JÆGER
Tok en en prat med Hans i dag for å høre hva han selv erindra fra episoden med dette en gang så varmblodige fruentimmeret. Men til inga nytte. Karen var fullstendig umulig å få i tale. Stille som i graven. Taus som en østers.
(På veggen Roar Monk sin versjon av SjefsBohemIdeologAbsintGutten)

Fritt etter
Kanon 4 (2011)
av Fiske og Kverneland
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger63
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1163995} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Roar K.
Ja, absint var jo velkjent blant Kristiania bohemen.
Kjenner ikke til Kanon 4 (2011) som du sikter til her.
Men har lest Hans Jægers første bøker. Burde vel ha kommet meg gjennom den siste "Fængsel og fortvilelse" også, men så skjedde aldri uvisst hvorfor.
Norge har jo tradisjon for å avsi pornografidommer. Om Hans Jæger var den som fikk den første skal jeg ikke ha uttalt meg om. Men Mykle og Bjørnebo er jo velkente mens Gustaf Frøding faktisk ble frikjent for diktet "En morgondrøm" i Stockholms Hovrett allerede så tidlig som 27. november 1896.
Det mest interessante med Hans Jæger var at han skrev slik han snakket, noe som har blitt mer og mer vanlig nå også ved å stryke unødvendige bokstaver mens jeg som lærte å skrive og lese midt på 1950 tallet helt automatisk fortsatt bruker hv der h ofte nå har blitt sløyfet.
Det var kanskje ikke en slik kommentar du ventet deg, men slik ble det altså av en eller annen grunn.

Roar
Roar B.
Syns det var en fin tilbakemelding jeg, til et bilde (selfie) som egentlig ikke er så lett å kommentere utifra vanlige kriterier.
Har også lest en del om disse bohemene som holdt til i hovedstaden i sin tid. Ei ganske så innholdsrik historie ja :)
Øyvind H.
Imponerende bilde Roar og tenker da på bildet av Hans Jæger, som jo var en meget interessant personlighet, noe din navnebror også er inne på. Kunne gjerne hatt en utgave av Jæger på arbeidsrommet, som daglig inspirasjon. Dette bildet, opprinnelig malt av herr Munch, viser en flott og litt heroisk utgave av Jæger. Kanskje er Sven Jørgensen sin versjon fra året før, mer realistisk, men hvem vet, det er jo dette uttrykket, som lever videre. Uansett et flott portrett og artig bildekommentar om en, som satte hele sin karriere over styr, for det han prediket. Det har jo vist seg at han hadde mye å fare med, men dog i etterkant. Kanskje litt forut for sin tid, kan man vel trygt si. Tidene vil helt sikkert forandres. Det er alltid noen, som går foran, selv til en høy pris! Mvh Øyvind
Roar B.
Nettopp, et liv ganske så langt uttafor A4 formatet:) Og hvis du ikke har lest Kanon 4 så anbefales den på det sterkeste. Ja, de andre bøkene også der Kverneland på særegent vis gir liv til historiske hendelser med finurlig tale og glimrende illustrasjoner til.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu