Gammel traver med patina i to versjoner.

  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2024-05-01 20:50:37
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2024-05-01 22:15:15
    Versjon #3
Utstyr
  • Leica M
  • Leica Elmarit 28mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger65
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1169083} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Vidar S.
Ja, flott bilde Jan-Erik!
Mye historie i slike gamle kjøretøy.

Det første jeg legger merke til ved dette bildet, er blinklyset, nydelig, fargerikt og sterkt. Skulle ønske det var plassert litt mer inn i bildet. (Fargebildet)

Stolpen (Litt uklar til høyre) ødelegger litt, dette magiske lyset, og hadde ikke trengt å være med, da det ikke bidrar noe til hverken historien eller det bildemessige.

Rattet hadde også kommet litt mindre i midten om man vinklet det litt annerledes, altså mer inn i bildet og til høyre for eksempel.

Men jeg liker dette Jan-Erik, flott bilde, nært og godt, med god patina og struktur:-)

Mvh
Vidar
Jan-Erik S.
Takk Vidar for hyggelig tilbakemelding.
Kjell H.
Rattet må vel være sentrum og hovedfokuset i dette motivet og fortellingen, noe som er vist med plasseringen og «innrammingen» med dørstolpene. Det gjør komposisjonen komplett og svært godt gjennomtenkt. Blinklyset og detaljen omkring utfyller fortellingen. Bra!
Jan-Erik S.
Takk Kjell. Min tanke var også at rattet skulle være i fokus og det andre tenkt som en innramming. Har kuttet litt, men ikke så lett på slike motiver hvor en skal kutte. Litt hensyn å ta.
Per L.
En skikkelig gammel traver du har funnet her! Preget av tidens tann, men likevel hel. Man kan jo lure på om den fremdeles er kjørbar? Uansett et fint, veleksponert bilde med god komp og tiltalende farger i originalen som blir min favoritt! Mvh Per
Jan-Erik S.
Takk skal du ha Per. Denne er faktisk kjørbar. Tok bildene i forbindelse med et biltreff i dag. Denne stilen med en teknisk bra bil med et shabby utseende har blitt populart.
Olaf M.
Gammel god årgang
Mvh Olaf
Walter S.
Meget spennende bilde av en gammel "traver" - antagelig en FORD Model T (?) - som har opplevd mye her i livet.
Originalen byr på absolutt den beste opplevelsen. Stolpen til høyre er på ingen måte forstyrrende, men gir en passe avslutning på høyre siden. Rattets sentrale plassering bare understreker dens betyding i en automobil ...
:o)
Mvh,
Walter
Roar K.
V1 på meg.

Roar
Hans Petter S.
Godt levert dette! Foretrekker helt klart originalen, synes du har en god og gjennomtenkt komposisjon der! Et severdig bilde dette av en gammel traver, sier ikke så mye mer da det meste allerede er sagt i kommentarene ovenfor!
Jan-Erik S.
Mange takk for hyggelige kommentarer Olaf, Walter, Roar og Hans Petter. Setter pris på det dere skriver alle.
Hans Rich. A.
Fint utsnitt av "kahytten" og med mange fine detaljer.
Originalen og V3 falt best i smak hos meg.
Mvh Hans Richard
Jan-Erik S.
Takk til deg også Hans. Hyggelig at du likte dem.
Jostein S.
Hei
En stilig gammel sliter
Noe "ekte" over det her
Originalen på meg!
Jan-Erik S.
Takk Jostein :-)
Odd S.
Jeg vakler mellom original og versjon 2. Mest på grunn av blinklyset som jeg syns tar litt mye oppmerksomhet i originalen. Det kan være fargen, men også at jeg ikke har sett slike blinklys før, tror jeg da. Det mest spesielle (for meg) er festeskrue gjennom toppen av glasset, og jeg lurer på om lampen er original.

"Rat look" er in. Her både inni og utenpå. Panser, radiatordeksel og forsjerm skal kanskje "patineres"? Sidedeksel mangler og panser-stropper/-remmer ser nye ut.

Walter tipper Ford T, mens jeg heller mot modell B eller helst BB (pickup), men bildene gir meg få holdepunkter.

Eikene i såkalte banjoratt er angivelig mer fleksible enn andre typer og var vel en greie for å spare hender og armer for vibrasjoner.

Radiatorlokk med termometer. Om kvikksølvet kryper mot toppen i det lille runde vinduet, er det vel på tide med pause og etterfylling av vann :-)

Jan-Erik S.
Takk til deg også Odd.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu