-Eyes-
Håndholdt. Fotograferer kun ville fugler og dyr, og uten bruk av skjul eller åte. Måtte være ekstremt forsiktig for å komme så nær. EC +1 pga vanskelige eksponeringsforhold. Ikke helt optimal komposisjon, men her var det andre forhold som gjorde eksponeringen vanskelig (grener, motlys og nærhet med fare for at motivet dro sin vei).
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2023-02-12 07:01:36
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D800
  • Nikkor 200.0-500.0 mm f/5.6
  • Brennvidde370.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger184
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1155337} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Jostein S.
Hei
Du verden for et GODT motiv
Dette er et blinkskudd Geir!
Suverent
Geir B.
Godt gjort å fange denne situasjonen. Utrolig skarpt. Komposisjonen ser jeg ikke noe feil med.
Virkelig et flott bilde.

MVH

Geir
Andreas K.
Megaheldig med dette.
Litt synd at det er så trangt utsnitt, men supert for det.
Per L.
Dette kan vel ikke gjøres stort bedre! Et nydelig, veleksponert bilde med naturlige farger av den dyktige jegeren med bytte! Mvh Per
Arne S.
Et godt foto er vel et godt foto uavhengig av om man bruker skjul og åte, eller om man bare går rund?
Jostein Hellvik tar jo ikke akkurat dårlige bilder.
Ellers så liker jeg situasjonen i bilde ditt, og jeg liker også at de tre øynene er skarpe. Syntes også at komposisjonen ikke er så god og du mangler jo også litt lys her for at bilde skulle fått det siste lille.
Mvh Arne
Geir F.
Takk for gode og kritiske tilbakemeldinger.
Andreas: Legger ut en mindre croppet versjon (men vanskelig å få noe optimalt utsnitt på denne versjonen).
Arne: Ja, et godt foto er et godt foto uansett, men for meg er selve naturopplevelsen en vesentlig del av min fotografering, og som Nils Faarlund (grunnlegger av Norges Høgfjellsskol) sa; "Veien er målet", noe en ofte må være enig i selv om jeg er glad i både å komme frem og opp på tur. Kulisser, lysforhold, eksponering, nærhet og objektets aktivitet kan ved fotografering av tamme fugler og dyr, eller ved bruk av skjul og/eller åte manipuleres på en helt annen måte. Jeg vil nok påstå at øyeblikksfotografering er betydelig mer krevende i forhold til nevnte variabler. Jeg har en gang fotografert på åte, og fikk selvfølgelig teknisk gode bilder, men det var "noe" som for meg manglet! Ja, National Geographic drar til "fotobonden" som mange andre og tar helt spektakulære bilder, men dit drar ikke jeg (smak og behag selvfølgelig, og det er bra at vi har forskjellig tilnærming til fotografering). Tilbake til mitt bilde; -ja, det er ikke perfekt på noen som helst måte, delvis pga mine manglende fotokunnskaper, delvis pga kulisser, delvis pga motlys, delvis pga tidsnød der uggla kunne ta av når som helst da jeg kom svært nær, men dette ble for meg en fantastisk foto "shoot".
Setter pris på ærlige tilbakemeldinger!
G
Geir B.
Hei Geir,

Neste gang bør du invitere ugla inn i studio slik at du får kontroll på utsnitt, bakgrunn, lyssetting og alt det som må til for å få en teknisk perfekt foto.

Mvh

Geir.
Geir F.
Hei igjen, Geir
Takker også for ironiske innspill, men det er vel nettopp det jeg ikke ønsker hvis du leser min utfyllende svar til Arne.
G
Geir B.
Hei igjen,

Ja, jeg har lest alle kommentarene, og jeg er enig i ditt prinsipp om ikke å tukle med naturen. Derfor stiller jeg meg litt uforstående til kritikken som går på pirk og faktorer du ikke har kontroll på i en slik unik situasjon. Jeg synes uglebildet ditt er et skikkelig blinkskudd.

Mvh

Geir.
Geir F.
Takk igjen, Geir. Du har helt rett. Det er motivet som "fanger" her, men det er alltid slik at en ønsker best mulig eksponering i forhold hva som er mulig i en slik situasjon.
G
Arne S.
Ja nå skjønner jeg hvorfor folk ikke er ærlige på denne siden Geir. Når man får ironiske drittmeldinger slengt etter seg når man er ærlig. Du har jo ved flere anledninger etterlyst at stedet er fritt for ærlighet. Tenkte nå jeg skulle prøve, ved å være enig med deg i de tingene du selv nevner.
Flott at du liker opplevelsen ved å gå i skogen, det elsker jeg også. Men har aldri tenkt at bildene jeg tar der blir bedre. Men opplevelsen blir større. Selvfølgelig er det mer krevende. Men det er jo bare et valg mann tar selv.
Så da blir det tilbake til bra, fint og vakkert i fremtidige tilbakemeldinger fra meg Geir.
Jeg gidder ikke ta dritt fra andre på grunn av ærlighet.
Mvh Arne
Geir F.
Hei igjen Arne
Jeg håper ikke den kritikken er rettet mot meg. Jeg bare begrunner mitt standpunkt for hvordan jeg prioriterer min naturfotografering. Har respekt for at andre velger å gjøre det på en annen måte. Helt enig i at bildene ofte teknisk sett blir bedre ved bruk av skjul, åte etc. Konf. min kommentar vedr. National Geogrphic (-ikke tilfeldig at de drar til "fotobonden" for å få mest mulig spektakulære bilder). Du SKAL fortsette å være ærlig i din kritikk; -en må tørre å stå opp for det en mener! I lengden er det akkurat det som gir en "impact"!
G
Arne S.
Nei den kritikken var ikke rettet mot deg. Jeg syntes kommentaren hans var helt unødvendig. Det bidrar ikke til at denne siden blir bedre. Det skremmer bare bort folk som er nye på et sted som dette.
Geir B.
Beklager hvis noen føler seg såret av en sarkastisk kommentar. Utsnitt og beskjæring har man jo kontroll over, men det lyset som fantes i skogen der og da er det vel lite fotografen kan gjøre noe med med mindre han tar med en blits og fyrer løs. Men det er vel akkurat det fotografen vil unngå i dette tilfellet ut fra prinsippet om minimal innblanding i naturens gang.

Jeg skal være mer forsiktig neste gang.

MVH

Geir
Roar B.
Arne, "ironiske drittmeldinger" .. er det noe jeg ikke forstår vedr. begrepet 'ironi' (i Geirs kommentar) ? Trodde det var et nyttig verktøy å kunne uttale noe helt motsatt av hva en egentlig mener ??
Arne S.
Geir B.
Jeg er helt tilhenger av at folk skal ha forskjellige meninger om et bilde. Det kunne ikke falle meg inn å håne en annen persons kommentar. Jeg respekterer fult ut at folk har en annen oppfatning en meg.
Jeg berømmet ting som situasjon og skarphet ved bilde, noe som jeg syntes var veldig bra.
Prøver å bedømme bilde ut i fra sluttresultatet, og ikke etter fotografens arbeidsforhold og lysforhold.
Men takk for at du kom tilbake med kommentar.
Mvh Arne
Roar K.
Her er det øyne som sier: "Ikke rør maten min."

Roar
Roar K.
Her er det øyne som sier: "Ikke rør maten min."

Roar
Geir F.
Takk for ytterligere kommentarer. Ja, Roar, her skal en holde fingrene av fatet.
Registrerer ellers at bildet har skapt debatt, hvilket er positivt for Bildekritikken.
G
Arne S.
Roar B.
Neste gang bør du invitere ugla inn i studio slik at du får kontroll på utsnitt, bakgrunn, lyssetting og alt det som må til for å få en teknisk perfekt foto.
Det var setningen jeg reagerte på.
Jeg er kanskje ikke så flink til å ordlegge meg Roar, men poenget mitt var at man ikke trenger å være så ufin mot andre, selv om man har en helt annen mening.
Mvh Arne
Roar B.
Ja, Arne, og det var akkurat den uttalelsen jeg mente måtte være ironisk siden Geir B. ellers virka å være svært så fornøyd med bildet, bl.a. omtalte som et "skikkelig blinkskudd". Noe jeg også må si meg enig i.
Forøvrig syns jeg du (Arne) viser stor dyktighet både med ord og i dine bilder. Bare så det er sagt.
Mvh
Roar B
Agnar H.
Ja, dette var særdeles vellykket. Sjelden man er så god og heldig som her, mest god. Passer med litt mer luft som på v2. Ser det er en viss diskusjon rundt kommentarer her. Oppfattet ikke noen av kommentarene som negative, bare et lett ironisk innspill fra Geir B. Hans andre kommentarer viser bare positiv omtale av bildet. Ironi kan av og til være en vanskelig øvelse, her var det nok postivt ment. Noe fotografen også så det som.

For egen del; trolig et av de beste naturbildene vist her på lang tid :-)
Geir F.
Takk for nye kommentarer. Kjekt at dere alle likte bildet. For meg var dette en svært spennende opplevelse. Bildet er som sagt ikke perfekt på noen måte, men fordi jeg var svært forsiktig kunne jeg faktisk stå kun noen få meter fra ugla til hele måltidet var fortært, og det hadde jeg faktisk ikke ventet så nær som jeg var. Fotografiet er tatt med en fokusavstand på ca 7,9 meter Og jeg var faktisk en stund enda tettere på). Har flere "makabre" versjoner der hodet på musa er borte, der ugla forsyner seg med tarminnhold etc. En må ha litt flaks for å oppleve dette; -"Circle of Life". Ellers er jeg glad for at små misforståelser er oppklart!
G
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu