Den Menneskeskapte Evigheten
Tro og Tvil # 2

Hva kommer før begynnelsen
Hva kommer etter alle tider
Hva finnes bortenfor det borteste
Og innenfor det innerste

Stein Mehren

Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger100
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1164408} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Arild T.
At tiden synes å gå i loop for oss mennesker, gjør at vi ikke kan definere evigheten. Gjennom vår kultur og tradisjon, klarer vi ikke å definere evighet. Vi har bare forståelse for at ting har en begynnelse og en slutt. Det begrenser oss i å fatte evighetens mysterium.
Synes du har klart med ditt bilde, å visualisere menneskets begrensninger til å skjønne hva evighet er; en oval bane som ingen start eller endepunkt har. Har kanskje skrevet meg bort her, så slutter her.
Men liker bildet ditt!


Arild
Roar B.
Interessante betraktninger, godt formulert og med en konklusjon som tar oss med på en evig rundtur, langt inn i filosofiens verden..
Mange takk, Arild !
Olaf M.
Flott motiv med symbolikk til ettertanke
Mvh Olaf
Øyvind H.
Elegant uttrykk i blått monokromt. Kanskje en skøytebane, hvem vet. Uansett trives vi mennesker ofte med det å gå i sirkler eller foreta repetative handlinger. Her har fotografen imidlertid brutt med det vante og presenterer denne ovalen i et mektig og overstrømmende naturlig lys. Mvh Øyvind
Geir F.
Et minimalistisk uttrykk. God komposisjon. "Det blå har tiden i seg" (ref. Weidemann). Det lyse partiet oppe i venstre del av bildet skaper assosiasjoner "utenfor tid". "Banen" i tiden, og reisen videre; -"Circle of Life" before entering eternity.
Dette ble ble kanskje vel kryptisk og komplisert, men det var slik min historie ble. Bra!
G
Roar B.
Takk, Øyvind og Geir for ytterligere fine tanker til bildet !

"Try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations".
Meaning of Life, Monty Python
Roar B.
Og selvsagt takk til deg også, Olaf !
Åge M.
Siden det filosofiske er behandlet av de andre her, tar jeg for meg det visuelle:
'Rundturen' er behagelig plassert i det gylne snitt - både horisontalt og vertikalt, og med fin vinkling. Så kommer kanskje det viktigste, det hvite skrålyset oppe fra venstre og diagonalt nedover i flaten. Ensartet flate hadde gjort bildet flatere og kjedeligere, og ikke reflektert budskapet på samme måte. Og vinkelen mellom 'Rundturen' og det hvite lyset er harmonisk (litt over 30 grader, og lurer meg på om ikke tre-deling av vinkler gir harmoni på samme måte som tredeling av flater - gylne snitt?).
Syltynn ramme visualiserer det uendelige i temaet (tykk ramme ville sperret det inne). Samme gjelder for den lyseblå fargen.

Gud bedre, morsomt å 'gå inn' i denne typen bilder og drodle rundt det.


Roar B.
..og returnerer med å si: Gud bedre så artig og lærerikt å lese en slik tilbakemelding. Du må bare fortsette med den drodlinga, Åge. Er med å gi viktige og varierte bidrag til mangfoldet i kommentarfeltene.
Hans Rich. A.
Jeg skal ikke fabulere, men berømme et enkelt bilde hvor motivet treffes av et flott dempet lys, som er viktig for opplevelsen.
Mvh Hans Richard
Roar B.
Takk, Hans R. ! Fint at du satte pris på det rent estetiske. Jobba med flere ulike utkast før jeg landa på denne.
Harald N.
StormP: Livet er som en karusell, først tar man noen runder, så må man betale og så tar man noen runder til. Godt foto som bilete på evigheten. Svakt lys i det fjerne som kan gje håp
Mvh Harald
Roar B.
Storm P. ja, en ordkunstner av rang.

"Kunst er det, man ikke kan.
Hvis man kunne, er det jo ingen kunst".

Takk, Harald !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu