-En villstyring-
Røyskatten er svært urolig med raske bevegelser som gjør at den er vanskelig å fokusere på nært hold. Sjelden i ro. En fascinerende skapning. Her fotografert i en svært kortvarig observerende positur vel 1300 moh. i Jotunheimen.
Fotografert i meget hardt lys
Utstyr
  • Nikon D800
  • 200.0-500.0 mm f/5.6
  • Brennvidde500.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger60
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1166963} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Vidar S.
Stilig bilde av denne villstyringen Geir!
Fantastisk bra dette, selv om du er helt ute på 500,0mm.

Nydelig plassering i bilderuten, og dyret har en sjarmerende positur:-)

Mvh
Vidar
Olaf M.
Flott biilde av røyskatten. Litt uskarphet fra nedre del av brystet til og med labbene. Forgrunnen er skarp. Det samme er hodet og halspartiet. Det kommer vel av at disse ligger i samme plan. Årsaken er vel valgt brennvidde og blender. Litt pirk fra min side. Hovedelementene i motivet står sylskarpt
Mvh Olaf
Mats L.
Flott bild med perfekt skärpa.
Geir F.
Takk for fine tilbakemeldinger. Du har helt rett, Olaf. Deler av fotografiet er ikke bare litt, men betydelig uskarpt. Som du påpeker skyldes det en kombinasjon av lang brennvidde og forholdsvis stor blender. I tillegg er motivet fotografert på kort avstand med hodet rett mot meg. Dette gir et kort område med skarpt fokus. Fokus sitter på øye og hode. Personlig liker jeg den selektive skarpheten som skaper dybde og dynamikk.
G
Jostein S.
Hei
Veldig flott!
Fantastisk bakgrunn til bildet
Geir F.
Takk for det, Jostein.
G
Helge A.
Som ser ut til å ha styring på det meste likevel som vill.
Harald N.
Nært, skarpt og fint av den vesle krabaten.
Mvh Harald
Per L.
Fin liten skapning som jeg ennå ikke har klart å få på brikka. God komp, fin selektiv fokus og tiltalende, naturlige farger! Mvh Per
Øyvind H.
Fint bilde av røyskatten tatt i akkurat det rette øyeblikk. Fint kartlav ved dyret og på fjellet i bakgrunnen, noe som tilfører bildet et viktig miljøelement, utover å være et rent artsfotografi. Meget bra!
Øyvind
Anders S. H.
Tykkjer også dette vart eit godt portrett av denne nyskjerrige fyren. Ser kommentarane om skarpt / uskarpt - blikket mitt søker seg fort opp til hovudet og det er skarpt..Godt bilde
Helsing Anders S.
Geir F.
Takk for alle fine tilbakemeldinger.
G
Hans Rich. A.
Fotogen energibunt. Godt plassert i flata.
Sikkert ikke enkelt, men skulle vel ha ønsket noe større dybdeskarphet. Uansett godt tatt.
Mvh Hans Richard
Sindre Andre H.
Bra bilde !
Geir F.
Takk for kommentarer Hans R. og Sindre A.
G
Arild T.
Et nydelig bilde av sjarmøren! Vanskelig å få ting optimalt når situasjonen oppstår, og du må bare fyre av med den "ammunisjonen" kameraet er innstilt på. Hvis du hadde hatt bedre tid, ville nok halvparten av lukkerhastighet pluss en langt mindre blender ha gjort hele dyret skarpt og høylysene hadde også blitt håndterbare. Uansett, et godt bilde.


Arild
Geir F.
Takk for kommentar, Arild. Enig i at enda kortere lukkertid og mindre blender hadde vært ønskelig. En slik innstilling hadde håndtert høylyset bedre og gitt noe bedre skarphet av hals og brystregion. Med svært kort fokusdistanse og røyskattens positur vil det imidlertid være nærmest umulig å gjøre hele motivet skarpt. I slike øyeblikk er det for øvrig ingen tid til å justere kamera innstillingene hvilket en enkelt kan gjøre dersom en fotograferer i skjul eller på åte. Personlig liker jeg for øvrig forskjellen i skarphet i dette tilfellet da det etter mitt syn tilfører bildet dybde og dynamikk. Smak og behag selvfølgelig.
G
Emil C.
Flott opptak av ei Røyskatt!!
Geir F.
Takk for det, Emil.
G
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu