- om vi bare kunne se hverandre -
Utstyr
  • Nikon Df
  • Nikon 85 mm 1.8
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1167081} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Øyvind B.
Gir meg selv bildekritikk. Det kan godt være for diffust men ønsket og formidle en følelse mange sliter med i hverdagen. Det og bli sett. Da passet denne formidlingen bra i mitt snurrige hode.
Sletter bildet snart da dette ikke lenger er en arena jeg føler for slik BK fremstår nå.
Øyvind H.
Da har jeg et forslag og det er å legge med en liten forklaring på hva man ønsker å formidle eller gjerne diskutere med bildet publisert. Da kan hver og én velge om man vil fokusere på bildet, saken eller både og. Bildekritikken er også en dugnad og tror mye av problemet med manglende respons ligger i det faktum at mange legger ut bilder uten selv å kommentere! Med hilsen fra Øyvind
Ingvald Bright N.
Min tanke går til mobiltelefoner .Det mest ekskluderende verktøyer som jeg har sett. og skulle de skje a noen kom til å se opp, så tror jeg noen og hver vil føle seg alene. Ingvald
Geir F.
Et fotografi og en tittel i en eksemplarisk "symbiose". Jeg synes du formidler dette på en utmerket måte. Fotografiet formidler nettopp det at vi ikke kan se hverandre (-med mindre vi selv kan profittere på det; -"server" kun positiv kritikk på mer eller mindre gode/ interessante fotografier; -da er din "fremtid" på foto.no garantert). Du formidler noe som de fleste ikke ser/ ikke verdsetter! For meg et viktig budskap.
Skjønner godt din frustrasjon. Nitrist å se at fotografier blir kommentert på bakgrunn av fotografens navn og ikke fotografiets kvalitet eller innhold. "Dødskjedelige hofteskudd" av halve biler, skuter og hus i repeterte doser kommenteres pga navn og ikke innhold; -trist, men sant. Dersom en er ærlig og ikke bare gir ukritisk ros blir en fort "boikottet" her på foto.no. Jeg har observert at flere dyktige formidlere/ "budbringere" har forlatt forumet som nå mest fremstår som "Facebook light".
G
Øyvind H.
Dette bildet mener jeg har vært publisert tidligere, med tittelen "rush" og unnlot å kommentere denne gangen, da den forrige varianten er et bedre utsnitt, etter min oppfatning. Beklager at jeg ikke rakk å få med bildekritikken, da jeg i stad var redd for at bildet ville bli slettet og måtte respondere raskt. Er helt enig i at bildekritikken ikke fungerer og mest ille synes jeg det må være, for debutanter, som ofte møtes med null respons av oss godt voksne mennesker. Det er mer enn pinlig og det er meget bra at det igjen fokuseres på dette problemet! Med hilsen fra Øyvind
Jostein S.
Hei
Synes det er et interessant tema dette
Mye og mangt som kan sies om det
Bildekritikken er nå en gang slik den er. En må bare ta det slik det er.
Valget er enkelt. Vil man være med eller ikke!
Vil en engasjere seg, eller la være
Problemet er at få engasjerer seg
Og så, hva er gode bilder, og hva er "dårlige" bilder!
Vi har ulike måter å uttrykke oss på. Er det ene bedre enn det andre?
Jeg synes det skal være rom for de fleste fotografiske uttrykk
Hven tror at de har fasiten på hvordan et bilde skal være!
Håper jeg rakk å komme med nå da!
Har opplevd at jeg ikke har på labben tidsnok
Øyvind B.
Jeg prøver så godt jeg kan og kommentarer bilder som gir meg noe ekstra. Fått kritikk for det. Noen mener man skal kommentere alle uansett ståsted bilde smak. Da blir min kommentar lett upartisk og negativ så vil fortsette med og kommentere bilder som trigger litt ekstra uansett fått eller ikke fått kommentar egne bilder.
Dette bildet sier mye bakenfor det man faktisk ser. Eller rettere. Ikke ser. (For meg).
Mvh Øyvind

Jan-Erik S.
Jeg forstår budskapet ditt når jeg leser teksten under bildet. Men jeg synes foto presentasjonen er litt svak. Den når i alle fall ikke meg. Det blir som du skriver; for diffust. Og temaet er også veldig mye diskutert og har vel blitt litt sånn «gamliss irritasjon»
Vidar S.
Interessant bilde Øyvind! God tanke idé!

Du har en egen evne til å få folk til å tenke, det er nå helt sikkert:-) Ser du vil slette bildet, og føler BK fremstår dårlig. Om det er greit, vil jeg si noen ord vedrørende, her på din spalteplass.

Jeg har nok en annen oppfatning av hva man kan forvente her på BK. Det har nok vært annerledes før.
Vil likevel si til alle her, det er synd at noen klager på denne plassen, da denne plassen ikke er en person, men et sted vi kan publisere og vise frem noe vi har fotografert og som vi gjerne vil, at noen kommenterer.

La oss ta et tenkt eksempel. En teknisk flink mann, knipser et vellykket teknisk bilde, det blir vurdert av tolv personer her på BK. Disse tolv har helt forskjellig syn på bilder enn den flinke tekniske, kanskje en av disse liker at fargene er spennende, en liker motiver, en ser på helheten og en annen liker strukturer, ja kanskje noen liker det kunstneriske med et bilde. Sånn er det bare, vi må tåle at andre ikke ser, det man selv ser i bildene vi tar.

Jeg syntes det er veldig fint at denne siden finnes, og gleder meg over å se bilder med forskjellig innhold.

Vi skal være glad for at vi har en slik fin plass i det hele tatt. Så jeg vil med dette forsvare BK. Jeg vil også få lov til å si at BK er oss, så om noen klager på BK - Da mener jeg man kan ytre seg helt annerledes, si direkte hva man mener og til hvem.

Vi må være mer nøyaktig i uttalelsene våre, ikke minst oppfordrer jeg alle til å støtte opp om vårt felles lille sted BK.

Mvh
Vidar

Arild T.
Min ærlige mening; dette ble litt for diffust etter min smak. Kommenterer bildet likevel; kan ikke bare kommentere bilder som bare er innenfor mitt eget interessefelt. Bildekritikken er et dugnadsprosjekt som vi alle må bidra i for at det ikke skal gå en sikker død i møte.
Jeg har evaluert andres arbeider gjennom et langt yrkesliv. Jeg har evaluert både gode og mindre gode arbeider, men har ikke latt være å evaluere selv om enkelte ting ikke har trigget min interesse. Men det er nettopp da man skal gå aktivt inn i evalueringsprosessen. Det er da man utvikler den som blir evaluert, og ikke minst seg selv. Å melde seg ut fordi ting ikke er innafor sitt eget interessefelt, er på mange måter en egoistisk handling.

Hilsen Arild
Øyvind B.
Lar bildet stå da det skaper sunn tematikk rundt BK.
En helt annen versjon og eksponering enn Rush Øyvind H. Men samme sted.
Setter pris på din kommentar Jan-Erik. Bilde smak er subjektivt og fritt. Er selv gamlis men liker kritiske vurderinger på meg selv og ditto ang BK.
Ja Vidar vi brukere er BK og ønsker det skal bestå. Av samme grunn setter jeg fokus på hvordan vi brukere skal få dette til og fungere.
Ikke spør meg hvordan. Brukt mye energi på dette stedet. Siden 2003.
Arild du poppet inn mens jeg skrev. Egoistisk handling? Gå i deg selv før du skriver.

Mvh Øyvind
Arild T.
Du liker ærlige kommentarer, Øyvind, så dette var min. Men ikke vurder innlegget min bare ved å lese den siste setningen.

Hilsen Arild
Vidar S.
Hei Øyvind!
Syntes det fungerer bra som det er, det ser en nettopp på slike bilder som dette, som du presenterer her. Hadde vi brukt mer tid på tilbakemeldinger, hadde denne siden vært ennå bedre. Men vi må ikke glemme at de aller fleste, har dårlig tid, press på seg, og lever i en hektisk hverdag.

Flott at du engasjerer deg Øyvind, du er sterk og en god fotograf er du også. Vi trenger en som deg, her på BK. Har du mulighet til å si noe konkret om hva du savner her Øyvind? Bare et spørsmål, du trenger ikke svare om det er for direkte.

Håper alle kan uttale seg med respekt og høflighet til hverandre, uansett hva det skulle gjelde.

Utrolig stilig forgrunn i dette bildet, liker godt linjene:-)

Mvh
Vidar
Hans Petter S.
Med tittelen til hjelp, ser jeg meningen med dette bildet! Synes det fungerer meget godt! Du sier at det kanskje blir litt for diffust, men det synes jeg kler budskapet ditt! Fine linjer i forkant har du også! Så dette ble bra!

Del to av denne kommentaren må jo gå på debatten som her oppstår om BK; jeg har selv vært borte noen år men kommet tilbake nå. Tror det er viktig at du legger ut slike bilder, det tilfører BK variasjon og mening for min del! Slik jeg har det nå, prøver jeg også å kommentere kun de bildene jeg føler treffer meg på en måte. Jeg prøver å ikke komme i fella med at man kommenterer for å få en kommentar i retur, eller at jeg kommenterer som en slags takk for en kommentar jeg har fått. Jeg kommenterer de bildene som tilfører meg noe. Når det er sagt, så er det mange av bildene her inne som tilfører meg noe. Det kan være dette bilde med en "symbolsk" betydning, men det kan også være et bilde som jeg synes er "teknisk perfekt", eller det kan være et flott landskapsbilde. Jeg liker mangfoldet, så skal jeg holde meg hard og bla forbi de bildene som ikke tilfører meg så mye. I tillegg må man være litt bestemt også, det er tidkrevende å kommentere alt for mange bilder, så derfor velger jeg meg ut noen.
Uansett; jeg synes du skal fortsette å legge ut bilder i denne sjangeren. Det er viktig for mangfoldet og kanskje vil det inspirere andre til å prøve seg i samme retning, kanskje vil det igjen skape mer liv i BK slik du ønsker!
Foto er en flott hobby og dette er en fin plass å "gjøre av" bildene sine!
Gunnar F.
Underfundig seanse hvor author ber om oppmerksomhet - her er det noe som ikke henger på greip som tittel i kontrast til det å kommentere selv - stusser også på antall visninger - det ser ut for meg som du har oppnådd ønsket effekt :-)
Mvh Gunnar
Gunnar F.
Underfundig seanse hvor author ber om oppmerksomhet - her er det noe som ikke henger på greip som tittel i kontrast til det å kommentere selv - stusser også på antall visninger - det ser ut for meg som du har oppnådd ønsket effekt :-)
Mvh Gunnar
Øyvind H.
Får vel bare beklage på vegne av oss både potensielle og allerede etablerte gamlisser Øyvind, over litt manglende engasjement, men dette er noe, som tydeligvis kommer med alderen. Du vet det hele går i loop og snart er vi der igjen vi også, oppgulp og hikke, som dengang da:))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu