Tankeflukt (i ei urolig tid)

Find the cost of freedom
Buried in the ground
Mother Earth will swallow you
Lay your body down

http://youtu.be/mRYhUyw9qX0
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger132
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1155564} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Pål M. S.
Hærlig minimalisme, i kledelig high key. Glimrende komponert. Utfordrer regelen om at ting skal være på vei inn i bildet....

Ser ut som der er en liten trend på gang, med denne type bilder:-)
Roar B.
Ja, ser en viss trend, spennende "univers", absolutt verdt å utforske.
Komposisjonen er valgt med hensikt, en vaklende samtid men allikevel ( fortsatt) rom for muligheter til endring.
Mange takk, Pål !
Øyvind H.
Kråketing husker jeg det ble kalt når kråkene samlet seg i flokker om kvelden i vinterhalvåret. Det å holde ting ble jo starten på vårt demokrati, med verdier verdt å kjempe for, spesielt i ustabile tider. Her er en dynamisk komposisjon, som understøttes fint av innrammingen. Fuglene kan formelig høres, der de kommer skrålende, i flokk og følge. La oss håpe det oppnås ro og harmoni til slutt.
Harald N.
Her er kråkene fint plassert ruta og har god plass å boltre seg på før dei forsvinn ut.
Harald
Arne S.
Dette bilde forteller veldig lite om dine egentlige tegneferdigheter eller dine egentlige fotokunnskaper, og er mer et symboltungt bilde på hvordan jeg tror du ser på den usikre tide vi er inne i.
Illustrert veldig enkelt ved skjevheter i komposisjon og ved valg av god og passende musikk.
Som symbol og kunst har dette høy verdi for meg. Men når det gjelder bilde som et fotografi, skreller du bort så mye av det som for meg er foto.
Ingen lukkertid, blendervalg, lyssetting, dybde mm.
Så dette er mer et enkelt kunstverk med god mening.
Mvh Arne
Øyvind B.
Populært og si seg enig med. Her sier jeg meg helt enig med Arne.
Som ditt forrige, screenshot fra Instagram i følge exit sier heller ikke dette så mye om opphavet til eller hvordan bildet er skapt.
Jo både dette og det forrige med fuglene gir et mulig minimalistisk utrykk med filosofiske tankespring men sett dette endel ganger før. Du etterlyser ærlighet. (?)
Det var min.
Mvh Øyvind
Geir F.
Dette var igjen et bilde med "impact", Roar. Synes Arnes kommentar, en fotograf med "innsyn", beskriver dette på en slik måte at jeg ikke har utfyllende kommentarer bortsett fra at jeg ikke bifaller Pål sin kommentar mht. komposisjon. Bra!
G
Roar B.
Jeg får bare si tusen takk for alle innholdsrike kommentarer. Og ikke minst at de spriker i litt ulike retninger. For meg selve essensen i dette med å utøve ærlig bildekritikk. Og ikke minst skape rom for debatt.
Og for de som etterlyser alle tekniske spesifikasjoner, så blir nok de fortsatt (i det store og heile) utelatt.
Sånn fungerer det bare i mitt hode. Der sluttresultatet, det ferdige bildet, er det jeg egentlig ønsker å presentere.

Andreas K.
Superenkelt og lekkert.
fin komposisjon.
Arne S.
Helt enig med deg i at det er fint med debatt. Jeg er også enig i at ærlighet er viktig.
Men jeg syntes ikke den først skal starte ved bildekritikken. Man bør etter mitt syn være ærlig hele veien.
Hva hvis jeg skulle gi et tegneportrett som var laget i Photoshop samme flotte tilbakemelding som et tegneportrett som du hadde brukt mange timer på å lage ved å bruke blyant og kullstift? Da ville det bli litt feil å si at det er det ferdige resultatet som teller etter min mening.
Så derfor mener jeg at man bør være ærlig fra start. Er det et foto, er det et manipulert foto, er bilde bare datalager, eller er det en tegning/maler.
Exif data er med på å forebygge ærligheten, og man kan lære seg mye av å studere andres bilder og så se på exif data.
Mange er sikkert her for å lære av andre, jeg deler gjerne det jeg kan. Gjør du?
Mvh Arne
Roar B.
Arne. Kanskje ikke i den betydningen du mener ved å disikere motivet ned til hver minste detalj, jfr. exif data eller andre forklarende elementer.
Tror jeg fikk nok av alle disse tekniske detaljene som nærmest florerte på dotten, særlig gjennom første halvdelen av forumets levetid. Der jeg også erfarte at utstyrsfokuseringa ofte var omvendt proporsjonal med bildets kvalitet og innhold. Og valgte derfor innholdet som mi greie, og står fortsatt stødig er. Men en ting kan jeg røpe. Filterbruk har vært en spennende oppdagelse og gitt ny inspirasjon for min del.
Pål M. S.
Hva er kunsten, virkemidlene eller det ferdige resultat et, uavhengig av hvordan en kom frem til det?
Roar B.
Ser ut som jeg (etterhvert) har havna i siste kategori, Pål :( Er det noe med at målet helliger midlet??
Roar B.
Skulle vært en :)
:)
Pål M. S.
Seiler nok samme skuta som deg, Roar. Det sagt, tok en stund før jeg tok hyre….
Roar B.
Har fulgt deg lenge, Pål. Ser du har vært innom flere ulike sjangre og tema, lykkes med det og nå i gang med nye utfordringer. Veldig inspirerende å følge med.
Pål M. S.
Takker, Roar:-) Stadig på søken etter nye utfordringer. Lett og gå seg fast i samme tralten, noe som for egen del dreper fotogleden.
Arne S.
Har ikke problemer med å forstå at lang tid på en plass som denne kan fremkalle irritasjon og uenighet når det kommer til utstyr, tekniske detaljer mm.
Men det er nå sånn at et kamera er en teknisk dupedings som det kan ta litt tid å lære seg å bruke. Så at det følger med teknisk prat på en side som denne syntes ikke jeg er rart i det hele tatt.
Syntes du er en flink fyr Roar, til både å tegne, male og fotografere. Så respekterer ditt valg.
Men syntes det er synd for oss som fortsatt ønsker å lære. For du sitter jo helt klart med mye kunnskap.
Ser jo også at du ikke viser interesse for mine bilder, så da er du sikkert ikke interessert i mine ærlige meninger om dine bidrag til siden heller.
Mvh Arne
Roar B.
Selvsagt er jeg interessert i bidraga dine, Arne, både i form av kommentarer og bilder. Men så er det gjerne slik at gjennom lang fartstid har aktiviteten min gått i bølgedaler, derfor beror det mer på tilfeldigheter hvor kommentarene havner og ikke på person. Men antall visninger er også utslag for interesse. Der har jeg nok fortsatt forholdsvis mange 'avtrykk'. Også på bildene dine. Så stå på, Arne. Det er slike initiativ forumet trenger.
Benytter også anledningen med en takk til deg, Andreas, du ble jo nesten "glemt" innemellom replikkvekslinga :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu