Brud og brudgom
Utstyr
  • Canon EOS R5
  • RF85mm F1.2 L USM
  • Brennvidde85.0mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBrudepar
  • Lastet opp
  • Visninger114
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1160199} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Olaf M.
Nydelig brudepar. Brudebilder krever en del av fotogrfafen pga ofte vanskelige lysforhold og store kontraster mellom dress og brudekjoler. Her har du uten tvil lykkes bra
Mvh Olaf

Morten E.
Olaf: Takk for det. Ble utfordrende her, de hadde satt opp en tidsplan som sprakk så det sang og jeg fikk mye mindre tid med de. Så måtte gjøre det beste ut av det.
Jostein S.
Hei
Skjønner ikke hvorfor du valgte så uryddig bakgrunn
Geir F.
Ved å legge ut bilder på denne siden ber du om bildekritikk. Igjen en uryddig bakgrunn for et brudeportrett. Bedre farge, kontrast og lys en på forrige bilde. Ikke optimalt utsnitt med litt hvit vinduskarm i øverste ve. hjørne. Personlig ville jeg heller ikke latt brudesløret ende i to plan. Ikke et brudebilde jeg ville vært fornøyd med.
G
Morten E.
Jostein: Det var liten tid og jeg måtte begynne et sted. Vi var i et bymiljø og paret har en god relasjon til stedet. Bakgrunnen er bluret pga stor lysåpning og da har den ikke så mye å si. Yror de fleste her evner å se brudeparet og ikke bakgrunnen.

Jeg hadde andre planer på et bedre sted men de hadde feilberegnet tiden så måtte improvisere.

Virket som de ble fornøyde og det er det som teller.
Arild T.
Kaster meg under Geirs gode kommentar!

Arild
Morten E.
Joda kritikk er vel å bra Geir. Og ting kan alltid bli bedre. Brudeparet er uenig med deg og jeg stoler vel mer på de.
Ha en finfin helg videre. :)
Øyvind H.
Hei! Dette var en fin meningsutveksling og her er vi ved sakens kjerne, når det gjelder forumet. Først vil jeg gratulere Morten med et helt nydelig bilde av brudeparet. Skjønner godt at de er fornøyde. Deretter må jeg også si meg delvis enig i kommentarene, men de aller fleste her inne på forumet er kun glade fotoamatører, noe vi ikke må glemme. Regner med at paret også er godt fornøyd med den prisen de må betale for fotograferingen. Det er et viktig aspekt. Når dette er sagt er det også en grei sak å fikse litt på bakgrunnen i PS eller annen programvare, dersom det skulle være ønskelig. Enkelt er det også med en lett beskjæring på venstre side av bildet. Med hilsen fra Øyvind
Morten E.
Arild: God helg til deg med. :)
Morten E.
Øyvind: Jeg sier takk. Endelig en med god folkeskikk og som vet å nyansere kritikken med positivt og negativt. Her har andre noe å lære. :)

Tror enkelte her ikke "ser" helt seg selv og går seg blind i negativiteten. En kritikk har to sider, positiv og negativ. Viktig å nyansere.

Tilbakemeldingen jeg fikk fra bruden var ikke på bakgrunnen, men på et bilde der hun mente hun hadde et rart uttrykk i ansiktet, så hun ville se flere bilder. Og det fikk hun. :)

Selvfølgelig kunne jeg beskjært ut enda mer, men et snipp av et vindu det bryr de seg ikke om. Og prismessig legger jeg meg noe lavere, da kommer også oppdragene.

Blir oppriktig talt litt trist når jeg opplever at folk stiller i bryllup med egne smarttlf og opplever å få dårlige bilder. Hadde et slikt par som tok kontakt med meg og jeg ga dem en god pris men enda så ble det for dyrt for dem.

Man kan ikke prise seg for lavt heller. Men dette er en digresjon. Du skal ha takk for hyggelig tilbakemelding og kritikken tar jeg med meg videre. :)
Arne S.
Syntes Øyvind sier mye klokt i sin kommentar Morten. Mye er bra her også. Valg av objektiv og blender, fine naturlige farger og god skarphet. Et lite kutt i venstre side som Øyvind foreslår eliminerer det hvite fra vinduet og et uromoment er borte fra bakgrunnen. En rolig bakgrunn er viktig i portrett fotografering for ikke å ta oppmerksomheten vekk fra de som skal fotograferes. Men det viktigste i en sånn setting er at brudeparet er fornøyde. Og det er jo flott at de var.
Mvh Arne
Geir F.
Folkeskikk?? Har du forresten spurt brudeparet direkte om min evaluering, eller er det bare din insinuasjon at de er uenig med meg. At de er fornøyde er noe annet. Synes det er på sin plass å minne om hva bildekritikken IKKE burde være; http://fokus.foto.no/bildekritikk/bilde/1149190-bildekrit...p;offset=0
Uten bildekritikk ingen utvikling som fotograf!
G
Øyvind B.
Hvis fotografer skal diktere kommentatorene på hva som er folkeskikk eller ei bildekritikken vil ingen tilslutt gidde kommentere. Vi utrykker oss forskjellig. Vis toleranse.
Hvis man kun vil bli stryket med hårene uten motstand mister man muligheten til og korrigere seg selv.
Mest bekymret for den hvite linja som viderefører den vakre damens slør bak hodet og opp.

Morten E.
Geir Folvik: Tror neppe de heller vil ha din mening. Du kalte det jo et middelmådig portrett tidligere, da lurer jeg på om det er meg eller brudeparet du anser som middelmådig? Tramper du på meg så tramper jeg igjen, sånn er det bare.

Jeg tåler kritikk, av den konstruktive sorten...men det er måten det legges frem på. Synes synd på fotografer som nettopp er begynt på dette og kanskje utsettes for slike som deg. Folkeskikk, ja. Der har du noe å hente. Mitt siste ord til deg.
Morten E.
Øyvind Bjørnstad: Jeg vet ikke hva jeg skal lære av at han benevner bildet som middelmådig? I overført betydning at jeg er middelmådig som fotograf? Det har veldig lite med konstruktiv kritikk å gjøre.

At man kan lære noe av konstruktiv kritikk? Selvfølgelig kan man det. Det har jeg også gjort.
Av og til har man hverken tid eller mulighet til noe annet, så det ble den bakgrunnen her.

Jeg har ingen toleranse eller forståelse for slike lavpannede uttalelser. Og jeg påberoper meg retten til å både si fra og være uenig.

Uryddig bakgrunn, javel? Kanskje det er det. Men kanskje også brudeparet ble fornøyd, og det er det som teller, ikke hva en -jegtrorjegvetbestogduskalikkekommeher- type fotograf måtte sitte og mene.

Når det er sagt så setter jeg pris på tilbakemeldinger, og jeg er langt på vei enig i noen. Det er rett og slett måten det blir lagt frem på i enkelte tilfeller.
Arild T.
Legger man ut bilder på Bildekritikken, må man tåle ærlig og konstruktiv kritikk. Det dette bildet lider mest under, er å ha en best mulig rolig bakgrunn. Personlig ville jeg også valgt en mindre blender. Hodet på bruden er skarp, ikke optimalt på brudgommens. Fra livet og ned mangler det i tillegg en del skarphet.

Hilsen Arild
Morten E.
Arild: Med mindre blender blir bakgrunnen enda mer uryddig. Bildet er mer enn skarpt nok. Mvh Morten
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu