Veldig glad i vanndråpar:)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetMellomringar
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger256
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_11731} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Thorfinn B.

Litt uskarp samt trekk for at det lilla bak det største bladet smelter for- og bakgrunn litt sammen. Vanndråpene bakerst i bildet er også litt utbrent.

Fin dybdekomp og stemning.
Avsluttet .

Inget dåligt resultat med endast mellanringar ;)..en viss obalans och tyvärr lite dålig skärpa..
mvh/gunte..
Carsten A.

Fint valgt motiv og fine farger, men som alt pekt på av TB og GH ikke så bra i utførelsen. Se på dette som et innledende forsøk, gå løs på mer eller mindre samme motiv omigjen (og om nødvendig, omigjen, omigjen ...). Tenk l i t t mer enn her på utsnittet, til venstre kutter du bl.a. et blad med bildekanten. Og så er det skarphet - bruk gjerne stativ, eller blir det vanskelig å holde kontroll med slike næropptak. Lykke til!
MVH CA
Birgitte B.

Det er dette med innlegginga på nett.. får det rett og slett ikkje til! For det første blir skarpheiten mykje dårlegare, på originalen er det 100% skarpt (hadde stativ,nemleg)! Er dette noko ein kan gjere med i PS? Prøvde å justere lyst/mørkt denne gangen, men det blir berre ikkje tilfredsstillande... Er det meg som er heilt håplaus?! Ellers er eg enig i at utsnittet ikkje er heilt perfekt.
Carsten A.

Litt vanskelig å svare på dine spørsmål når du ikke gir tekniske opplysninger, hverken om film, digitaliseringsmåte, objektiv, blenderåpning etc.

Du har fått helt utbrente områder i vanndråpene, slik bidrar uansett ikke til skarphet. Her er skarphetsområdet svært trangt. Som bildet vises, ser det ikke ut til at oppskarping (medUSM i PS) kan få noen særlig effekt. Litt flere tekniske data, og det vil muligens være mulig å komme problemene nærmere.
MVH CA
Birgitte B.

Ok, eg burde vel først og fremst nevnt at dette er ein kopi(forstørring) av eit lysbilde (kodak select elitechrome)... Har desverre mista originalen, det er veldig synd at det som regel blir ganske dårleg kvalitet på kopiering frå dias. Canon objektiv 35-80, blenderåpningen var nok ganske stor, måtte jo det for at ikkje bakgrunnen skulle tre for skarpt fram. Akkurat det er ganske kjedeleg med macro fotografering, det er ein vanskeleg balansegang framgrunn/bakgrunn når det gjeld skarpheit. Har scanna bildet rett inn, uten spesielle framgansmåtar... kva det no kallast. Ellers takk for hjelpsomme kommentarar:)
Carsten A.

Dias til papir, som så scannes, det skal godt gjøres å få særlig bra. Og her antar jeg at dette er hovedproblemet. Som du selv peker på blir det fort dårleg kvalitet på kopiering fra dias. Dessuten blir det ganske mange overføringer, som hver for seg gir tap av toner, fargedreining og skarphet. Om du kannen filmopptaket direkte er mange problemer unngått, PhotoCD er en mulighet.
MVH CA
Carsten A.

PS: Siste setning i min forrige kommentar skulle være: ''Om du kan scanne filmopptaket direkte er mange problemer unngått, PhotoCD er en mulighet''.
MVH CA
Andreas S.

Dette var et veldig vakkert bilde! Virkelig vakkert! Ser ikke problemet som nevnes nedover i det hele tatt!! :)
Torgeir V.

Veldig spenstig komposisjon og flott fargesammensetning!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu