Panorering
Bildekritikken er IKKE et sted å diskutere GDPR og i hvert fall ikke under mitt bilde - denne diskusjon hører til i Forumet.

- "Halden Cruise Night" hvor dette, og mange hundre andre bilbilder, tatt av meg er fra, er et OFFENTLIG, organisert, ukentlig event i Halden, arransjert av Halden Amcar-klubb, og det er medlemmene derifra som kjører disse bilene i gatene.
- Amcarklubben oppfordrer fotografer til å fotografere og publisere bilder fra disse events. Bildene blir FØRST publisert på Amcarklubbens egen FB-side (Onsdagstreff) - og stående forståelse der er at "hvis noen av de som er avbildet føler å ikke ville forbli publisert, så fjernes / slettes bilde i forståelse med fotografen". Selv har jeg vel ca 1.500 slike motiver og siden 2017 er det bare 1 (ett) tilfelle hvor en av de avbildede har protestert ...

Bildet her er i fra sommeren 2020 og motivet er "biler i gatemiljø", selv om noen mennesker (nødvendigvis) er med.

Så, bare tar der en bolle hver ...!


http://www.facebook.com/groups/Onsdagstreff
Bildet inngår i albumet Biler / Cars - Bilder av kjøretøy som jeg liker å fotografere
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2023-02-01 21:14:52
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-H1
  • Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R LM WR
  • Brennvidde36.5mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetX-H1_20_08_26 HCN 16-55
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1154951} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jan Ottar O.
Fin panorering av en flott bil. Morsomt uttrykk på ungen bak i bilen. Skulle gjerne sett hele bilen med den flotte hekken.

Går utifra at dette er folk du kjenner siden du har fått aksept for å publisere bildet offentlig?

MVH JOO
Roar B.
Dette har vært tema mang en gang tidligere, Jan Ottar, men når enhver kommunikashon uteblir må vi vel bare anta og håpe på det.
Har selv vært inne og sletta mange av mine (favoritt) bilder som jeg etterhvert følte ikke var i samsvar med det offentlige personvernet.
Andreas K.
Folk som viser seg i bybildet på en slik måte - synes jeg - har forhåndsgodkjent publisering på lik linje med en tryllekunstner eller pantomime på Karl Johan.
Dessuten er det ikke menneskene som er motivet her, men bilen.
Fint bilde er det også, men som Jan Ottar sier - hvor er hekken?
Roar B.
Ja, vet fra ordlyden at det er små marginer og rom for tolkninger. Men også et klart råd: Er du i tvil så be om samtykke.
Andreas K.
Kan umulig be om samtykke når de kjører forbi - viser man seg i det offentlig rom som en plakatsøyle, så er det vel fritt frem.
Kan t.o.m. tenke meg at personene her er stolte av å bli vist frem med en slik bil.
Roar B.
" ..så er det vel.."
" ..kan t.o.m. tenke meg.."
Ja, ditt valg, basert på synsing..
Jan Ottar O.
Selvsagt må man ha tillatelse til å publisere bider av en familie som sitter i sin egen bil. Dette kan man mene hva man vil om, men hvis du ønsker å være på rett side av loven er saken klar.

Selv om barna hadde vært i et 17. mai-tog på Karl Johan, har man ikke umiddelbart lov til å publisere bilder der barna enkelt kan kjennes igjen.

MVH JOO
Jan Ottar O.
"Kan umulig be om samtykke når de kjører forbi - viser man seg i det offentlig rom som en plakatsøyle, så er det vel fritt frem."

Nei! Det er det ikke og det spiller absolutt ingen rolle om hva du måtte mene om saken.

MVH JOO
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu