lag tretten personar som tok bilde av dette motivet samstundes. Vi stod nærmast på rad og rekkje. Eg var den einaste som fekk ring rundt sola og mørk himmel.

Det andre fekk berre eit vanleg bilde med lys himmel. Har mange ganger lurt på kvifor. Om det var fordi mitt kamera var speilrefleks med zoomlinse og dei andre hadde vanleg compaktkamera? Eller om det var fordi eg sikta inn apparatet i litt annleis vinkel enn dei andre? Eg er ikkje redd for sola når eg fotograferer. Eg likar godt å bruka den som eit element i bildet eg skapar.

Eller kanskje var det noko med innstillinga på apparatet mitt? Eg er faktisk ganske stolt av bildet. Meiner det er noko av det betre eg har fanga opp, men det som er dumt er at det ser ut som om scanning øydelegg litt av kvaliteten på alle bilda mine. Viss eg også skal oppgradera antall pixels til det maksimale, skjer det eit eller anna med fargane som eg ikkje likar. Håpar nokon kan gje meg råd!

:-)
D@grun
Odd Tore S.

Hei!
Jeg synes at bildet ditt ble veldig spennende som motiv, det var jo derfor jeg ville kommentere det!
På en måte fikk jeg et slags fisheye inntrykk da jeg så det, men dette er jo tatt med telelinse etter spesifikasjonene dine.
Jeg er heller ikke særlig redd for å skyte ''mot sola'', men jeg har aldri sett noen slik farget ring som den du har. Vanligvis blir det heller litt brunskjær i bildet. Jeg har ingen peiling på hvordan dette kan ha skjedd, men interessant er det.
Scanning med flatbedscanner synes jeg tar mye av det jeg ville kalle briljansen i bildet, de blir flatere enn papirkopien, og det er nesten umulig å få det bra igjen. Jeg har brukt filmscanner endel på negativfilm, ikke enkelt det heller, særlig ikke når man har et bra papirbilde å sammenligne med, men bedre.
Digitalt direkte er enklere!
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu