Wedding konfetti
Utstyr
  • Canon EOS R5
  • RF50mm F1.2 L USM
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBrudepar
  • Lastet opp
  • Visninger155
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1160865} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Olaf M.
Veleksponert brudebilde. Fin komposisjon. Fin AmCar
Mvh Olaf
Jørn B.
Flott brudebilde. Den fine bilen passer fint.
Geir F.
Bildet er lagt ut for bildekritikk.
Flott og skarpt bilde av Pontiacen i gode farger. Fint scenario. Fokus ser imidlertid ut til å sitte på bilen og ikke brudeparet som fremtrer noe uskarpt. Også litt uheldig at brudens ansikt er helt skjult. Også denne gang synes jeg bakgrunnen er urolig med mange forstyrrende elementer der spesielt den orange bygningen trekker mye oppmerksomhet. Den "halve" sorte varevognen løfter heller ikke bakgrunnen/ kulissene. Ideelt burde bildet vært tatt med annen bakgrunn, men det er ikke alltid mulig. Tror imidlertid at bare endring av fotografens fotostandpunkt, fokusering av brudeparet og helst med mer av brudens ansikt hadde løftet dette bildet.
G
Arild T.
Et brudebilde fortjener en roligere og bedre bakgrunn enn dette. Ellers så har Geir sagt det meste her.

Arild
Roar B.
Fint at du har fått med konfettien som flagrer og gir liv til uttrykket. Og veteranbilen som antageligvis symboliserer interesse og tilhørighet.
Eller vil jeg støtte Geir's analyse vedr. komposisjon, bakgrunn og fokus.
Øyvind H.
Fin dokumentasjon av tradisjonen med konfettien, som blir kastet, for å bringe hell og lykke. Antar at dette bare er ett av flere bilder, som ble tatt av det fine brudeparet. Litt synd at bildekritikken her bærer preg av å finne fem feil og mener man heller burde se bildet, som en del av en helhetlig seanse. Da er bakgrunnen i denne sammenhengen helt uvesentlig!
Morten E.
For å kommentere deg først Øyvind. Jeg er helt enig, enkelte går seg blind i å finne feil og ser overhodet ikke helheten. Og selvfølgelig tok jeg flere bilder :) Takk til deg, Olaf, Jørn, Roar. Arild og Geir vil jeg kommentere i egen post, de kan jo ta til seg meldingen her og. Flott at man tar seg tid til å kommentere.
Morten E.
Geir: Og med det at du nevner at bildet er lagt ut for bildekritikk, så prøver du å rettferdiggjøre et totalslakt av bildet? :D La meg ta det punkt for punkt:
- Fokus er riktig, men her gikk det fort og blenderen ser jeg i etterkant endte på 2. Det er i overkant stort mtp at de står ved bakskjermen. Bruden hadde forøvrig sett et bilde og hun ville stå med ansiktet andre veien. Om kunden ønsker noe, skal man gjennomføre det. Men det ble tatt flere bilder der hun også tittet mot fotografen.

Angående bakgrunnen så ble jo bildene tatt i en by, på en lørdag med mye gjennomgangstrafikk. Vi valgte denne bakgaten med ingen trafikk og måtte bare ta det vi fikk med bakgrunnen. Hadde jeg endret fotostandpunkt så hadde jeg fått et par svære søppelkasser med istedet, da hadde nok magegallen din vrengt seg enda mer. :)

Flott at du fant noe positivt med dette, viktig å se helheten som tidligere nevnt og ikke bli for surmaget i kritikken. Jeg er for øvrig helt enig, blenderen ble for stor og paret ikke 100 prosent i fokus, bakgrunnen kunne vært bedre. Men forklaringen har du fått.

Får se når jeg går over, kan være jeg legger ut et der hun står "rettveien". Ble mange bilder denne gang.
Roar B.
Replikk til Øyvind: Du har ditt syn, jeg og andre kan ha helt annen tilnærming. Slik som her der flere påpeker de samme punktene, og kun det. Og som også bør tåles når det tross alt handler om bildekritikk.
Ukritisk skryt florerer det nok av. Kanskje derfor også reaksjonene blir såpass sterke når noen tar seg tid og virkelig våger å sette fotoet skikkelig under lupen.
Øyvind H.
Du har din mening Roar og jeg har min og det er helt greit. Vi lar det bli med det. Kanskje bildekritikken fra enkelte burde spres litt utover og ikke konsentreres, da tror jeg alle blir mer fornøyde. Målretter og konsentrerer man kritikken, kan dette lett misforstås, for å være noe annet enn det det er ment å være. Tar gjerne imot innspill på mine bilder og takker igjen for den fine mottakelsen, jeg fikk dengang jeg publiserte mitt første bilde! Med hilsen fra Øyvind
Geir F.
Tilsvar til fotograf og Øyvind:
1. Jeg har kommentert akkurat dette bildet og ikke et scenario jeg ikke har vært en del av.
2. Om du har tatt mange bilder kan jeg umulig kommentere bilder som ikke er publisert.
3. Du har gitt en grei forklaring på valg av bakgrunn og fotostandpunkt, men det rokker ikke ved min tilbakemelding vedr. bakgrunn. Uansett litt overraskende at en ikke kunne finne et mer egnet sted innen rimelig avstand når en skal fotografere et brudepar. Kanskje bruke mer tid på hvert enkelt bilde?
4. Du har også gitt en grei forklaring på hvorfor bruden står med ryggen til (men et litt uforståelig valg av bruden som jeg selvsagt ikke har noe med).
5. Din forklaring på at fokus er rett plassert kan jeg ikke forstå. Lyktene på bilen er meget skarpe hvilket ikke brudeparet er. Er fokus korrekt plassert blir det fokuserte området helt skarpt uavhengig av blenderåpning. Stor blenderåpning gir mer snøring foran og bak fokuspunktet enn en liten blender, men som sagt selve fokuspunktet skal være skarpt uavhengig av blenderåpning.
6. Surmaget kritikk? Min kommentar er ene og alene basert på mine tanker om hvordan bildet kunne blitt bedre. Synes nok at du bør være voksen nok til å tåle ærlige tilbakemeldinger. Synes du virkelig at dette bildet kun fortjener ros? Er det ikke noe forbedringspotensiale her? Jeg har for øvrig erfart at det å være ærlig ikke lønner seg, men å gå på akkord med ens egne meninger bare for å få ros og samle kommentarer er dessverre ikke min agenda.
Dette blir min sluttkommentar til dette bildet.
G
Morten E.
Geir: Må flire litt her :D Jeg var litt flåsete i retur siden du somregel er ganske ensidig negativ når det gjelder kritikken. Jeg er for øvrig enig i mye av det du sier. Jeg ser det samme som du gjør. Av måten de står så tror jeg muligens øyefokuset bommet denne gang, i tillegg til noe stor blender for dette scenarioet. Bruden ville stå slik ja, og hun ble begeistret for bildet.

Er flott at du bruker din tid til å kommentere bildene her. Pass bare på å nyansere kritikken, når vektskålen tipper over til ene siden går det fort galt.

Nå skal jeg se om jeg finner noen der fokuset treffer der det skal. Ha en fortsatt fin kveld videre. :)
Hans Rich. A.
Ja, det er fort gjort å gå i skyttergraven hvis man får kritikk. Og jeg er sikkert intet unntak.
Jeg synes Geir har noen gode poeng, og for egen del ville jeg enten ha klonet det kumlokket eller beskjært bildet rett i overkant av det.
Mvh Hans Richard
Arne S.
En flott bil og et flott brudepar Morten. Men her har du ikke etter mitt syn vært heldig med valg av fokuspunkt. Bakgrunnen var vel heller ikke den beste. Ellers syntes jeg også det var flott med konfettien i lufta. Bilde har også fine naturlige farger. Brudeparet står fint i forhold til bilen.
Mvh Arne
Emil C.
Pent brude foto.Flott med foreviget konfetti
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu