- på rett side -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2023-10-28 19:00:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Df
  • Nikon 85mm 1.8
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger114
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1162791} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Jan-Erik S.
Godt du holder deg på den rette siden. Dette var stilig Øyvind. Helt i min smak dette. Likte begge versjonene her. Den litt varme originalen og den litt kjøligere V2. Flott utsnitt.
Jostein S.
Hei
Temamessig så er dette en fin sak
Kunne tro det var hentet fra landlige omgivelser der det er viktig å holde dyra på plass
Og da brukes gjerne elektrisk strøm
Slik form for gjerding er jeg kjent med fra barndommen av.
Nå er det ikke sikkert det er det, men en form for stengsel vil jeg tro at det er
Kanskje er det bare grinda uten elektrisk effekt!
I hvert fall. Det er viktig å holde seg på rett side
For meg synes jeg originalen var mest sting i
Øyvind B.
Takk Jan-Erik og Jostein.
Ment som symbolikk. Mulig naivt men for meg er forskjellen på rett og gal side tilsynelatende minimal men kan og fort bli katastrofal. Tror dette blir siste bildet fra meg her på lenge. Finner få likesinnede ang. bildesmak.
Mvh Øyvind
Jan-Erik S.
Helt enig. Forskjellen kan være minimal. Jeg er kanskje ikke så god på symbolikk men liker bildene dine veldig godt. Håper for all del at du fortsetter å legge inn dine flotte bilder her Øyvind.
Øyvind H.
Å neida Øyvind, vi er flere her med samme bildesmak, som deg. Følger deg også helt når det gjelder symbolikk. I utgangspunktet kun marginale forskjeller, men hva hjelper vel det, når det er helt andre krefter, enn de humane, som i dag får råde grunnen. Fint å ha dere tre her nå egentlig, for hadde det ikke vært for dere og noen få til, hadde jeg også vært over alle hauger. Skal se om det ikke kommer et bilde til fra min side, skal tenke litt på det, men har vel oppnådd det, som var målet her inne, nemlig å få fart på en sterkt sviktende fotointeresse. Takker derfor så mye, for alle fine kommentarer og innspill, så langt! Mvh Øyvind H.
Jostein S.
Hei igjen!
Nei, for all del Øyvind!
Du må ikke finne på å slutte med å legge inn bilder her
Det er jo mangfoldet foto.no lever av!!
Hadde det ikke vært for alle de forskjellige uttrykkene hadde det fort blitt kjedelig
Alle har sin stil, og sin form fotografisk
Sammen er vi et stort fellesskap
Jeg synes det gir meg mye å ha kontakt med andre fotografer. Og hva er egentlig alternativet! Hvis man vil uttrykke seg fotografisk er dette stort sett en arena der en treffer folk med fotointeresse
Fredrik N.
Enig med Josteins siste innlegg. Det tynnnes ut i rekkene og veldig synd om også du forsvinner. Vi trenger mangfold her på dotten.
Øyvind B.
Takk Jan-Erik, Jostein, Øyvind H. og Fredrik for oppmerksomheten.
Folk kommer og går. Var nok mest interessert i hva dere som betraktere syntes om selv bildet jeg her har lagt ut. Jeg liker personlig her bruk av snevert fokuspunkt bl. 2.0 som isolerer stengsel mot hva enn skulle befinne seg foran og bak.
Liker stemningen i bildet.
Mvh Øyvind

Åge M.
Ja, dette gjerdet - eller grinda - er jo et hinder også, i negativ forstand. Slår et slag for de tidligere grindgutter, som åpnet grinda for andre.
Øyvind H.
Vi ser her et stengsel med fjærgrind, for strøm og symbolikken er allerede variert kommentert, noe jeg synes er det viktigste her. Selve bildet er et stramt og fint utsnitt og krever et visst innsyn i landbruk og redskap dertil, for å forstå/tolke budskapet. Selve uttrykket er etter min mening i sobert svarthvitt, uansett versjon og liker absolutt bruk av den smale dybdeskarpheten og antydningens kunst, som krever involvering fra betrakterens side. Med andre ord må man stoppe opp og bruke litt tid på en liten bildeanalyse eller betraktning. Alt for mange bilder i dag er kun pene avbildninger og ingenting annet. Dette sammen med mange bilder publisert, gjør kanskje forumet til noe annet enn det du etterspør her Øyvind, dessverre. Mvh Øyvind H.
Ingvald Bright N.
He, ja. Jeg burde ha tenk flere tanker her. Bor mellom bønder og vet nokså eksakt hva de tenker. Den tråen som ble trukket for noen årtider tilbake, skulle vært anket påklaget osv. Bønder kan være helt rå . Jeg hadde selv en farfar som viste råd. Jeg kunne sikkert kommet med flere ideer . men nå er hodet mitt gått varm på denne . ; ) Ingvald
Øyvind B.
Tusen takk Åge, Øyvind H. og Ingvald.
Åge: Vi burde nok alle være flinkere til og åpne dører for andre.
Øyvind H.: Hatt stor glede av og kommentere andres bilder. Da spesielt de som har litt tygge motstand med flere lag. Og kan hende uten klare svar.
Ingvald: Fornøyelig lesning. Å være bonde på heltid er ingen åtte til fire jobb. Mer døgnet rundt og da blir man nok litt rå på alle mulige måter.
Takk igjen alle.
Mvh Øyvind
Sissel Kleivdal H.
Symboltungt og stemningsbærende.
Et bilde som beveger til refleksjon.

Sissel
Øyvind B.
Tusen takk Sissel.
Hvis bildet beveger deg til refleksjoner er jeg over fornøyd.
Mvh Øyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu