-Et øyeblikk av ekte glede-
Motivet er lett "bluret"/ "softet". Kontrast og farger endret. Ung kvinne fra Syd-Etiopia.
Bildet er tatt med tillatelse.
Utstyr
  • Nikon D800
  • 70.0-300.0 mm f/4.0-5.6
  • Brennvidde70.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger151
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1165984} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Jostein S.
Hei
Det kan en ane!
Fint formidlet
Geir B.
Flott portrett. Naturlig, avslappet, godt smil. Fint med de duse fargene.

MVH

Geir

Geir F.
Takk for kommentarer. Kjekt at dere likte den enkle etterbehandlingen.
G
Arne S.
Ser du har postet bilde av denne flotte jenta tidligere. Da et litt annet utsnitt, litt mer fargerikt og med en helt annen bakgrunn. Da bør vel kategorien være manipulert, når man bytter ut deler av et bilde? Personlig har jeg ikke noe i mot manipulering av bilder, men jeg liker at folk er ærlige rundt det.
For å få dette bilde så bra som dette er det heller ikke snakk om enkel bildebehandling, det er mye jobb. Men det kan sees på de helt fine hårene hennes hvis man sammenligner med det andre bilde. Så her prøver du bevist og lure oss.
Ærlighet varer lengst.
Mvh Arne
Geir F.
Takk for dine synspunkt, Arne. Stått opp på feil fot i dag? Jeg prøver så visst ikke å lure noen som helst. Oppfatter din kommentar som både sleivete og frekk. For meg er hovedmotivet et portrett selv om bakgrunnen er retusjert ved å fjerne grå og gule linjer samt ujevnhetene i gardinen ("Scratches and Blemishes"). Deretter har jeg "bluret" bakgrunnen selektivt (-hvis du ser nøye på bildet finner du en liten antydning til "color bands" foran drakten nede til venstre etter bruk av "blur". Bakgrunnen er altså ikke bytte ut "in toto". Jeg har lagt ut flere bilder av bl.a. fugler med helt sort bakgrunn ved bruk av bl.a. "Low Key" og selektiv reduksjon av lys der bakgrunnen er helt endret, men jeg karakteriserer disse bildene fremdeles under kategorien fugler. Hva som er manipulasjon og ikke er ikke så lett å definere, og du må gjerne bruke dine egne definisjoner, men uansett vi jeg ha meg frabedt å bli beskyldt for å bevisst lure folk. Tydelig at du ikke vet noe som helst om meg og mine holdninger
G
Bjørn phillip C.
Liker dette svært godt.
Pent portrett. og formidlingen virtker..
som en gang i tiden. Og det liker jeg. Manipulert eller ei, foto er et visuelt medium.
and that is in the eye of the beholder.
Bra jobba.
Geir F.
Takk for det, Bjørn Phillip. Kjekt at du likte dette portrettet.
G
Vidar S.
Nydelig portrett Geir!
Det ble et vakkert bilde nå som portrett, det fortjente personen og bildet. Synes Arne tar litt hardt i nå, men han mener bare at rett skal være rett. Du kunne sagt at dette var jobbet med, fjernet gardiner etc.

Spennende bilde, flott jobbet med separering og fargetoner. Synes utsnitt er mye bedre her enn i originalen, du har plassert henne utrolig bra i ruten.
Liker spesielt at armen treffer kant nede til høyre.
Fin diagonal virkning.

Ellers må jeg si, at dette er et slikt bilde man kan glede seg over er blitt til:-)

Mvh
Vidar
Geir F.
Takk for din kommentar, Vidar. Kjekt at du likte bildet. Her er det motivet som er viktigst, og ikke bakgrunnen. Jeg kategoriserer mine bilder i forhold til motiv og hva jeg ønsker å formidle. Hvor grensen for manipulasjon går får være opp til hver enkelt. I ytterste konsekvens er jo bare en minimal endring av et bilde en manipulasjon, men da ville nesten alle bilder falle inn under denne kategorien.
G
Vidar S.
Hei igjen Geir!
Ja, det er vanskelig å si nøyaktig hva som kvalifiserer til å bli kalt manipulasjon. Vi fjerner jo hele tiden uønskede elementer i bildene våre, spesielt i bakgrunner. Det er vel kanskje når vi skifter ut hele bakgrunnen, som himmel, skyer slike ting, da begynner folk å reagere om man ikke oppgir dette.

Du trenger ikke være redd for at noen tror du med hensikt lurer noen Geir, det er i såfall bare tull, heller det motsatte. Så jobb videre med bildene dine, men husk å opplyse at du har jobbet med det, eventuelt fjernet noe. Bare for å holde orden i sakene:-)

Ok! Snakkes snart!

Mvh
Vidar:-)
Geir F.
Hei igjen, Vidar
I hvilken kategori Arne vil plassere et bilde får være hans sak (-og her er det ikke noe "rett skal være rett"). Dette bildet hører inn under kategorien portrett. At han direkte beskylder meg for å være uærlig og bevisst lure folk får stå for hans regning; -en svært lite intelligent formulering!
G
Vidar S.
Hei igjen Geir!
Forstår at dette føles urettferdig for deg.

Regner med Arne, kommer med svar til dette.

Mvh
Vidar
Arne S.
Det står ganske klart hva som betegnes som manipulasjon når man legger til et nytt bilde. Burde ut fra det som står, ikke være behov for egne vurderinger. Fjerner man noe i bilde eller legger noe blir det regnet for manipulasjon. Retusjere bort er bare et annet ord for å fjerne. Syntes det er alt for mange her inne som unngår å sette bilde sitt i kategorien manipulert, men som likevel hører hjemme der. Du skriver under bildet om alt det andre du har gjort med bilde, men ingen ting om hva du har gjort med bakgrunnen. Det var en av grunnene til at jeg reagerte og fordi jeg hadde sett bilde ditt før. En ganske stor forandring fra orginalen i mine øyne.
Du har helt rett jeg kjenner ikke deg, hadde kanskje reagert annerledes da. Det er viktig for meg å si i fra hvis jeg mener noe. Kunne sikkert vært sagt på en annen måte dette. Men det ble nå sånn.
Mvh Arne
Arild T.
Et nydelig portrett i sin noe softe, men kledelige framtoning.


Arild
Geir F.
Du har dessverre ingen troverdighet i mine øyne, Arne. Bare bortforklaringer. Det er ingen klar definisjon på hva en manipulasjon er, og som påpekt er enhver liten endring i et bilde i sin ytterste konsekvens en manipulasjon. Det kvalifiserer uansett ikke for i hvilen kategori en velger å legge inn et bilde; -det må være opp til den enkelte avhengig av hva en ønsker å formidle. Det å beskylde noen for uærlighet og lure folk er å gå langt over enhver folkeskikk, og en må lure på om det er noen sentrale synapser som ikke fungerer slik de skal. En burde kanskje se seg selv i speilet vedrørende det å gi ærlige tilbakemeldinger og det å lure folk. Minner om Jens Bjørneboe 10 bud; http://fokus.foto.no/bildekritikk/bilde/1149190--10-bud-?...tvalgid=0.
Dette var en særs infantilt forsøk på en unnskyldning. Trist med slike kommentarer!!!
G
Geir F.
Takk for det, Arild. Det setter jeg pris på.
G
Roar K.
Flott modell.

Roar
Geir F.
Takk for det, Roar
G
Arne S.
Er bilde manipulert? Med manipulering menes her om det er tilført elementer i bildet som ikke var der fra før eller fjernet elementer som gir bildet en annen karakter. Dette er ordrett hva denne siden sier er manipulasjon.
Har lenge lurt på å gi meg på denne siden da jeg har blitt bare dårligere og dårligere den siste tiden.
Du gjør det veldig enkelt for meg å ta det valget.
Når det kommer til troverdighet og ærlighet i kommentarer på denne siden så føler jeg at alle er i samme klubben her inne.
Takk for meg!
Vidar S.
Hei Geir og Arne!
Sitter å tenker litt, spesielt på hvor lite det skal til for å såre noen, trø noen på tærne. Vi må alle passe oss for hva vi sier til hverandre. Det er ingen tvil om at noen er blitt såret her, kanskje sterkt å si det på denne måten, men sånn er det. Du har vært urimelig i din vurdering av årsak til hvorfor Geir plasserte dette bildet i Portrett kategori Arne, det å si direkte at Geir prøver å lure oss, er helt urimelig. Du bør gi ham en unnskyldning for dette.

Når det er sagt, så ser jeg, at dette er med på å klargjøre disse tingene, i alle fall litt. Det er bra at du Arne er vaktsom, vi trenger en som følger med og holder oss litt i hånden, når det trengst.

Dere er begge veldig flinke fotografer, vi trenger dere her på dotten, ta hverandre i hånden nå.

Mvh
Vidar





Olaf M.
Flott veleksponert og viderebehandlet portrett
Mvh Olaf
Geir F.
Takk for kommentar, Olaf. Kjekt at du likte dette enkle portrettet.
G
Geir B.
Hei igjen,

Vi har manipulasjon og vi har manipulasjon.
I en del fotokonkurranser er det strenge regler for hva man har lov å gjøre av endringer før det kalles manipulasjon. Særlig hvis det dreier som om reportasje-foto. Vi husker sikkert alle historien om fotografen som ble disket fra en konkurranse fordi han hadde klonet bort en handlepose i plast som lå på svaberget og forstyrret inntrykket litt.

Her på BK er det en kategori for manipulasjon.
Her er et typisk eksempel på et bilde som hører hjemme i denne kategorien.
bilde nr. 1110143

Dessuten, når man laster opp et bilde til BK er det et spørsmål om bildet har blitt manipulert. Dette forstår jeg slik at man børe svare "ja" dersom elementer er fjernet eller lagt til. Det betyr ikke at bildet automatisk hører hjemme i kategorien "Manipulasjon".

Har vi et landskapsbilde med noen sjenerende høyspentledninger som man kloner vekk, så er det vel mest korrekt å opplyse om dette ved å svare "ja" på at bildet er manipulert, og man kan jo opplyse om hva som er gjort for å pynte på bildet. Men bildet er fortsatt et landskapsbilde og hører ikke hjemme i kategorien "Manipulasjon".

At gardinen i dette portrettet er byttet ut med en nøytral grå bakgrunn betyr ikke at dette bildet hører hjemme i kategorien "Manipulasjon". Det er fortsatt et naturlig portrett der personen ser ut som på originalbildet. Altså: bildet er lettere manipulert, men det er ikke en manipulasjon.

MVH

Geir
Geir F.
Takk for kloke ord, Geir.
G
Arne S.
Da ser det ut til at jeg har misforstått hele den teksten og også kategorien, og ber om unnskyldning til deg Geir F. for min kommentar.
Ønsker deg/dere lykke til på dotten.
Håper dere greier å holde liv i siden.
Mvh Arne
Geir F.
Hei igjen Arne
Jeg har ingen problemer med at du har dine meninger om dette fotografiet; -det skulle bare mangle. Om du karakteriserer dette fotografiet som manipulasjon er også helt OK, selv om jeg er uenig i hvordan bildet skal kategoriseres. Det som imidlertid ikke var greit var at jeg ble beskyldt for å være uærlig og bevist lure folk, hvilket er så fjernt fra mine moralske prinsipper som det går an.
Unnskyldningen aksepteres. Håper du fortsetter så fremt helsen din tillater det.
G
Arne S.
Takk for at du aksepterte Geir.
Det gjør det lettere for meg å komme tilbake hit hvis formen skulle tillate det ved en senere anledning.
Mvh Arne
Vidar S.
Dette er gode nyheter å virkelig kjekt å høre:-)
Må si til deg Geir Braathen at dette er veldig fint og ryddig gjort:-)

Vi håper selvfølgelig på at du kommer tilbake Arne, så snart som mulig:-)

Takk også til deg Geir F som viser raushet og varme:-)

Mvh
Vidar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu